Μπλίνκεν: Δεν έχουμε δει κίνηση από τη Ρωσία που να «δείχνει» προετοιμασία χρήσης πυρηνικών

Μπλίνκεν: Δεν έχουμε δει κίνηση από τη Ρωσία που να «δείχνει» προετοιμασία χρήσης πυρηνικών

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως την πολιτική των "ανοικτών θυρών" του ΝΑΤΟ, είπε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών για το αίτημα της Ουκρανίας

blinken_usa
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αλλάζουν τη θέση τους σχετικά με την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και παραμένουν προσηλωμένες στην πολιτική «ανοικτής πόρτας« της Συμμαχίας και στην ανάγκη να ακολουθηθούν οι υφιστάμενες διαδικασίες, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Όσον αφορά το ΝΑΤΟ και την Ουκρανία, η θέση μας ήταν και παραμένει σαφής, χωρίς να έχει αλλάξει. Υποστηρίζουμε πλήρως την πολιτική των "ανοικτών θυρών" του ΝΑΤΟ και τη συμμετοχή των χωρών που το επιδιώκουν στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. «Υπάρχει μια διαδικασία γι' αυτό και οι χώρες θα συνεχίσουν να ακολουθούν αυτή τη διαδικασία», πρόσθεσε ο Μπλίνκεν.

Απαντώντας στον Πούτιν, ο οποίος εξαπέλυσε κατηγορίες στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για τις ζημιές στον Nord Stream στη Βαλτική, ο Μπλίνκεν τις χαρακτήρισε «παράλογες», προσθέτοντας πως η χώρα του υποστηρίζει πλήρως τις εν εξελίξει έρευνες και θα συμπορευτεί με τα αποτελέσματά τους.

Παράλληλα, τόνισε πως «οι ΗΠΑ δεν βλέπουν κάποια κίνηση από τη Ρωσία που να υποδεικνύει προετοιμασία για τη χρήση πυρηνικών όπλων». «Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας τις δηλώσεις (για τα πυρηνικά). Παρακολουθούμε στενά εάν η Ρωσία λαμβάνει οποιαδήποτε μέτρα που υποδηλώνουν ότι σκέφτεται το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων. Μέχρι σήμερα, δεν βλέπουμε να κάνει τέτοια βήματα», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Ουκρανία: Υποβάλλει αίτημα «ταχείας προσχώρησης» στο ΝΑΤΟ

Διπλό έγκλημα στην Καβάλα: Είχε ζητήσει βοήθεια από την αστυνομία η 31χρονη πριν δολοφονηθεί - Οι τελευταίες ευτυχισμένες στιγμές του παιδιού (βίντεο)

Πούτιν: Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα για την προστασία των προσαρτημένων περιοχών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης