ΟΗΕ: Οι Χούθι διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στην Υεμένη μετά τη λήξη της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός
«Η σκόπιμη στοχοποίηση αμάχων και αντικειμένων αμάχων απαγορεύεται από το διεθνές δίκαιο και συνιστά έγκλημα πολέμου», τόνισε ο έκπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα
Το κίνημα Χούθι της Υεμένης που συνδέεται με το Ιράν έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου αφότου μια ειρηνευτική συμφωνία εξέπνευσε τον περασμένο μήνα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, επικαλούμενος περιστατικά με επιθέσεις ελεύθερων σκοπευτών και βομβαρδισμούς.
Τα εμπόλεμα μέρη στην Υεμένη απέτυχαν να ανανεώσουν μια συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός που είχε επιτευχθεί με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ και έληξε πριν από έναν μήνα, εξανεμίζοντας τις ελπίδες ορισμένων Υεμενιτών για μια ευρύτερη συμφωνία που θα μετριάσει τα οικονομικά δεινά και θα παρατείνει μια σχετική ηρεμία έπειτα από εχθροπραξίες επτά και πλέον χρόνων.
Από τότε το γραφείο του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχει εξακριβώσει τρία περιστατικά βομβαρδισμών σε περιοχές υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης που είχαν αποτέλεσμα τον θάνατο ενός αγοριού και ενός άνδρα και τον τραυματισμό άλλων, καθώς και τρία περιστατικά με πυροβολισμούς από ελεύθερους σκοπευτές, αποδίδοντας τις επιθέσεις στο κίνημα Χούθι της Υεμένης.
«Ανησυχούμε σοβαρά για την ασφάλεια των αμάχων», δήλωσε ο Τζέρεμι Λόρενς, εκπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ. «Η σκόπιμη στοχοποίηση αμάχων και αντικειμένων αμάχων απαγορεύεται από το διεθνές δίκαιο και συνιστά έγκλημα πολέμου», συμπλήρωσε. Η πλευρά των Χούθι δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν.
Εκπρόσωπος του ΟΗΕ δήλωσε στην ίδια συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη σήμερα πως συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αναβίωση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στον υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας συνασπισμό και τους Χούθι.
Η σύγκρουση, που θεωρείται ευρέως ως ένας πόλεμος δι΄αντιπροσώπων ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και το Ιράν έχει προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, έχει καταστρέψει την οικονομία της Υεμένης και έχει οδηγήσει εκατομμύρια ανθρώπους στην πείνα.
Η διεθνής διάκριση iF Design Award 2024 για το ελαστικό ECSTA PS71 EV, επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρείας για λύσεις υψηλών προδιαγραφών και κορυφαίας συμπεριφοράς στον δρόμο.
Banana breads, σκανδιναβικά σέμλα με σαντιγί, cinnamon rolls, κρουασάν gianduja, brownies με αλμυρή καραμέλα και πολλές ακόμη high-quality επιλογές από τα premium bakeries της πόλης
Με λύσεις που περιλαμβάνουν GPS Plotter, βυθόμετρα, όργανα, αυτόματο πιλότο, ηχοσυστήματα, VHF, κάμερες, ραντάρ και πολλά ακόμα, μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε σκάφους.