Αχώριστες φίλες οι δύο 16χρονες που σκοτώθηκαν στη συντριβή του Boeing της Asiana Airlines

Αχώριστες φίλες οι δύο 16χρονες που σκοτώθηκαν στη συντριβή του Boeing της Asiana Airlines

Ποιες ήταν η Γιε Μενγκ Γουάν και η Γουάνγκ Λι Τζιά που έχασαν τη ζωή τους το περασμένο Σάββατο

Αχώριστες φίλες οι δύο 16χρονες που σκοτώθηκαν στη συντριβή του Boeing της Asiana Airlines
Η μια καλλιτεχνική φύση, η άλλη γεννημένη ηγέτης. Έτσι περιγράφουν φίλοι και γνωστοί τις δύο δεκαεξάρχονες Κινέζες που σκοτώθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο.

Τόσο η Γιε Μενγκ Γουάν όσο και Γουάνγκ Λι Τζιά ταξίδευαν στις ΗΠΑ στα πλαίσια ενός προγράμματος για τη βελτίωση των Αγγλικών τους και τη γνωριμία με την αμερικανική κουλτούρα.

Οι δύο κοπέλες έκαναν παρέα από το Γυμνάσιο και ήταν καλές φίλες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι δύο τους καθόνταν δίπλα-δίπλα στο ουριαίο τμήμα του αεροσκάφους που ήταν και αυτό το οποίο αποκολλήθηκε πρώτο.

Η Γουάν ήταν μια από τις καλύτερες μαθήτριες στα Αγγλικά και τη Φυσική αλλά παρά τις πολύ καλές επιδόσεις της, εκείνη επέλεξε να αφοσιωθεί στην αγάπη της για τη συγγραφή. Παράλληα με τους ακαδημαϊκούς στόχους, χόρευε λάτιν ενώ έπαίζε πιάνο και τραγουδούσε.

Από την πλευρά της η Γουάνγκ περιγράφεται ως μια προσωπικότητα με όλα τα χαρακτηριστικά του ηγέτη. Εξαιτίας της αφοσίωσής της στο να βοηθάει συμμαθητές της, είχε ονομαστεί «η αρχηγός της τάξης 10». Ασχολιόταν πολύ με τον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό του σχολείου της ενώ είχε ταλέντο και στην καλλιγραφία. Λίγες ημέρες μάλιστα πριν το τραγικό συμβάν η Γουα΄νγκ έγραψε στη σελίδα Weibo πως ήλπιζε ότι η «τάξη 10» θα κάνει σύντομα ένα reunion όταν θα επέστρεφε από τις ΗΠΑ.
Κλείσιμο

Οι δύο τους απεικονίζονται σε φωτογραφία που αναρτήθηκε στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης Weibo να κάνουν το σήμα της καρδιάς. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης