«Πώς στο διάολο αφήσατε να βυθιστεί το Moskva;»- Ο δημοσιογράφος - «φωνή του Πούτιν» τα βάζει με το Πολεμικό Ναυτικό

«Πώς στο διάολο αφήσατε να βυθιστεί το Moskva;»- Ο δημοσιογράφος - «φωνή του Πούτιν» τα βάζει με το Πολεμικό Ναυτικό

Άστραψε και βρόντηξε ο δημοσιογράφος Βλαντιμίρ Σολοβιόφ με αφορμή τη βύθιση του θωρηκτού «Moskva» στη Μαύρη Θάλασσα - Η αντίδραση του παρουσιαστή της κρατικής τηλεόρασης αντανακλά και το κλίμα που επικρατεί στο Κρεμλίνο μετά τη βύθιση της ναυαρχίδας του Ρωσικού στόλου

moskva-arthro
Πυρ και μανία ήταν ο Ρώσος δημοσιογράφος - φερέφωνο του Πούτιν- Βλαντιμίρ Σολοβιόφ, σε εκπομπή που μεταδόθηκε το Σαββατοκύριακο από την ρωσική κρατική τηλεόραση με αφορμή την βύθιση της ναυαρχίδας «Moskva» στη Μαύρη Θάλασσα.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ο Σολοβιόφ εκτόξευσε πυρά κατά του Πολεμικού Ναυτικού που δεν κατάφερε να εμποδίσει την βύθισή του.
«Πώς στο διάβολο επιτρέψατε τη βύθισή του;...Πώς επιτρέψατε να βυθιστεί;», άρχιζε να λέει σε έντονο ύφος ο δημοσιογράφος την ώρα που φωτογραφίες κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου δείχνοντας το φλεγόμενο θωρηκτό «Moskva» και δύο σκάφη διάσωσης να το πλησιάζουν: ένα προς την αριστερή πλευρά και ένα προς τη δεξιά.





«Είμαι εξοργισμένος με αυτό που συνέβη στη ναυαρχίδα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το Moskva», δήλωσε ο παρουσιαστής της κρατικής τηλεόρασης, στον οποίο επιβλήθηκαν πρόσφατα κυρώσεις εξαιτίας των διασυνδέσεών του με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Είμαι απλά οργισμένος. Και ναι, λέμε ότι ήταν αρκετά παλιό, και ότι πέρασε από πολλές επισκευές και ναι, αυτού του είδους τα πλοία έχουν τρωτά σημεία. Το καταλαβαίνω. Αλλά πείτε μου το εξής: Πώς καταφέρατε να το χάσετε; Εξηγήστε μου, γιατί στο διάολο ήσασταν στη συγκεκριμένη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, εκείνη την ώρα;».

Κλείσιμο
Και εφόσον ένιωθε ότι δεν είχε εκτονώσει την οργή του, συνέχισε την σφοδρή κριτική απέναντι στο Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας: «Δεν με ενδιαφέρει τι ακριβώς συνέβη, αν πράγματι ήταν οι δύο πύραυλοι Neptune, όπως είπαν οι Ουκρανοί. Σε τελική ανάλυση, από πότε ένα πολεμικό πλοίο φοβάται μια πυραυλική επίθεση, αφού διαθέτει αμυντικό σύστημα; Δηλαδή, δεν ενεργοποιήθηκε; Εντάξει, ακόμα και αν χτυπήθηκε από δύο πυραύλους και αναφλέχθηκαν τα πυρομαχικά... Τι συνέβη στο σύστημα πυρόσβεσης; Πώς το επιτρέψατε να βυθιστεί;
Η οργισμένη αντίδραση του παρουσιαστή Βλαντιμίρ Σολοβιόφ ενισχύει τις φήμες ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν βράζει στο ζουμί του μετά την απώλεια της ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου.
Υπενθυμίζεται πως το Κρεμλίνο δεν έχει ακόμη διευκρινίσει εάν υπάρχουν νεκροί Ρώσοι που επέβαιναν στο θωρηκτό με τις εκτιμήσεις να ανέρχονται σε εκατοντάδες.


Ειδήσεις σήμερα

Το ματωμένο πανάκι της Ίριδας δείχνει δολοφονία

Τέλος Απριλίου οι ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό, από 6%-7% οι αυξήσεις

Βροχές και σκόνη σήμερα - Η πρόγνωση του καιρού μέχρι την Κυριακή του Πάσχα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης