Κρήτη: Δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι «για μια προσπέραση» ο 29χρονος φοιτητής - Στον Κούγια η υπόθεση

Κρήτη: Δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι «για μια προσπέραση» ο 29χρονος φοιτητής - Στον Κούγια η υπόθεση

Ο άτυχος νεαρός νοσηλεύεται σε καταστολή στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου - Αναλυτικά η δήλωση του γνωστού ποινικολόγου

peripoliko_12
Σε  καταστολή  νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου ο 29χρονος φοιτητής που δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι στη Μεσαρά της Κρήτης την ώρα που οδηγούσε στην  εθνική οδό Μοιρών-Τυμπακίου.

Αν και ο άτυχος νεαρός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο ως θύμα τροχαίου ατυχήματος, διαπιστώθηκε ότι έφερε σφαίρα καρφωμένη στο κεφάλι του. Κατόπιν εξέτασης του υλικού των καμερών  ασφαλείας της περιοχής, που έδειξαν το ύποπτο ΙΧ και τον 22χρονο φερόμενο ως δράστη της επίθεσης, ο οποίος αναζητείται από τις Αρχές.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι γονείς του 29χρονου φοιτητή ζήτησαν από τον γνωστό ποινικολόγο Αλέξη Κούγια να αναλάβει την υποστήριξη της κατηγορίας για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία σε βάρος «καταζητούμενου κακοποιού» και «τριών συνεργών» του όπως αναφέρει ο ίδιος στην ανακοίνωση του.

Ο 29χρονος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο, από την περασμένη Πέμπτη (05/08), οπότε και δέχθηκε την επίθεση από τον οπλισμένο 22χρονο, ο οποίος φέρεται να είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα  αλκοόλ.

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Κούγια:

«O κ. Γιάννης Φανουράκης και η κυρία Ζαχαρένια Σταθωράκη, γονείς του άτυχου τελειόφοιτου φοιτητή της Γεωπονικής Σχολής Νικόλαου Φανουράκη που νοσηλεύεται σε καταστολή στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου μετά από πυροβολισμό στο κεφάλι που τρύπησε το κρανίο του και σφηνώθηκε στον εγκέφαλό του, επικοινώνησαν σήμερα μαζί μου και μου ζήτησαν να αναλάβω το ιδιαίτερα ευαίσθητο και υπεύθυνο νομικό βήμα της υποστηρίξεως της κατηγορίας για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας εις βάρος του ακόμη καταζητούμενου Γ.Κ., σεσημασμένου κακοποιού της περιοχής, όπως πληροφορήθηκα από τις αστυνομικές αρχές, και των τριών συνεργών του, οι οποίοι με διαφορετικό τρόπο συμμετοχικής δράσης ο καθένας (αυτουργοί – συναυτουργοί, συμμέτοχοι), επειδή το άτυχο θύμα τόλμησε να προσπεράσει το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν, τον πυροβόλησαν, με αποτέλεσμα ένα βλήμα από έναν πυροβολισμό να πλήξει το κρανίο του και να σφηνωθεί στον εγκέφαλό του, με αποτέλεσμα το νεαρό άτυχο παιδί αυτή τη στιγμή να βρίσκεται σε μηχανική καταστολή στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου με εντελώς αβέβαιο αποτέλεσμα για την τελική του επιβίωση.

Τις επόμενες ημέρες και ανάλογα με την πορεία της υγείας του θύματος, θα εμφανιστούμε ενώπιον του Τακτικού Ανακριτή Ηρακλείου, ο οποίος θα διενεργήσει την τακτική ανάκριση, και μετά την απολογία του κατηγορουμένου, όπως πλέον επιβάλλει ο νέος Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, θα δηλώσουμε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας κατά όλων των δραστών και, αφού λάβουμε αντίγραφα, θα τοποθετηθούμε υπεύθυνα για το ποιοι εκ των κατηγορουμένων διέπραξαν οτιδήποτε εις βάρος του ακόμη εν ζωή εντολέα μας.

Θέλουμε να κάνουμε γνωστό ότι και οι τέσσερις δράστες καταζητούνται και δεν έχουν συλληφθεί ακόμη στα όρια του αυτοφώρου και αναμένουμε την έκδοση ενταλμάτων συλλήψεως. Εύχομαι τόσο εγώ προσωπικά όσο και οι συνεργάτες του γραφείου μου το άτυχο θύμα να επιβιώσει και να μη μετατραπεί η κατηγορία από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε τετελεσμένη ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Οι πληροφορίες που έχουμε από το συγγενικό περιβάλλον του θύματος είναι ότι όλοι οι δράστες αποφυλακίστηκαν πρόσφατα, αφού εξέτισαν πολυετείς ποινές καθείρξεως για διάφορα αδικήματα».

