ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν θέλει επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν θέλει επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson

Διπλασιασμό της παραγγελίας των εμβολίων της J&J θα συζητήσει ο Μπάιντεν με τους επικεφαλής της φαρμακευτικής – Οι ΗΠΑ αναμένουν να εμβολιάσουν όλους τους ενήλικες έως τα τέλη Μαΐου

vaccine_jj
Την αγορά επιπλέον 100 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου κατά της Covid-19 της Johnson & Johnson θέλουν οι ΗΠΑ. Κάτι τέτοιο, ανέφερε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης θα διπλασίαζε την παραγγελία προς τη φαρμακευτική.

Ο Τζο Μπάιντεν θα συζητήσει το θέμα κατά τη διάρκεια συνάντησης αργότερα με τους επικεφαλής της Johnson & Johnson και του αμερικανικού ομίλου Merck, που ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι σύναψαν συμφωνία για την παραγωγή του εμβολίου αυτού.

«Ο πρόεδρος θα ανακοινώσει ότι θα ζητήσει από τις ομάδες του HHS (του υπουργείου Υγείας) να εξασφαλίσουν επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson», είπε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Οι ΗΠΑ φιλοδοξούν ότι μέχρι τα τέλη Μαΐου θα έχουν εμβολιάσει το σύνολο των Αμερικανών ενηλίκων, ενώ έχουν ήδη γίνει αρκετές παραγγελίες.

Η Johnson & Johnson έχει ήδη δεσμευτεί να παραδώσει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της στις ΗΠΑ. Η νέα παραγγελία θα συνέβαλε στην κάλυψη πιθανών προβλημάτων στην παραγωγή των εμβολίων των Pfizer/BioNTech και Moderna, στην κάθε μία εκ των οποίων η αμερικανική κυβέρνηση έχει παραγγείλει 300 εκατομμύρια δόσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Στα 2.633 τα νέα κρούσματα - 479 οι διασωληνωμένοι, 43 θάνατοι


Πώς συνελήφθη ο ένας από τους δράστες του άγριου ξυλοδαρμού του αστυνομικού - Το μοιραίο λάθος που έκανε


Απίστευτη ανάρτηση από πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσιάζει τον Μητσοτάκη ως... Χίτλερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης