Έφοδος της γαλλικής αστυνομίας στα γραφεία του κόμματος της Λεπέν

Έφοδος της γαλλικής αστυνομίας στα γραφεία του κόμματος της Λεπέν

Στο πλαίσιο έρευνας για φερόμενη παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας

Έφοδος της γαλλικής αστυνομίας στα γραφεία του κόμματος της Λεπέν
Η γαλλική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στα κεντρικά γραφεία του Εθνικού Συναγερμού (RN) στο Παρίσι, στο πλαίσιο έρευνας για φερόμενη παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του κόμματος Ζορντάν Μπαρντελά, αστυνομικοί της οικονομικής αστυνομίας προχώρησαν σε κατασχέσεις εγγράφων, ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και λογιστικών στοιχείων που αφορούν τις τελευταίες περιφερειακές, προεδρικές, βουλευτικές και ευρωεκλογές.

Η εισαγγελία του Παρισιού ανέφερε ότι η έρευνα ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2024 και εξετάζει εάν οι καμπάνιες των ετών 2022 και 2024 χρηματοδοτήθηκαν μέσω παράνομων δανείων από ιδιώτες ή αν υποβλήθηκαν διογκωμένα ή πλαστά τιμολόγια για την επιστροφή εκλογικών δαπανών από το κράτος. Έρευνες έγιναν και σε σπίτια και γραφεία επιχειρηματιών που συνδέονται με την υπόθεση.

Παράλληλα, οι ευρωπαίοι οικονομικοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν ξεχωριστή έρευνα για την πιθανή κατάχρηση ποσού 4,3 εκατομμυρίων ευρώ από την πρώην ομάδα Identity & Democracy στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην οποία συμμετείχε το RN. Σύμφωνα με ευρωπαϊκά δημοσιεύματα, μέρος των χρημάτων φέρεται να κατευθύνθηκε σε εταιρείες που σχετίζονται με πρώην σύμβουλο του κόμματος. Η ομάδα ID έχει πλέον διαλυθεί και έχει αντικατασταθεί από το νέο σχήμα Patriots for Europe.

Η υπόθεση εξελίσσεται την ώρα που ο Εθνικός Συναγερμός και η ηγεσία του προετοιμάζονται για τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις στη Γαλλία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης