Αλβανία: «Δεν τον φοβάμαι, δεν με αγγίζουν οι προσβολές του» - Η απάντηση της δημοσιογράφου για το σπρώξιμο από τον Ράμα

Αλβανία: «Δεν τον φοβάμαι, δεν με αγγίζουν οι προσβολές του» - Η απάντηση της δημοσιογράφου για το σπρώξιμο από τον Ράμα

Ο Αλβανός πρωθυπουργός πιστεύει ότι μπορεί να μοιράσει τη χώρα ως οικογενειακή περιουσία, γράφει η Αμπρόζια Μέτα

rama-vid
Απάντηση στον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ο οποίος την έσπρωξε ενοχλημένος από την ερώτηση που του έκανε έδωσε η δημοσιογράφος Αμπρόζια Μέτα με ανάρτησή της στο Facebook. Στο ποστ, μεταξύ άλλων, γράφει για τον Αλβανό πρωθυπουργό ότι «δεν με φοβίζει» και «δεν με αγγίζουν οι προσβολές του».

Σύμφωνα με την Μέτα, αυτό που ενόχλησε τον Ράμα ήταν οι ερωτήσεις για τις επενδύσεις στην περιοχή Σαζάν και αν από αυτή θα ωφεληθούν οι Αλβανοί.

«Προσπαθώντας να αποφύγει την απάντηση, ο πρωθυπουργός έκανε μια άσχημη κίνηση προς το πρόσωπό μου παραβιάζοντας κάθε επαγγελματική ηθική. Είναι μια πράξη που δεν με φοβίζει, όπως και οι προσβολές του δεν με αγγίζουν, γιατί έχω το θάρος να τον ρωτήσω, καθώς ποτέ δεν κάνω παζάρια με το επάγγελμά μου και θεωρώ ιερή την αξιοπρέπεια» γράφει η Μέτα στην ανάρτησή της, την οποία συνοδεύει με το βίντεο από την απρεπή κίνηση του Ράμα.

Siç tashmë është marrë vesh, sot pata një përplasje me Kryeministrin Edi Rama, gjatë një prononcimi për media. Pas një...

Posted by Ambrozia Meta on Tuesday, March 19, 2024


«Ο Έντι Ράμα συνειδητοποίησε σήμερα περισσότερο από ποτέ, ότι κάνω τις ερωτήσεις μου χωρίς να επηρεάζομαι από κανέναν, καθώς πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν προς το συμφέρον της κοινής γνώμης και της χώρας, την οποία εκείνος πιστεύει ότι μπορεί να μοιράσει ως οικογενειακή περιουσία, κάνοντας τα στραβά μάτια σε ολιγάρχες - εγχώριους και ξένους. Λυπάμαι πολύ που σήμερα κατέληξα να γίνω η είδηση εγώ και όχι οι ερωτήσεις μου, για τις οποίες αναζήτησα απεγνωσμένα απαντήσεις» κατέληξε στην ανάρτησή της η δημοσιογράφος από την Αλβανία.

Ανακοίνωση για την ενέργεια του Έντι Ράμα εξέδωσε η Ένωση Αλβανών Δημοσιογράφων τονίζοντας ότι «η άρνηση και η αποφυγή του πρωθυπουργού για μια συγκεκριμένη απάντηση συνοδεύτηκε από εκφοβιστική γλώσσα και παραβίαση της δεοντολογίας, μέχρι και παραβίαση της σωματικής ακεραιότητας του δημοσιογράφου».

Από την πλευρά της η διεθνής οργάνωση υπεράσπισης και υποστήριξης γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ+ δημοσιογράφων «Women Press Freedom», κατήγγειλε και αυτή την επιθετικότητα του Αλβανού πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι «είναι απαράδεκτο να σπρώχνεις μια δημοσιογράφο. Δεν είναι η πρώτη φορά που επιδεικνύει περιφρόνηση προς τον κριτικό Τύπο. Στεκόμαστε στο πλευρό της Μέτα και απαιτούμε από τον Ράμα να ζητήσει συγγνώμη και να αντιμετωπίσει τους δημοσιογράφους με σεβασμό».

Ειδήσεις σήμερα:

Η άνοιξη ήρθε πολύ νωρίς φέτος και αυτό δεν είναι καλό - Οι επιπτώσεις του σύντομου χειμώνα

Νέα ήττα για τους Κόκκινους του Survivor, ο Περπατάρης στον τάκο - Δείτε βίντεο

Σαρμπέλ για την προσωπική του ζωή: Ζω στο Κατάρ γιατί είναι κι η γυναίκα μου εκεί, είμαι ερωτικός μετανάστης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης