Γερμανία: Σφοδρή χαλαζόπτωση «έθαψε» το Ρόιτλινγκεν - Εκχιονιστικά βγήκαν στους δρόμους (βίντεο και φωτογραφίες)

Γερμανία: Σφοδρή χαλαζόπτωση «έθαψε» το Ρόιτλινγκεν - Εκχιονιστικά βγήκαν στους δρόμους (βίντεο και φωτογραφίες)

Οι εικόνες θυμίζουν βαρύ χειμώνα, αλλά ακόμα είναι Αύγουστος - Ξεπέρασαν τις 120 οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς

germany-roitlingen
Εκχιονιστικά μηχανήματα αναπτύχθηκαν στην πόλη Ρόιτλινγκεν της Βάδης-Βυρτεμβέργης στα νοτιοδυτικά της Γερμανίας μετά από έντονη χαλαζόπτωση που «σκέπασε» μεγάλα τμήματα της πόλης με πάγο που έφτανε σε ύψος έως και τα 30 εκατοστά, δήλωσαν αξιωματούχοι το Σάββατο.


Κλείσιμο


Μια «τοπική καταιγίδα με χαλάζι και δυνατή βροχή» σάρωσε το κέντρο της πόλης το απόγευμα της Παρασκευής, δήλωσε αξιωματούχος της πόλης στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Η πυροσβεστική δήλωσε ότι έλαβε περισσότερες από 120 κλήσεις λόγω της ξαφνικής καταιγίδας.




"Οι πρώτες επιχειρήσεις αφορούσαν ανθρώπους που είτε είχαν κλειδωθεί στα αυτοκίνητά τους, επειδή οι πόρτες των οχημάτων δεν μπορούσαν πλέον να ανοίξουν, είτε διότι δεν μπορούσαν να μετακινηθούν λόγω του χαλαζιού στο έδαφος», δήλωσε εκπρόσωπος του κέντρου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Συγκεκριμένα, στάλθηκαν εκχιονιστικά μηχανήματα για να καθαρίσουν τους δρόμους από το χαλάζι που είχε φράξει τις διόδους κυκλοφορίας, καθώς και περισσότεροι από 250 εργαζόμενοι σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μαζί με εθελοντές που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις καθαρισμού.



Εκπρόσωπος της πόλης δήλωσε ότι το χαλάζι και τα φύλλα που έπεσαν από τα δέντρα μπλόκαραν το σύστημα αποχέτευσης της πόλης, προκαλώντας αρκετές πλημμύρες σε υπόγειους χώρους στάθμευσης και σε υπόγεια διαμερίσματα πολυκατοικιών.

Την ίδια ώρα, η στάθμη του νερού του ποταμού Echaz, που διασχίζει το Ρόιτλινγκεν, ανέβηκε κατά 1,5 μέτρο μέσα σε λίγα λεπτά χωρίς όμως να προκληθούν σημαντικές ζημιές, σύμφωνα με το AFP.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία Petar: Εστάλη 112 στα Σύβοτα, χαλάζι στην Κασσιόπη - Απεγκλωβίστηκαν 10 τουρίστες στο Πόρτο Τιμόνι

Κρήτη: Δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι «για μια προσπέραση» ο 29χρονος φοιτητής - Στον Κούγια η υπόθεση

Καβάλα: Βούλγαρος κατέβασε την ελληνική σημαία από το λιμάνι - «Εδώ είναι Βουλγαρία» φώναζε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης