Εισβολή στην Ουκρανία: Επτά βουλευτές ζητούν από τον Ζελένσκι να ξεκινήσει ειρηνευτικές συνομιλίες με τον Πούτιν

Εισβολή στην Ουκρανία: Επτά βουλευτές ζητούν από τον Ζελένσκι να ξεκινήσει ειρηνευτικές συνομιλίες με τον Πούτιν

Οποιαδήποτε περαιτέρω κλιμάκωση μπορεί να εξελιχθεί σε «πραγματική καταστροφή» υποστηρίζουν επτά βουλευτές σε ανοιχτή επιστολή

zelenski
Εν μέσω έκρυθμης κατάστασης, ομάδα Ουκρανών βουλευτών ζητά από τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα, προκειμένου να λήξει ο πόλεμος που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Οποιαδήποτε περαιτέρω κλιμάκωση της εν εξελίξει πολεμικής σύρραξης στην Ουκρανία μπορεί να εξελιχθεί σε μία «πραγματική καταστροφή» για όλες τις πλευρές, που δεν θα δουν «νικητές», υποστηρίζουν επτά βουλευτές, σε μία ανοιχτή επιστολή που απέστειλαν στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Εκατομμύρια συμπολιτών μας προσπαθούν για μία ειρηνική ζωή», επισημαίνει η ομάδα των βουλευτών, υπό τον Βαντίμ Νοβίνσκι, τον Ουκρανό δισεκατομμυριούχο και έναν από τους επικεφαλής του «Opposition Bloc» – ενός συνασπισμού περισσότερων από 12 πολιτικών κομμάτων.

Οι βουλευτές δήλωσαν ότι επιμένουν να χρησιμοποιήσει ο Ζελένσκι όλες τις εναλλακτικές, για να προστατεύσει τις ανθρώπινες ζωές και να «οδηγηθούμε σε αποκλιμάκωση της κρίσης».

Γι’ αυτό καλούν τον πρόεδρο της Ουκρανίας να αρχίσει τις συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και να «φθάσει σε μία συμφωνία» για να σταματήσει η αιμοτοχυσία.

Μάλιστα, ζητούν από το ουκρανικό κοινοβούλιο να συγκροτήσει μία αντιπροσωπεία για τη διεξαγωγή «στρατηγικών διαβουλεύσεων» με το ρωσικό κοινοβούλιο.

«Πιστεύουμε ότι ένας νέος συμβιβασμός είναι ακόμη δυνατός», λένε οι βουλευτές, προσθέτοντας πως θα πρέπει να εξεταστεί μία διπλωματική λύση, ακόμη κι αν έχει «μία πιθανότητα στις εκατό» να πετύχει.


Ειδήσεις σήμερα:

Στο στόχαστρο Βρετανών βουλευτών ο Ρομάν Αμπράμοβιτς - Του ζητούν να... απεμπλακεί από την Τσέλσι

Ισχυρές εκρήξεις στην αεροπορική βάση της Μελιτόπολης - Δείτε βίντεο

Μάχη για να μην καταληφθεί το Τσέρνομπιλ - «Ρώσοι εισέβαλαν από τη Λευκορωσία», λέει το Κίεβο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης