Ο τυφώνας Ida σάρωσε τις ΗΠΑ: «Οι νεκροί θα αυξηθούν», λέει ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα - Πόρτα - πόρτα για αγνοούμενους

Ο τυφώνας Ida σάρωσε τις ΗΠΑ: «Οι νεκροί θα αυξηθούν», λέει ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα - Πόρτα - πόρτα για αγνοούμενους

Πάνω από 1 εκατ. νοικοκυριά χωρίς ρεύμα - Επί ποδός και η Εθνφρουρά των ΗΠΑ - Σύμφωνα με τον προμηθευτή ενέργειας οι ζημιές που έχει υποστεί η ηλεκτροδότηση στη Νέα Ορλεάνη θα αποκατασταθούν μετά από πολύ καιρό

ida223
Ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα Τζον Μπελ Έντουαρντς προειδοποίησε ότι ο αριθμός των νεκρών από τον τυφώνα Ida - κατηγορίας 4 - θα «αυξηθεί σημαντικά». Σε δηλώσεις του στο MSNBC τη Δευτέρα, ο Μπελ Έντουαρντς είπε πως «δεν θέλω να παραπλανήσω κανέναν. Βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρησης έρευνας και διάσωσης και περιμένω πλήρως ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια της ημέρας».

Μέχρι τώρα έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος ενός άνδρα 60 ετών. Τα στοιχεία της ταυτότητάς του δεν έχουν γίνει γνωστά ωστόσο ο θάνατός του προήλθε επειτα από πτώση δέντρου στο σπίτι του στo Prarieville.  Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήμαρχος του Jeffreson Parish, Cynthia Lee Cheng, η οποία περιέγραψε τις δραματικές ώρες που βίωσαν γείτονές της που παγιδεύτηκαν σε σοφίτες στην πόλη Lafitte.
Στο μεταξύ ομάδες διάσωσης πραγματοποιούν έρευνες από πόρτα σε πόρτα στην Κομητεία Τζέφερσον. Μάλιστα τα σωστικά συνεργεία όπου υπάρχουν πλημμυρισμένες περιοχές χρησιμοποιούν ακόμη και σκάφη. Παράλληλα η πολιτεία της Λουζιάνα έχει ενεργοποιήσει και 5.000 της Εθνικής Φρουράς των ΗΠΑ.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού ανέφερε σε δηλώσεις του ότι 195 οχήματα που μπορούν να κινηθούν στο νερό καθώς και 73 σκάφη διάσωσης έχουν τοποθετηθεί στη νότια Λουιζιάνα για να συνδράμουν στις έρευνες από πόρτα σε πόρτα. Παράλληλα ο ίδιος εκπρόσωπος ανέφερε πως είναι έτοιμα 34 ελικόπτερα για την υποστήριξη αποστολών έρευνας, διάσωσης, εκκένωσης και αναγνώρισης. 
000_9LV7AD
Κλείσιμο
000_9LV89J
Πάνω από ένα εκατ. άνθρωποι χωρίς ρεύμα

Το πέρασμα του τυφώνα άφησε πίσω του ένα εκατομμύριο ανθρώπους χωρίς ρέυμα σε περιοχές που βρίσκονται ανάμεσα στη Λουζιάνα και τον Μισισιπή.  Ακομη ένα μεγάλο μέρος της Νέας Ορλεάνης έχει πλημμυρίσει ενώ νωρίτερα τη Δευτέρα ο τυφώνας υποβαθμίστηκε σε καταιγίδα. 

Στη Νέα Ορλεάνη υπάρχει πρόβλημα ηλεκτροδότησης από το βράδυ της Κυριακής ενώ περίπου 144.000 σπίτια έμεiναν στο σκοτάδι. Στην κοντινή επαρχία Τζέφερσον χωρίς ρεύμα είναι 195.000 σπίτια ενώ στο Σεντ Ταμάνι χωρίς ρεύμα βρίσκονται 80.000 σπίτια. 

Από το πρωί της Δευτέρας 950.000 σπίτια είναι χωρίς ρεύμα στη Λουζιάνα και άλλα 100.000 στον Μισισιππή. Μάλιστα ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 911 για δεύτερη μέρα αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα. 

Πλέον η Ida πρόκειται να μετακινηθεί προς τον Μισισιπή αφού πρώτα διασχίσει το βορειοανατολικό άκρο της Αλαμπάμα. Στο Τενεσί θα φτάσει τα ξημερώματα της Τρίτης. Οι κάτοικοι της πολιτείας του Τενεσί έχουν ενημερωθεί να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο πλημμυρών. 

Η διακοπή ρεύματος στη Νέα Ορλεάνη προκλήθηκε από την πτώση ενός πύργου ενώ ο προμηθευτής ενέργειας προειδοποίησε πως οι ζημιές μπορεί να αποκατασταθούν μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.

000_9LW6VP
000_9LW7BJ
000_9LW79M

Ειδήσεις σήμερα:

Βρετανοί επιστήμονες: Πιθανόν να έχει εξαφανιστεί η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

Νύχτα τρόμου στη Βραζιλία: Εισβολή από 20 οπλισμένους σε τράπεζες - Τρεις νεκροί και 10 όμηροι

Κοντοζαμάνης: Το μέτρο της αναστολής εργασίας θα εφαρμοστεί απαρέγκλητα στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης