Από μια στέρεη ελληνική παραγωγική βάση σε διεθνή δύναμη με παρουσία σε πάνω από 90 χώρες, η DEMO αποδεικνύει όχι μόνο ότι η υγεία είναι ένα αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό, αλλά και ότι αυτή η χώρα κρύβει μέσα της τεράστιες δυνάμεις.
Σύμφωνα με το υπουργείο, ο Χαμς, που είναι αρμόδιος για τα νοσοκομεία εκστρατείας στη Γάζα, πήγαινε να επισκεφθεί το νοσοκομείο της ΔΕΕΣ στην πόλη της Ράφα, όταν μια ισραηλινή δύναμη τον «απήγαγε» αφού προηγουμένως άνοιξε πυρ σκοτώνοντας έναν άνθρωποι και τραυματίζοντας έναν άλλον άμαχο.
Σύμφωνα με γιατρούς, ο άνθρωπος που σκοτώθηκε ήταν ένας ντόπιος δημοσιογράφος ο οποίος εκείνη τη στιγμή βιντεοσκοπούσε μια συνέντευξη με τον Χαμς.
An Israeli force abducted Dr. Marwan Al-Hams, the director of field hospitals in Gaza. pic.twitter.com/CV3bqcI8C4
— TIMES OF GAZA (@Timesofgaza) July 21, 2025
Ένας εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ είπε ότι νοσοκομείο δέχτηκε και φρόντισε ασθενείς που τραυματίστηκαν αλλά δεν σχολίασε περαιτέρω την κατάστασή τους, για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής τους. Ανέφερε ότι ανησυχεί πολύ για την ασφάλεια γύρω από το νοσοκομείο.
Ο ισραηλινός στρατός δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα για κάποιο σχόλιο.
Το Ισραήλ έχει επιτεθεί σε νοσοκομεία σε όλη τη Γάζα κατά τη διάρκεια του πολέμου, κατηγορώντας τη Χαμάς ότι τα χρησιμοποιούσε για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της, κάτι που η παλαιστινιακή οργάνωση αρνείται. Αλλά η αποστολή μιας μυστικής δύναμης για να κάνει συλλήψεις είναι κάτι πολύ σπάνιο.