Ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι δήλωσε σήμερα ότι η Νότια Σινική Θάλασσα δεν πρέπει να γίνει «πάρκο για σαφάρι» χωρών από άλλες περιοχές του κόσμου, ούτε «αρένα μάχης» και ανταγωνισμού των μεγάλων δυνάμεων.
Τα ζητήματα στη Νότια Σινική Θάλασσα πρέπει να αφεθούν να τα χειριστούν τα κράτη της περιοχής, πρόσθεσε ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας κατά τη διάρκεια ψηφιακού σεμιναρίου με την ευκαιρία της 20ής επετείου από την υπογραφή της Διακήρυξης για τον Κώδικα Συμπεριφοράς των Μερών για τα Προβλήματα της Νότιας Σινικής Θάλασσας (2002) από τα κράτη μέλη της Ένωσης Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) και το Πεκίνο.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.
Στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum 2026, ο κ. Βωβός τόνισε την ανάγκη διασφάλισης της επιχειρησιακής συνέχειας σε περιόδους έντονων αλλαγών και κρίσεων.