Πρώτα το έσωσε, τώρα θα το αγοράσει - Ο Τραμπ ιδρύει κρατικό επενδυτικό ταμείο που μπορεί να αποκτήσει το TikTok

Πρώτα το έσωσε, τώρα θα το αγοράσει - Ο Τραμπ ιδρύει κρατικό επενδυτικό ταμείο που μπορεί να αποκτήσει το TikTok

Αμέσως μετά την ορκωμοσία του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο ανέστειλε για 75 ημέρες την εφαρμογή του νόμου που έθετε εκτός λειτουργίας το κοινωνικό δίκτυο

Πρώτα το έσωσε, τώρα θα το αγοράσει - Ο Τραμπ ιδρύει κρατικό επενδυτικό ταμείο που μπορεί να αποκτήσει το TikTok
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε τη Δευτέρα εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο δίνει εντολή στα υπουργεία Οικονομικών και Εμπορίου να ιδρύσουν κρατικό επενδυτικό ταμείο, λέγοντας ότι θα μπορούσε να αγοράσει το TikTok.

Η εφαρμογή, που έχει περίπου 170 εκατομμύρια χρήστες στις ΗΠΑ, τέθηκε στις ΗΠΑ για λίγες ώρες εκτός λειτουργίας στις 19 Ιανουαρίου, όταν εφαρμόστηκε ο νόμος που απαιτεί από την ιδιοκτήτρια εταιρεία, την κινεζική ByteDance, να την πουλήσει, για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία του στις 20 Ιανουαρίου, ο Τραμπ υπέγραψε άλλο εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο ανέστειλε για 75 ημέρες την εφαρμογή αυτού του νόμου.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος έχει δηλώσει ότι συζητά με διάφορους επενδυτές την εξαγορά του TikTok και πιθανότατα θα λάβει μια απόφαση για το μέλλον της δημοφιλούς εφαρμογής την Παρασκευή. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καταλήξει το TikTok... στον Έλον Μασκ.


Ειδήσεις σήμερα:

Η μεγάλη έξοδος από τη Σαντορίνη - Μποτιλιάρισμα στο δρόμο για το λιμάνι, οι απαγορευμένες περιοχές

Ρόμπερτ Μενέντεζ: Ταπεινωτικός επίλογος για τον γερουσιαστή - Η μεγαλύτερη ποινή για διεφθαρμένο πολιτικό

Τέλος η σεζόν για τον Κάλενς της ΑΕΚ: «Ένας έλεγχος ρουτίνας εντόπισε μια αλλαγή στην καρδιακή λειτουργία του»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης