Πόλεμος στην Ουκρανία: Είμαι ευγνώμων στον κ. Δένδια για την ανθρωπιστική αποστολή στη Μαριούπολη, λέει ο Ζελένσκι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Είμαι ευγνώμων στον κ. Δένδια για την ανθρωπιστική αποστολή στη Μαριούπολη, λέει ο Ζελένσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος αναφέρθηκε στην πρόθεση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών να ηγηθεί αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη

Zelensky_8
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπως έγινε γνωστό από χθες, προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στους εγκλωβισμένους κατοίκους της πολιορκημένης Μαριούπολης.

Συγκεκριμένα, προτίθεται να μεταβεί ο ίδιος στη Μαριούπολη, επικεφαλής αποστολής που θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους της πόλης. Κατά πληροφορίες η ελληνική πρόταση σχηματοποιείται σε συνεργασία με τον διεθνή Ερυθρό Σταυρό και θα επιχειρηθεί να υλοποιηθεί σε συνεννόηση με την ουκρανική και ρωσική κυβέρνηση.

Σήμερα, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε πως είναι ευγνώμων στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών για αυτή του τη κίνηση, ενώ υπογράμμισε πως είναι ο πρώτος Ευρωπαίος αξιωματούχος που έκανε μια τέτοια πρόταση.

«Είμαι ευγνώμων στον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος αξιωματούχος που αποφάσισε να υποστηρίξει το έργο των ανθρωπιστικών μας διαδρόμων στη Μαριούπολη, προκειμένου να σωθούν οι πολίτες μας και να μεταφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια που είναι πολύ σημαντική για όλους εκεί».


Ειδήσεις σήμερα:

Αεροπορικό δυστύχημα στην Κίνα: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για επιζώντες από τη συντριβή του Boeing με 132 επιβαίνοντες

Δριμύ ψύχος και την Τρίτη, χιόνια στα βόρεια της Αττικής

Ξεκαθαρίζουν και πληρώνονται οι τελευταίες αποζημιώσεις ενοικίων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης