Nέες προκλήσεις Τσαβούσογλου: Συζητήσιμη η κυριαρχία των στρατιωτικοποιημένων νησιών του Αιγαίου

Nέες προκλήσεις Τσαβούσογλου: Συζητήσιμη η κυριαρχία των στρατιωτικοποιημένων νησιών του Αιγαίου

«Oι προσπάθειες του πρωθυπουργού της Ελλάδας όπως και του υπουργού Εξωτερικών να αυξήσουν με τεχνητό τρόπο την ένταση στο Αιγαίο, είναι επικίνδυνες για την ειρήνη και την σταθερότητα», αναφέρει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

tsavousoglou12
Προκλητικός για ακόμη μία φορά εμφανίζεται ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος θέτει ξανά θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών, επισημαίνοντας, παράλληλα, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Δένδιας «επιχειρούν να αυξήσουν την ένταση στο Αιγαίο και αυτό είναι επικίνδυνο».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της χρονιάς, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε: «Στις σχέσεις μας με την Ελλάδα δεν δείξαμε ανοχή στις εχθρικές ενέργειες εναντίον της χώρας μας. Δεν αφήσαμε κενά ούτε στη διπλωματία ούτε στο πεδίο, σε σημαντικά ζητήματα όπως στο ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου. Επίσης με επιστολή που στείλαμε στον ΟΗΕ καταγράψαμε πως σε περίπτωση της παραβίασης του καθεστώτος της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου είναι συζητήσιμη και η κυριαρχία τους».

Παράλληλα, ο Τσαβούσογλου καταφέρθηκε κατά των κ.κ. Μητσοτάκη και Δένδια, σημειώνοντας πως «οι προσπάθειες του πρωθυπουργού της Ελλάδας όπως και του υπουργού Εξωτερικών να αυξήσουν με τεχνητό τρόπο την ένταση στο Αιγαίο, είναι επικίνδυνες για την ειρήνη και την σταθερότητα. Eίναι ξεκάθαρη η θέση μας στο ζήτημα αυτό όπως και η αποφασιστικότητα μας».

Ειδήσεις σήμερα:

Φόβος στο Mπάκιγχαμ για τις μετακινήσεις των πιο έμπιστων φρουρών της βασιλικής οικογένειας

«Nτροπή της»: Το ξέσπασμα της μάνας του δολοφονημένου Μπάμπη Λαζαρίδη κατά της Ηλιάδη

Πέθανε από κορωνοϊό αξιωματικός εν ενεργεία της Πολεμικής Αεροπορίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης