Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγήθηκε τον εμβολιασμό όσων αποτελούν στενές επαφές ατόμου που νοσεί από την ασθένεια – Ομάδα υψηλού κινδύνου και οι υγειονομικοί που θα διαχειριστούν τυχόν περιστατικό
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της Επιτροπής λαμβάνοντας υπόψη και τις συστάσεις του ECDC, εισηγήθηκε να εμβολιάζονται όσοι αποτελούν στενές επαφές ατόμου που νοσεί με ευλογιά των πιθήκων. Στην ομάδα ατόμων υψηλού κινδύνου μετά την έκθεση τους σε μολυσμένο περιλαμβάνονται περιλαμβάνονται και οι υγειονομικοί που θα διαχειριστούν τυχόν περιστατικό.
Επίσης στα άτομα που θα εμβολιαστούν περιλαμβάνονται και οι εργαστηριακοί επαγγελματίες Υγείας, που απασχολούνται σε εργαστήρια ανάλυσης των σχετικών δειγμάτων.
Με βάση την εισήγηση της Επιτροπής, η χώρα μας θα υποβάλλει αίτημα στον κοινό ευρωπαϊκό Οργανισμό ετοιμότητας για προμήθεια εμβολίων έναντι της ευλογιάς ανάλογα με τις εκτιμώμενες ανάγκες.
Η προμήθεια των εμβολίων θα γίνει κεντρικά, όπως έγινε η διαδικασία προμήθειας των εμβολίων κατά του κορωνοϊού.
Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή τους, τα «Γαλανόλευκα Αστέρια by EKO» έχουν εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές δράσεις του ελληνικού μπάσκετ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το μέλλον του αθλήματος χτίζεται από τις μικρές ηλικίες.
Η σύγχρονη μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν καθορίζεται μόνο από την παραγωγή πρώτων υλών, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στο κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο, στο οποίο λειτουργεί και το πως αλληλοεπιδρά με αυτό.