ΟΗΕ: Ο αριθμός των προσφύγων από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία ξεπέρασε τα 4,5 εκατομμύρια

ΟΗΕ: Ο αριθμός των προσφύγων από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία ξεπέρασε τα 4,5 εκατομμύρια

Οι περισσότεροι πρόσφυγες  βρίσκονται στην Πολωνία -

ΟΗΕ: Ο αριθμός των προσφύγων από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία ξεπέρασε τα 4,5 εκατομμύρια

Ο αριθμός των ανθρώπων που έφυγαν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία ξεπέρασε τα 4,5 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR).

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, που εδρεύει στη Γενεύη, αναφέρει πως, αφότου η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, 4.503.954 άνθρωποι διέφυγαν από τη χώρα.

Περίπου 2,59 εκατ. έχουν πάει στη γειτονική Πολωνία, οι περισσότεροι από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Ακολουθεί η Ρουμανία, με περισσότερους από 686.000 και μετά η Ουγγαρία με τουλάχιστον 419.000.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες εκτιμά πως πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους έχουν από τότε μετακινηθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όμως αυτές οι διελεύσεις συνόρων δεν καταγράφονται. Δεν καταμετρώνται επίσης όσοι επέστρεψαν στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Best of Network

Δείτε Επίσης