Δανία: Καταργείται αργία για να χρηματοδοτηθεί η άμυνα

Δανία: Καταργείται αργία για να χρηματοδοτηθεί η άμυνα

Ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός υπό τη Μέτε Φρέντρικσεν έχει στόχο να αυξήσει τις δαπάνες για την άμυνα πάνω από το 2% του ΑΕΠ, όπως ζητά το ΝΑΤΟ

frederiksen_m
Η κυβέρνηση της Δανίας αποφάσισε να καταργήσει μια τραπεζική αργία για την εξοικονόμηση χρημάτων που θα διατεθούν για την άμυνα της χώρας.

Όπως σημειώνει το BBC, πρόκειται για ένα από τα πρώτα μέτρα στα οποία συμφώνησε ο συνασπισμός Κεντροαριστεράς και Κεντροδεξιάς (με τους Σοσιαλδημοκράτες, τους Μετριοπαθείς και τους Φιλελεύθερους), ο οποίος ανέλαβε την Πέμπτη.

Μία από τις προτεραιότητες του νέου συνασπισμού είναι η αύξηση των αμυντικών δαπανών πάνω από το 2% του ΑΕΠ, όπως ζητά το ΝΑΤΟ (η Ελλάδα πιάνει τον στόχο).

Για να επιτύχει τον στόχο των δαπανών, η νέα κυβέρνηση υπό τη Μέτε Φρέντρικσεν θα καταργήσει μία από τις 11 αργίες που έχει η χώρα. Πιθανόν θα είναι η Ημέρα της Μεγάλης Προσευχής που είναι την Παρασκευή μετά την τέταρτη Κυριακή από το Πάσχα. Η αργία είχε καθιερωθεί το 1686.

Κλείσιμο
«Γίνεται πόλεμος στην Ευρώπη και πρέπει να ενισχύσουμε την άμυνά μας. Για αυτό και όλοι πρέπει να συνεισφέρουμε από λίγο», εξήγησε η Φρέντρικσεν.

Πάντως, από τους πρώτους που διαφώνησαν με την κατάργηση της αργίας είναι ο σύλλογος των κληρικών, αλλά και οι αρτοποιοί για τους οποίους η γιορτή είναι σημαντική πηγή εσόδων.



Ειδήσεις σήμερα:

Κιβωτός του Κόσμου: Δεσμεύθηκε η περιουσία του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Κατάρ-gate - Liberation: Η Γαλλία, βασική πύλη εισόδου του λόμπινγκ υπέρ του Κατάρ - Ο ρόλος της Παρί Σεν Ζερμέν

Κόρινθος: Απόπειρα ομαδικού βιασμού μαθήτριας από 5 συμμαθητές της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης