Φόβος στο Mπάκιγχαμ για τις μετακινήσεις των πιο έμπιστων φρουρών της βασιλικής οικογένειας

Φόβος στο Mπάκιγχαμ για τις μετακινήσεις των πιο έμπιστων φρουρών της βασιλικής οικογένειας

Κατόπιν εντολής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου αρκετοί σωματοφύλακες άλλαξαν πόστο

elisavet
Την έντονη ανησυχία τους εκφράζoυν ανώτεροι αξιωματούχοι της βρετανικής βασιλικής οικογένειας καθώς πολλοί άνδρες ασφαλείας, έμπιστοι αστυνομικοί φρουροί στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, μετακινήθηκαν από το πόστο τους, ύστερα από εντολή της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου.

Το πρόσφατο επεισόδιο που διατάραξε χριστουγεννιάτικα την ηρεμία της Βασίλισσας Ελισάβετ, όταν ένας νεαρός άνδρας, οπλισμένος με βαλλίστρα, επιχείρησε να εισβάλει στο Κάστρο του Ουίνδσορ, προβληματίζει έντονα τις αρχές ασφαλείας της Βρετανίας.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, έχει μπει ήδη στο πρόγραμμα η επανεξέταση των διαδικασιών ασφαλείας στις κατοικίες της μονάρχη.

Ο 19χρονος άνδρας, οπλισμένος με βαλλίστρα, συνελήφθη λίγα λεπτά αργότερα όταν επιχείρησε να εισβάλει στο Κάστρο του Ουίνδσορ και υποβλήθηκε σε ψυχιατρική εξέταση, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Κλείσιμο
Η εισβολή του άνδρα από το Σαουθάμπτον της νότιας Αγγλίας έγινε στο Κάστρο όπου βρισκόταν η βασίλισσα Ελισάβετ για να περάσει τα Χριστούγεννα συντροφιά με τον πρίγκιπα Κάρολο και τη σύζυγό του, Καμίλα.

«Ο άνδρας συνελήφθη και υποβλήθηκε σε ψυχιατρική εξέταση. Κρατείται με βάση τον Νόμο περί Ψυχικής Υγείας και παραμένει υπό την επίβλεψη ιατρών», ανέφερε η αστυνομία.

Ο 19χρονος χρησιμοποίησε μια σκάλα για να σκαρφαλώσει σε έναν μεταλλικό φράχτη του Πύργου. Στην κατοχή του βρέθηκε μια βαλλίστρα.

«Οι πράκτορες ασφαλείας δεν πίστευαν στα μάτια τους», είπε μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας στην εφημερίδα.
Με αφορμή αυτό το επεισόδιο προγραμματίζεται η επανεξέταση των διαδικασιών ασφαλείας στις κατοικίες της βασίλισσας.

Οι βαλλίστρες θεωρούνται φονικά όπλα στη Βρετανία, όμως δεν χρειάζεται ειδική άδεια για να τις αγοράσει ή να τις κατέχει κάποιος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος επιχειρεί να εισβάλει σε κατοικία της βασίλισσας.

Η εντυπωσιακότερη τέτοια απόπειρα σημειώθηκε το 1982, όταν ο 30χρονος Μάικλ Φάγκαν κατάφερε να φθάσει μέχρι την κρεβατοκάμαρά της, στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ενώ η Βασίλισσα Ελισάβετ βρισκόταν στο κρεβάτι.

Ο Φάγκαν σκαρφάλωσε σε έναν τοίχο, μπήκε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και περιφερόταν σε ένα δωμάτιο όπου βρισκόταν η μονάρχης.

Μέλη της βασιλικής οικογένειας διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στους φρουρούς ασφαλείας. 

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail, λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του 19χρονου εισβολέα, πολλά μέλη των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ διαμαρτύρονται έντονα για την απομάκρυνση ορισμένων εκ των πιο έμπιστων φρουρών ασφαλείας τους.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του, Κέιτ Μίντλετον όπως και η Δούκισσα της Κορνουάλης, σύζυγος του πρίγκιπα Καρόλου, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, είναι ορισμένα από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που έχουν εκφράσει «ανησυχία» χάνοντας μερικούς από τους πιο έμπιστους αξιωματικούς που επί χρόνια φρόντιζαν νυχθημερόν για την ασφάλειά τους.

Ακόμη και η βασίλισσα Ελισάβετ φέρεται να έχει εκφράσει ιδιωτικά την «ανησυχία» της για τις αλλαγές σε ότι αφορά τον τρόπο προστασίας της βασιλικής οικογένειας.

Όπως εξηγεί το δημοσίευμα της εφημερίδας «Daily Mail», η αναστάτωση στο Μπάκιγχαμ οφείλεται στην απόφαση της Σκότλαντ Γιαρντ να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του τομέα ασφαλείας της.

Για τις αλλαγές αυτές, έδωσε το «πράσινο φως» η διοικητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, Έλεν Μίλιτσαπ, επικεφαλής του Τομέα Προστασίας.

Πρόκειται για μία αξιωματικό της Σκότλαντ Γιαρντ με σπουδές στο έγκριτο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, που θεωρεί ότι οι σωματοφύλακες -γνωστοί ως αξιωματικοί προσωπικής προστασίας (PPO)- πρέπει να μεταφερθούν σε άλλα πόστα προκειμένου να μην εξελιχθεί σε «κλίκα» η ασφάλεια της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Για την Έλεν Μίλιτσαπ, ο ρόλος του σωματοφύλακα δεν πρέπει να είναι δουλειά εφόρου ζωής.

Όμως τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, τα οποία φρουρούνται 24 ώρες την ημέρα από τους αξιωματικούς ασφαλείας, έχουν «δεθεί» μαζί τους κι έχουν αναπτύξει μία σχέση οικειότητας.

«Οι αξιωματικοί ασφαλείας έχουν στενή σχέση με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας», υποστηρίζει πηγή, υπό καθεστώς ανωνυμίας.

«Είναι μαζί τους 24 ώρες την ημέρα και είναι κατανοητό ότι χρειάζεται πολύς χρόνος για να οικοδομηθεί μια καλή σχέση εμπιστοσύνης...».

«Αρκετοί αξιοσέβαστοι αξιωματικοί έχουν απομακρυνθεί από τα καθήκοντά τους, χωρίς να φταίνε οι ίδιοι», προσθέτει.



Eiδήσεις σήμερα:

Σήμερα στον ανακριτή ο Παναγιωτόπουλος για τα «ροζ» βίντεο - Ανοιχτό το ενδεχόμενο προφυλάκισης

Την Τετάρτη το ύστατε χαίρε στον Κάρολο Παπούλια που ήθελε να θυμόμαστε ότι «έπραξε το καθήκον του»

Οι 4+1 φoρο-προθεσμίες που λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης