Βαρκελώνη: Το επικίνδυνο trend στο TikTok μπροστά από τη Σαγράδα Φαμίλια που απαγορεύτηκε

Βαρκελώνη: Το επικίνδυνο trend στο TikTok μπροστά από τη Σαγράδα Φαμίλια που απαγορεύτηκε

Τοποθετούν το κινητό τους τηλέφωνο στις κυλιόμενες σκάλες της στάσης του μετρού που βρίσκονται έξω από την εκκλησία και προσπαθούν να «πιάσουν» ένα εντυπωσιακό πλάνο

sagrada
Τουρίστες επιχειρούν να βγάλουν την τέλεια φωτογραφία και το τέλειο βίντεο μπροστά από την Σαγράδα Φαμίλια στην Βαρκελώνη, όμως θέτους σε κίνδυνο την υγεία τους. 

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Τhe Sun, η ισπανική εκκλησία που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και τον Νοέμβριο του 2010 εγκαινιάστηκε και καθαγιάστηκε από τον Πάπα Βενέδικτο, λειτουργεί ως μαγνήτης για τους τουρίστες. Ωστόσο, έξω από την εντυπωσιακή εκκλησία, μια επικίνδυνη τάση έγινε viral στο TikTok.
 

Τι κάνουν οι τουρίστες; Τοποθετούν το κινητό τους τηλέφωνο στις κυλιόμενες σκάλες της στάσης του μετρού που βρίσκονται έξω από την εκκλησία και προσπαθούν να «πιάσουν» ένα εντυπωσιακό πλάνο. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, αφίσες που απαγορεύουν στους επισκέπτες να τραβούν βίντεο ή φωτογραφίες στις κυλιόμενες σκάλες έχουν αναρτηθεί γύρω από την εκκλησία καθώς η τάση αυτή απειλεί τη ζωή των τουριστών.

Η σχετική αφίσα προειδοποιεί τους τουρίστες με το ακόλουθο μήνυμα: «Κίνδυνος εγκλωβισμού: Μην τραβάτε φωτογραφίες ή βίντεο ενώ βρίσκεστε στις κυλιόμενες σκάλες». 
 

Η TikToker Γκρέισι, με το ψευδώνυμο «thisgirlygracie» στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, δημοσίευσε ένα βίντεο μετά την παρουσίαση των αφισών.
Κλείσιμο


Στο βίντεο, το οποίο είχε 75.000 προβολές στο TikTok, η ίδια αποκαλύπτει ότι «ένας άνθρωπος» παρότρυνε τους τουρίστες να τραβήξουν βίντεο στις κυλιόμενες σκάλες.

Σημειώνεται ότι, η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία Σαγράδα Φαμίλια στη Βαρκελώνη προσελκύει έως και 4,7 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο και ήταν η πρώτη που έλαβε 100.000 διαδικτυακές κριτικές στο TripAdvisor το 2017.

Οι εργασίες κατασκευής της πρόκειται να ολοκληρωθούν το 2026, τουλάχιστον 140 χρόνια αφότου ξεκίνησαν για πρώτη φορά το 1882, σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα.


Ειδήσεις σήμερα:

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και βοριάδες έως 7 μποφόρ σήμερα

Η ολική έκλειψη ηλίου που μάγεψε τις ΗΠΑ: Οι μαζικοί γάμοι, οι παράξενες αντιδράσεις ζώων και οι θεαματικές εικόνες

H Μπιάνκα Σενσόρι ξεπέρασε τον εαυτό της: Φόρεσε χωρίς εσώρουχα ένα διαφανές φόρεμα από λάτεξ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης