Πόλεμος στην Ουκρανία: Βοήθεια από τον Ιβάν Σαββίδη στους... Ρώσους αυτονομιστές του Ντονμπάς

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βοήθεια από τον Ιβάν Σαββίδη στους... Ρώσους αυτονομιστές του Ντονμπάς

Με την ιδιότητα του προέδρου της «Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας» προσέφερε 20 οχήματα και 14 γεννήτριες

fortigakia1
Στην αποστολή βοήθειας ανθρωπιστικού τύπου στο Ντονμπάς, με 20 φορτηγάκια και 14 γεννήτριες, προχώρησαν οι Έλληνες της Ρωσίας, με επικεφαλής τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία μετά την εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η συγκεκριμένη βοήθεια που παραδόθηκε στις διοικήσεις των... αυτονομιστών που βρίσκονται σε Λουχάνσκ και Ντονέτσκ δίνεται, ενώ η Μαριούπολη και οι περιοχές του Ντονμπάς σφυροκοπούνται από τους Ρώσους.

Δείτε βίντεο:

Гуманитарная помощь от ФНКА греков России жителям Донбасса


Το γεγονός επιβεβαίωσε και η ανάρτηση του ηγέτη της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, την οποία έχει αναγνωρίσει μόνον η Ρωσία, Ντένις Πουσίλιν στο Telegram. Σε αυτή, ο Πουσίλιν αναφέρει πως «η συγκεκριμένη αποστολή θα προσφέρει λύσεις στο πρόβλημα με την τροφοδοσία ρεύματος και είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα 'απελευθερωμένα εδάφη'».  Παράλληλα, ευχαριστεί τον Ιβάν Σαββίδη, λέγοντας πως «εκφράζω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες στην Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας και τον επικεφαλής της Ιβάν Σαββίδη Ιγκνατίεβιτς για τη βοήθεια και την υποστήριξή τους».



Κλείσιμο
Νωρίτερα, όπως αναφέρεται στην ενημέρωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας την Πέμπτη 7 Απριλίου παρέδωσε στη Μαριούπολη ανθρωπιστική βοήθεια (τρόφιμα) και οχήματα, εξοπλισμένα με δεξαμενές που περιείχαν έως και 30 τόνους πόσιμο νερό. 

Гуманитарная помощь для жителей Донбасса


Τα αυτοκίνητα σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ελλήνων της Ρωσίας, θα χρησιμοποιηθούν για την παροχή ιατρικής βοήθειας, καθώς και για την παράδοση ανθρωπιστικών προμηθειών σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών της Μαριούπολης, γειτονικών χωριών και αγροκτημάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη συλλογή βοήθειας για τους ανθρώπους που έχουν υποστεί καταστροφές συνέβαλαν ελληνικοί σύλλογοι από όλη τη Ρωσία: από τη Μόσχα, την Κριμαία, την περιφέρεια του Ροστόφ, τις περιφέρειες της Σταυρούπολης και του Κράσνονταρ, τις περιφέρειες του Τομσκ και του Σβερντλόφσκ, τη Δημοκρατία του Ταταρστάν, τη Βόρεια Οσετία (Αλανία).

Ειδήσεις σήμερα

Στις 20 Απριλίου το έκτακτο επίδομα - Αυτή την εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για τα καύσιμα

Μετά το Πάσχα χαλαρώνουν τα μέτρα, λέει ο Πλεύρης - Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους

Αγωνία για 41χρονο στη Λάρισα - Αγνοείται για 12η ημέρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης