Ρωσία: «Εκρυψαν» την ερωμένη του Πούτιν - Αφαιρέθηκε από την ιστοσελίδα του μιντιακού κολοσσού που διευθύνει

Ρωσία: «Εκρυψαν» την ερωμένη του Πούτιν - Αφαιρέθηκε από την ιστοσελίδα του μιντιακού κολοσσού που διευθύνει

Η Δύση προσπαθεί με κυρώσεις να σφίξει τον κλοιό γύρω από τη Ρωσία και το Κρεμλίνο επιχειρεί να «προστατεύσει» την Αλίνα Καμπάεβα για να αποφύγει τη «μαύρη λίστα» - Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει ήδη κυρώσεις στις κόρες του Βλάντιμιρ Πούτιν

PUTIN_KABAEVA2
Για να μείνει στο... απυρόβλητο η ανεπίσημη «Πρώτη Κυρία» της Ρωσίας, Αλίνα Καμπάεβα και να μην προστεθεί στη «λίστα» των δυτικών κυρώσεων , το Κρεμλίνο είχε την ιδέα να κρύψει την ταυτότητά της από τον μιντιακό κολοσσό που διευθύνει.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», το όνομα και η φωτογραφία της επίσημης ερωμένης του Βλάντιμιρ Πούτιν αφαιρέθηκαν από τον ιστότοπο της αυτοκρατορίας των ρωσικών ΜΜΕ όπου είναι διευθύνουσα σύμβουλος, σε μία προσπάθεια να αποφύγει τις κυρώσεις της Δύσης .

Η 38χρονη Αλίνα Καμπάεβα, Χρυσή Ολυμπιονίκης της Ρυθμικής Γυμναστικής, κατέχει εξέχουσα θέση στον ρωσικό όμιλο ΜΜΕ «National Media Group». Αλλά τις τελευταίες ώρες, το προφίλ όπως και η φωτογραφία της ,έχουν διαγραφεί χωρίς βεβαίως καμία δικαιολογία.

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι θα επιβληθούν κυρώσεις στις δύο κόρες του Βλαντιμίρ Πούτιν, της Κατερίνας Τιχόνοβα και της Μαρίας Βορόντσοβα. Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση, σύμφωνα με το Bloomberg, που θα τραβήξει την προσοχή του Ρώσου ηγέτη, αν και δεν είναι γνωστό κατά πόσο οι δύο γυναίκες έχουν περιουσιακά στοιχεία εκτός Ρωσίας.

Το 2015, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε αποκαλύψει μερικές πληροφορίες για τις κόρες του, όπως ότι έχουν αποφοιτήσει από ρωσικά πανεπιστήμια και ότι είναι πολύγλωσσες.

Η μεγάλη του κόρη, Μαρία Βορόντσοβα, είναι συνιδιοκτήτρια της εταιρείας «Nomenko», η οποία ασχολείται με ιδιωτικές επενδύσεις στον τομέα της υγείας και ιατρικής περίθαλψης στη Ρωσία.

Η άλλη του κόρη, Κατερίνα Τιχόνοβα, είναι επικεφαλής σε ινστιτούτο τεχνητής νοημοσύνης στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας και πρώην ακροβάτισσα.


Ειδήσεις σήμερα:

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Ελευθερία ή Θάνατος και το δικό μας σύνθημα», είπε στην ελληνική Βουλή

Ο γιος του Γεωργιάδη ανάμεσα στα παιδιά που «άνοιξαν» το Φόρουμ των Δελφών με τα Δελφικά Παραγγέλματα στα Αρχαία Ελληνικά

Και δεύτερος νεκρός από τη φωτιά στο Παπανικολάου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης