ΗΠΑ: Το 53% των Ρεπουμπλικανών συνεχίζει να πιστεύει ότι ο Τραμπ ήταν ο πραγματικός νικητής των εκλογών

ΗΠΑ: Το 53% των Ρεπουμπλικανών συνεχίζει να πιστεύει ότι ο Τραμπ ήταν ο πραγματικός νικητής των εκλογών

Περίπου το ένα τέταρτο των ενηλίκων πιστεύει ότι οι προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου αμαυρώθηκαν από νοθεία

trump_re
Η πλειονότητα των Ρεπουμπλικανών εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε τις προεδρικές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ και να αποδίδει την ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν σε εκλογική νοθεία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

Η σφυγμομέτρηση αυτή, η οποία έγινε από τις 17 ως τις 19 Μαΐου σε εθνικό επίπεδο, έδειξε ότι το 53% των Ρεπουμπλικανών πιστεύει ότι ο Τραμπ, ο υποψήφιος του κόμματός τους στις προεδρικές, είναι ο «πραγματικός πρόεδρος» τώρα, σε σύγκριση με ένα 3% των Δημοκρατικών και ένα 25% όλων των Αμερικανών.

Περίπου το ένα τέταρτο των ενηλίκων πιστεύει ότι οι προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου αμαυρώθηκαν από νοθεία, συμπεριλαμβανομένου ποσοστού 56% των Ρεπουμπλικανών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή.

Τα στοιχεία είναι περίπου τα ίδια με αυτά δημοσκόπησης που είχε γίνει από τις 13 ως τις 17 Νοεμβρίου, η οποία είχε δείξει ότι το 28% όλων των Αμερικανών και το 59% των Ρεπουμπλικανών το πιστεύει αυτό.

Ο Μπάιντεν, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ με διαφορά 7 εκατομμυρίων ψήφων. Δεκάδες δικαστήρια απέρριψαν τις προσφυγές του Τραμπ κατά των αποτελεσμάτων, αλλά ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ και οι υποστηρικτές του επιμένουν να προωθούν αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας σε συντηρητικά ειδησεογραφικά μέσα.

Η δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos δείχνει επίσης ότι το 61% των Ρεπουμπλικανών πιστεύει ότι «έκλεψαν» τις εκλογές από τον Τραμπ. Επίσης μόνον περίπου 29% των Ρεπουμπλικανών πιστεύει ότι ο πρώην πρόεδρος θα πρέπει να μοιραστεί κάποιο μερίδιο της ευθύνης για τις φονικές ταραχές από υποστηρικτές του που εισέβαλαν στις 6 Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.

Κλείσιμο
Ωστόσο το 67% όλων των ερωτηθέντων δηλώνει ότι εμπιστεύεται τους εκλογικούς αξιωματούχους στην πόλη του ότι κάνουν έντιμα τη δουλειά τους, συμπεριλαμβανομένου ποσοστού 58% των Ρεπουμπλικανών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή.

Οι δημοσκοπήσεις του Νοεμβρίου και του Μαΐου έγιναν και οι δύο διαδικτυακά, στα αγγλικά, σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η δημοσκόπηση του Μαΐου έγινε σε δείγμα 2.007 ενηλίκων, μεταξύ των οποίων 909 Δημοκρατικοί και 754 Ρεπουμπλικανοί. Το περιθώριο αξιοπιστίας της δημοσκόπησης αυτής, ένα μέτρο υπολογισμού της ακρίβειάς της, είναι περίπου 4 ποσοστιαίες μονάδες.

Ειδήσεις σήμερα: 

«Ένιωσα ένα κάψιμο στο πόδι και νέκρωσε» - Τι λέει ο 35χρονος που υπέστη δύο θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό του

Πατέρας 2 παιδιών ο δάσκαλος που φέρεται να έστελνε σεξουαλικά μηνύματα σε μαθήτριες δημοτικού

Στην Ελλάδα ο Τσαβούσογλου στις 31 Μαΐου, λένε οι Τούρκοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης