Δείτε βίντεο: Τίγρης κυκλοφορεί ελεύθερος στο Χιούστον - Τροκρατημένοι οι κάτοικοι

Δείτε βίντεο: Τίγρης κυκλοφορεί ελεύθερος στο Χιούστον - Τροκρατημένοι οι κάτοικοι

Ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης του, ένας άνδρας ηλικίας 26 ετών, είχε εμπλακεί σε υπόθεση φόνου - Διέφυγε όταν οι αστυνομικοί πήγαν στην οικία του να τον συλλάβουν και έβαλε το άγριο ζώο στο αυτοκίνητό του

tiger_houston1
Ένας τίγρης, που κυκλοφορεί ελεύθερος και έχει τρομοκρατήσει τους κατοίκους του Χιούστον, στο Τέξας, καθώς περιφερόταν στους δρόμους του, αναζητείται από τις αρχές, ωστόσο ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης του συνελήφθη, έγινε σήμερα γνωστό από την τοπική αστυνομία.

«Ο τίγρης δεν έχει ακόμη εντοπιστεί», διευκρίνισαν οι δυνάμεις επιβολής του νόμου της μεγαλύτερης πόλης του Τέξας, στον λογαριασμό τους στο Twitter.

Ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης του, ένας άνδρας ηλικίας 26 ετών, που είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση καθώς το όνομά του εμπλεκόταν σε μια υπόθεση φόνου, κατηγορείται ότι διέφυγε των αστυνομικών που είχαν πάει να τον συλλάβουν στην οικία του, βάζοντας το ζώο στο όχημά του. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο τίγρης δεν του ανήκει.

Viewer video: Tiger loose in Houston neighborhood


Το ζώο, που φοράει κολάρο, εθεάθη την Κυριακή να κυκλοφορεί στους δρόμους μιας συνοικίας της πόλης. Περίοικοι το κατέγραψαν σε βίντεο, εμβρόντητοι που έβλεπαν έναν τίγρη στον κήπο τους.

Κλείσιμο
Ένας αστυνομικός, που διαμένει στη συνοικία αυτή και δεν βρισκόταν σε υπηρεσία, όμως είχε ενημερωθεί για την κατάσταση, επενέβη και επιχείρησε να ακινητοποιήσει το ζώο, σημαδεύοντάς το με το όπλο του.

«Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να πυροβολήσω εναντίον του», εξήγησε στη συνέχεια, σε δηλώσεις του στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KHOU.

«Δεν έμοιαζε να είναι πολύ επιθετικό».

Ο αστυνομικός ζήτησε από τον ιδιοκτήτη του τίγρη, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο, να μαζέψει το ζώο του. Ο άνδρας υπάκουσε και έφυγε, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Στην πόλη του Χιούστον, σε αντίθεση με ορισμένες κομητείες στα περίχωρά της, το να έχει κανείς στο σπίτι του αυτού του είδους τα άγρια ζώα δεν επιτρέπεται.

Το Τέξας, εντούτοις, είναι γνωστό επειδή συγκεντρώνει έναν σημαντικό αριθμό τίγρεων σε αιχμαλωσία. Ο νόμος στην πολιτεία επιτρέπει την κατοχή τους, υπό την προϋπόθεση να είναι δηλωμένοι και να διασφαλίζεται ο εγκλεισμός τους.

Το 2014, η WWF υπολόγιζε πως σχεδόν 5000 τίγρεις ζουν σε αιχμαλωσία στις ΗΠΑ, ένας αριθμός μεγαλύτερος από τον παγκόσμιο πληθυσμό των άγριων τίγρεων.


Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Στα 3.197 τα νέα κρούσματα - 732 οι διασωληνωμένοι, 52 θάνατοι 

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ειδική ομάδα στο «κυνήγι» των φονιάδων της Καρολάιν - Τι «βλέπουν» για τους δράστες 

Εργασιακά: Αύριο στη διαβούλευση το νομοσχέδιο που φέρνει την 4ήμερη εργασία 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης