Ιταλία: Οι αγρότες άλλαξαν γνώμη - Μόνο τέσσερα τρακτέρ αύριο στο κέντρο της Ρώμης

Ιταλία: Οι αγρότες άλλαξαν γνώμη - Μόνο τέσσερα τρακτέρ αύριο στο κέντρο της Ρώμης

«Δεν θέλουμε να τεθεί σε κίνδυνο η στήριξη των πολιτών προς τα αιτήματά μας» υποστηρίζουν

italia-agrotes
Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, οι Ιταλοί αγρότες που ανήκουν στη συντονιστική ομάδα «Αγροτική Απελευθέρωση» (Riscatto Agricolo) έκαναν γνωστό ότι αύριο το πρωί, στο κέντρο της Ρώμης πρόκειται να φτάσουν, τελικά, μόνο τέσσερα τρακτέρ με άλλους τόσους αγρότες, αλλά χωρίς τη διαδήλωση χιλίων πεντακοσίων ανθρώπων, που είχε προγραμματιστεί. Η απόφαση ελήφθη σε συνάντηση με τους υπεύθυνους της ιταλικής αστυνομίας.

«Τα τρακτέρ δείχνουν ότι η διαμαρτυρία μας δεν τελείωσε», θα παραμείνουμε, με τα μέσα μας, κατά μήκος περιφερειακών δρόμων και αυτοκινητοδρόμων για να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη, αλλά δεν θέλουμε να τεθεί σε κίνδυνο η μεγάλη στήριξη που μέχρι σήμερα μας πρόσφεραν οι Ιταλοί πολίτες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι αγρότες, παράλληλα, ζητούν και πάλι συνάντηση άμεσα με τον υπουργό Γεωργίας Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα και την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι.

italia-agrotes3
italia-agrotes2
italia-agrotes1
Μένει να διαπιστωθεί αν το σύνολο των αγροτών που, τις τελευταίες εβδομάδες έχει πάρει μέρος στις διάφορες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, θα ακολουθήσει τη συγκεκριμένη απόφαση. Ο ιταλικός Τύπος, πάντως, γράφει ότι για την ερχόμενη εβδομάδα σχεδιάζεται νέα κινητοποίηση στο κέντρο της Ρώμης με πιθανή συμμετοχή αγροτών αλλά και αλιέων, οδηγών φορτηγών και ελεύθερων επαγγελματιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Μάνδρα: «Βοήθεια με σκοτώνουν» - Τα τελευταία λόγια του Χρήστου Γιαλιά

Παίδων Αγλαΐα Κυριακού: Σταματούν τα προγραμματισμένα χειρουργεία - Θα γίνονται μόνο για επείγοντα περιστατικά

ΠΑΣΟΚ - Επεισόδιο στην ΚΟ για τα ομόφυλα: «Δεν είσαι ο μπαμπάς μου, δεν θα μου πεις τι θα κάνω» είπε η Γιαννακοπούλου στον Κουκουλόπουλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης