Τηλεφωνική επικοινωνία του Ρούμπιο με τον Φιντάν – ΗΠΑ και Τουρκία «προχωρούν τη συνεργασία τους»
Πηγές από το τουρκικό υπουργείο, αναφέρουν ότι έγινε με πρωτοβουλία της αμερικανικής πλευράς και ότι ήταν μία από τις πρώτες συνομιλίες που έκανε μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο Μάρκο Ρούμπιο με ξένο υπουργό
Με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ,Μάρκο Ρούμπιο, συνομίλησε την Τετάρτη ο ομόλογός του της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν.
Είναι η πρώτη τηλεφωνική επικοιωνία των δύο ανδρών μετά την ανάληψη των καθηκόντων του από τον Αμερικανό υπουργό.
Όπως αναφέρει η Milliyet, ο Τούρκος υπουργός ευχήθηκε καλή επιτυχία στον ομόλογό του για τη νέα του αποστολή.
Κατά την συνομιλία τους και οι δύο επισήμαναν την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ και της Τουρκίας, ως δύο συμμάχων, να προχωρήσουν τη συνεργασία τους στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της εμπιστοσύνης. Ακόμη, αναφέρθηκαν στη σημασία της συντονισμένης δράσης στα περιφερειακά ζητήματα.
Πηγές από το τουρκικό υπουργείο, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα, αναφέρουν ότι έγινε με πρωτοβουλία της αμερικανικής πλευράς και ότι ήταν μία από τις πρώτες συνομιλίες που έκανε μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο Μάρκο Ρούμπιο με ξένο υπουργό.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με απινιδωτές σε εμβληματικά κτήρια, όπως το ΜΙΝΙΟΝ και ο Πύργος Πειραιά, και εκπαίδευση εργαζομένων στην ΚΑΡΠΑ, η DIMAND επενδύει στην πρόληψη και την ετοιμότητα απέναντι σε ένα επείγον περιστατικό.