Η Εσθονία καταδίκασε Ρώσο πρώην καθηγητή για κατασκοπεία
Ο Βιτσισλάβ Μαρόζοφ συνελήφθη με την κατηγορία ότι συνέλεγε πληροφορίες για την εσωτερική και αμυντική πολιτική της χώρας του
Εσθονικό δικαστήριο καταδίκασε πρώην καθηγητή πολιτικής θεωρίας στο πανεπιστήμιο Τάρτου, ο οποίος είναι Ρώσος υπήκοος, σε έξι χρόνια και τρεις μήνες φυλάκισης για διενέργεια κατασκοπείας, μετέδωσε το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της χώρας ERR.
Ο Βιτσισλάβ Μαρόζοφ συνελήφθη τον Ιανουάριο με την κατηγορία ότι συνέλεγε πληροφορίες για την εσωτερική και αμυντική πολιτική της χώρας όπως και για την πολιτική της σε θέματα ασφαλείας, καθώς επίσης για άτομα και υποδομές που σχετίζονταν με αυτούς τους τομείς, ανέφερε το ERR.
Ο Μαρόζοφ κατηγορήθηκε επίσης ότι συνέλεγε πληροφορίες για την πολιτική κατάσταση της Εσθονίας, τις σχέσεις της με τους συμμάχους της, την κοινωνική ενσωμάτωση και τη κοινωνική συνοχή.
Ο επικεφαλής Υπηρεσίας Εσωτερικών Πληροφοριών της Εσθονίας είχε δηλώσει τον Ιανουάριο στο ERR ότι ο Μαρόζοφ έδινε τις πληροφορίες στις ειδικές υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας.
Πολλές από τις αλλαγές που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση υποτιμώνται ή μένουν χωρίς φροντίδα, παρότι μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα ζωής, τις σχέσεις και την καθημερινότητα.
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Στο πιο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων, που ξεχωρίζει για τις καταγάλανες παραλίες και τα καταπράσινα πευκοδάση συνεχίστηκε στις αρχές του Φθινοπώρου (7 - 9 Σεπτεμβρίου) το πρόγραμμα Plastic Free Greece, με παράκτιους και υποθαλάσσιους καθαρισμούς που αποδείχτηκαν εξαιρετικά αποδοτικοί.