Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα για τη Γάζα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Η κλιμάκωση από το Ισραήλ «βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τη βούληση της διεθνούς κοινότητας, το διεθνές δίκαιο και την κοινή λογική» επισημαίνεται στο αίτημα σύγκλησης συνεδρίασης του Συμβουλίου
Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα στις 5 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) κατόπιν αιτήματος των Ευρωπαϊκών Κρατών Μελών του Συμβουλίου, Γαλλία, Ην. Βασίλειο, Δανία, Ελλάδα και Σλοβενία που υποστηρίχθηκε από την Ν. Κορέα, τη Ρωσία, την Κίνα, τη Γουιάνα, το Πακιστάν, τη Σομαλία, τη Σιέρα Λεόνε και την Αλγερία.
Ο Μόνιμος Παρατηρητής της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ, πρέσβης Ριάντ Μανσούρ με επιστολή του το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Αυγούστου 2025 είχε ζητήσει σύγκληση της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας το Σάββατο 9 Αυγούστου 2025, ωστόσο λόγω σεβασμού προς το ισραηλινό "Σαμπάτ Σαλόμ" τελικά αποφασίστηκε η συνεδρίαση να λάβει χώρα την Κυριακή.
Σε δήλωση του ο Μανσούρ, αφού παρέδωσε επιστολή με το αίτημα σύγκλησης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στον Παναμέζο πρέσβη που εκτελεί χρέη προέδρου του Συμβουλίου για τον μήνα Αύγουστο, τόνισε ότι η κλιμάκωση από το Ισραήλ«βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τη βούληση της διεθνούς κοινότητας, το διεθνές δίκαιο και την κοινή λογική» και ακόμη «ενάντια στην επιθυμία της πλειοψηφίας του λαού στο Ισραήλ».
Από την πλευρά του ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος του Ισραήλ στον ΟΗΕ, πρέσβης Ντάνι Ντανόν ανέφερε ότι "στις 7 Οκτωβρίου, η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς απήγαγε Βρετανούς πολίτες, μαζί με εκατοντάδες Ισραηλινούς".
"Αν σήμερα πενήντα Βρετανοί πολίτες κρατούνταν στη Γάζα από τρομοκράτες, ούτε η βρετανική κυβέρνηση θα παρέμενε αδρανής. Το Κράτος του Ισραήλ δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για την απελευθέρωση όλων των ομήρων και η εγγύηση της ασφάλειας και της προστασίας των πολιτών μας είναι καθήκον μας" τόνισε ο Ντανόν.
Ο Chef θα παρουσιάσει μέσα από τα ψηφιακά του κανάλια (Instagram, Facebook και YouTube) δύο νέες σειρές επεισοδίων, βασισμένες σε ένα φρέσκο concept, ειδικά σχεδιασμένο για την AEG
Ο Όμιλος Active πρωταγωνιστεί στη νέα τεχνολογική εποχή, διευκολύνοντας την ψηφιακή μετάβαση και οδηγώντας τις εξελίξεις σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς για το μέλλον της χώρας, όπως για παράδειγμα της Εκπαίδευσης.
Για την Coca-Cola, τα Χριστούγεννα δεν είναι απλώς μια γιορτή. Είναι η στιγμή που η μαγεία της προσφοράς συναντά την ανάγκη για αλληλεγγύη. Η εποχή που μας θυμίζει πόσο σημαντικό είναι να στεκόμαστε δίπλα σε όσους μας χρειάζονται.