Αναζητείται ο 22χρονος που φέρεται ότι να πυροβόλησε τον 29χρονο στο κεφάλι

Υπενθυμίζεται ότι η Ασφάλεια Ηρακλείου  κατάφερε να εξιχνιάσει άμεσα τη μυστηριώδη υπόθεση του 29χρονου από τη Μεσαρά, ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου με σφαίρα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσει έναν 22χρονο κάτοικο Μοιρών με καταγωγή από ορεινό χωριό του δήμου Φαιστού, που φέρεται ως δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Κομβικό ρόλο στις έρευνες των αστυνομικών έπαιξε το υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής. Οι κάμερες έδειξαν το ύποπτο ΙΧ, ενώ στη συνέχεια έγινε προσαγωγή του ιδιοκτήτη του. Τα στοιχεία άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης.

Ο 22χρονος διασκέδαζε με φίλο του σε γλέντι

Κλείσιμο
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 22χρονος φερόμενος δράστης, μαζί με έναν 21χρονο φίλο του διασκέδαζαν μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης σε γλέντι με γνωστό Κρητικό καλλιτέχνη στο Τυμπάκι.

Οι δυο τους πήγαν με το αυτοκίνητο του πατέρα του 21χρονου, ενώ φέρονται ότι κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την αναχώρηση από το γλέντι, οδηγός του οχήματος ήταν ο 22χρονος φερόμενος ως δράστης, που μετέφερε το φίλο του σε χώρο της επιχείρησης του πατέρα του, όπου και τον άφησε για να συνέλθει.

Το βίντεο από τις κάμερες δείχνει ότι ο 21χρονος, που τελικά ήταν αυτός που προσήχθη από τις αρχές, αλλά δεν έχει εμπλοκή στην υπόθεση, έμεινε στην επιχείρηση, ενώ ο 22χρονος έφυγε με το ΙΧ.

Το χρονικό του πυροβολισμού

Στην έρευνα της υπόθεσης μετείχαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου και του ΑΤ Φαιστού, με τη συμμετοχή ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ και ΤΑΕ Μεσαράς.

Τα στοιχεία που συνέλεξαν δείχνουν τα γεγονότα που οδήγησαν στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου, στο 1ο χλμ της εθνικής οδού Μοιρών – Τυμπακίου. Ήδη, το θύμα με τον φερόμενο ως δράστη είχαν διαπληκτισμό στη μέση του δρόμου.

Το υλικό δείχνει αρχικά τα δύο ΙΧ αυτοκίνητα να κινούνται με κατεύθυνση προς Μοίρες. Λίγα μέτρα μετά τη διασταύρωση της Γαλιάς, οι δύο οδηγοί ακινητοποιούν προσωρινά τα οχήματα τους στην άκρη του δρόμου και φαίνεται να διαπληκτίζονται.

Στη συνέχεια ο 22χρονος κάνει αναστροφή και κινείται προς Τυμπάκι. Τον ακολουθεί ο 29χρονος με το όχημά του, ακολουθεί προσπέραση και αναστροφή λίγα μέτρα πιο κάτω.

Οι δυο τους κινούνται πλέον προς αντίθετες κατευθύνσεις, με μικρή ταχύτητα. Όταν βρίσκονται στο ίδιο ύψος, ο 29χρονος δέχθηκε πυροβολισμό από το άλλο ΙΧ, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο του να εκτραπεί σε χωράφι δεξιά του δρόμου. Τότε ο άλλος οδηγός φέρεται να στρίβει το όχημα στη διασταύρωση προς Γαλιά και να εξαφανίζεται προς άγνωστη κατεύθυνση.

Διακομίσθηκε ως θύμα τροχαίου

Αρχικά ο 29χρονος διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και εν συνεχεία στο Βενιζέλειο, ως θύμα τροχαίου. Σε αξονική που έγινε υπήρξε ανατροπή, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε σφαίρα στο κεφάλι του.

Ο 29χρονος εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο και υποβλήθηκε σε επέμβαση κρανιεκτομής, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να αφαιρεθεί η σφαίρα.

Το όχημα στο οποίο επέβαινε ο 29χρονος μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού για αστυνομικό έλεγχο.

Ειδήσεις σήμερα:

Έμμεση παραδοχή Κιέβου για τα «χτυπήματα» σε ρωσικά πλοία - «Γίνονται στα χωρικά μας ύδατα, είναι νόμιμα»

Κίνημα της πετσέτας: Σαφάρι για τις παράνομες ξαπλώστρες - Πού επιτρέπονται και πού όχι


Μπαχάμες: Οργάνωνε τη δολοφονία του συζύγου της για να ζήσει με τον εραστή της - «Ήταν η τέλεια νοικοκυρά»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης