Τρεις νεκροί από τις υψηλές θερμοκρασίες στην Ιαπωνία

Τρεις νεκροί από τις υψηλές θερμοκρασίες στην Ιαπωνία

Πάνω από 220 άτομα έλαβαν ιατρική φροντίδα εξαιτίας της ζέστης

Τρεις νεκροί από τις υψηλές θερμοκρασίες στην Ιαπωνία
Η Ιαπωνία αντιμετωπίζει από τις αρχές της εβδομάδας υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 3 ανθρώπους, ενώ δεκάδες χρειάστηκε να λάβουν ιατρική φροντίδα, ανακοίνωσαν σήμερα οι ιαπωνικές αρχές.

Δεκατέσσερις πόλεις κατέγραψαν θερμοκρασίες ρεκόρ για τον μήνα Ιούνιο, ενώ ο υδράργυρος ανέβηκε ως τους 34,4 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο του Τόκιο, σύμφωνα με την ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία (JMA).

Τουλάχιστον 3 θάνατοι που σχετίζονται με τις υψηλές θερμοκρασίες έχουν καταγραφεί από τις τοπικές αρχές σε περιοχές, όπου εκδόθηκαν προειδοποιήσεις για «καύσωνα».

Σήμερα τουλάχιστον 57 άνθρωποι έλαβαν επείγουσα φροντίδα στο Τόκιο εξαιτίας της ζέστης, μετά τις 169 περιπτώσεις που καταγράφηκαν χθες, Τρίτη, ανθρώπων που έχρηζαν περίθαλψης.

Οι κάτοικοι της ιαπωνικής πρωτεύουσας είναι ως επί το πλείστον συνηθισμένοι στη ζέστη, όπως η 73χρονη Τζούνκο Κομπαγιάσι, η οποία έδειξε σε δημοσιογράφο του AFP το μαντήλι που φορούσε στο λαιμό της για να τη δροσίζει.

«Το βουτάω στο νερό και μετά το τυλίγω στον λαιμό μου. Είναι πολύ δροσιστικό. Και χρησιμοποιώ επίσης ομπρέλα. Αυτή αποκλείει τον ήλιο και τη ζέστη, άρα αισθάνεται κανείς περισσότερη δροσιά», εξήγησε.

Οι αρχές συνιστούν στον πληθυσμό, ιδίως στους ηλικιωμένους, να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους και να καταναλώνουν υγρά.

«Δεν χρειάζεται να πίνει κανείς μεγάλες ποσότητες νερού, μόνον μερικές γουλιές πότε πότε. Είναι σημαντικό να το θυμόμαστε», σημείωσε παράλληλα ο 80χρονος Ναόκι Ίτο.

Κλείσιμο
Κάθε καλοκαίρι, οι ιαπωνικές αρχές ζητούν από τον πληθυσμό -ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους - να προστατεύονται παραμένοντας σε χώρους με κλιματισμό.

Την τελευταία πενταετία οι ηλικιωμένοι αντιπροσωπεύουν πάνω από το 80% αυτών που πέθαναν για λόγους που σχετίζονται με τις υψηλές θερμοκρασίες, ενώ το περσινό καλοκαίρι ήταν το πιο ζεστό που έχει καταγραφεί στο αρχιπέλαγος.

Εξάλλου η Ιαπωνία καταγράφει ρεκόρ συρροής τουριστών, με αύξηση 21% των ξένων επισκεπτών τον Μάιο σε σύγκριση με τον περσινό.

«Κάνει όντως αποπνικτική ζέστη», δήλωσε ο Τζακ Μπαντ, 31χρονος Αυστραλός τουρίστας, ο οποίος αναζητούσε μια σκιά μαζί με τον συνταξιδιώτη του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης