Βρετανοί επιστήμονες: Πιθανόν να έχει εξαφανιστεί η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

Βρετανοί επιστήμονες: Πιθανόν να έχει εξαφανιστεί η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

Καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου, UCL, εκτίμησε ότι η παραλλαγή ενδεχομένως να έχει αρχίσει να χάνεται - Τι έδειξαν τα τελευταία στοιχεία για το ιδιαίτερα μεταδοτικό στέλεχος

ergastirio4343
Στην εκτίμηση ότι η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορωνοϊού μπορεί να έχει εξαφανιστεί, προχώρησε η επιστημονική κοινότητα.

Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του ινστιτούτου γενετικής του βρετανικού πανεπιστημίου UCL, καθηγητής Φρανσουά Μπαλού, δήλωσε ότι η μετάλλαξη δεν δείχνει σημάδια αυξητικής τάσης.

«Μπορεί να έχει εξαφανιστεί η μετάλλαξη», επεσήμανε συγκεκριμένα ο πανεπιστημιακός.

Πριν από λίγο διάστημα, η επιστημονική κοινότητα παρακολουθούσε ανήσυχη την πορεία της νοτιοαφρικανικής παραλλαγής, για την οποία είχε εκφράσει την πεποίθηση ότι είναι ιδαίτερη μεταδοτική.

Μάλιστα, είχε αναφερθεί, από επιστημονικές πηγές, ότι και τα εμβόλια θα μπορούσαν ενδεχομένως να σταθούν αδύναμα μπροστά στην αναχαίτισή της.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν υπάρχουν σημάδια που να μαρτυρούν την παρουσία του στελέχους στη Νότια Αφρική, μέρος από όπου ξεκίνησε η διασπορά.

Κλείσιμο
Τα δεδομένα δείχνουν ότι μόνο 101 περιπτώσεις της παραλλαγής εντοπίστηκαν το τελευταίο τετράμηνο στον κόσμο, ενώ μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου στη Νότια Αφρική είχαν διαπιστωθεί 89 μολύνσεις.

Ωστόσο, αγωνία επικρατεί λόγω της σαρωτικής επέλασης της ινδικής μετάλλαξης που έχει οδηγήσει τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο στην κατάρτιση νέων σχεδιασμών, ενώ το τέταρτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται προ των πυλών.

Ειδήσεις σήμερα

Στα 2.343 τα νέα κρούσματα - 338 οι διασωληνωμένοι, 19 θάνατοι

Ίος: 20χρονος Ιρλανδός σκότωσε 22χρονο φίλο του μέσα σε καβγά

ΗΠΑ: Η στιγμή που ο τυφώνας Άιντα... ξηλώνει την οροφή νοσοκομείου - Συγκλονιστικό βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης