Έφτασε στη Μόσχα ο Ναβάλνι - Συνελήφθη στο αεροδρόμιο

Έφτασε στη Μόσχα ο Ναβάλνι - Συνελήφθη στο αεροδρόμιο

Το χρονικό της σύλληψης - Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε, νωρίτερα, στο αεροδρόμιο συμμάχους του επικριτή του Κρεμλίνου -  Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους, ο πιλότος ανέφερε αρχικά καθυστέρηση προσγείωσης 30 λεπτών εξαιτίας τεχνικού προβλήματος - Φωτογραφίες Ναβάλνι με τη σύζυγό του

Screenshot_2021-01-17_at_5_56_08_PM
Υπό κράτηση τέθηκε, όπως αναμενόταν, λίγη ώρα αφότου προσγειώθηκε, με το αεροσκάφος, στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας ο Αλεξέι Ναβάλνι.

Φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον δείχνουν να αγκαλιάζει την σύζυγό του Γιούλια προτού συλληφθεί από αστυνομικούς αμέσως μετά την επιστροφή του.
Το χρονικό της σύλληψης 

Ο Ναβάλνι συνελήφθη από την αστυνομία κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο, την ώρα που επρόκειτο να περάσει από τον έλεγχο διαβατηρίων.

Οι ρωσικές σωφρονιστικές αρχές (FSIN) επιβεβαίωσαν την σύλληψή του.

Κλείσιμο
Σε ανακοίνωσή του το FSIN διευκρινίζει ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι περιλαμβάνεται σε λίστα καταζητουμένων από τις 29 Δεκεμβρίου 2020 για παραβίαση των όρων αναστολής ποινής φυλάκισης, η οποία είχε επιβληθεί το 2014.

«Ο Αλεξέι συνελήφθη χωρίς να εξηγηθεί ο λόγος της σύλληψής του...Δεν μου επέτρεψαν να τον πλησιάσω» όταν πέρασε τα σύνορα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η δικηγόρος του Ολγκα Μιχαΐλοβα.

Οι ρωσικές σωφρονιστικές υπηρεσίες είχαν απειλήσει από την Πέμπτη ότι θα συλληφθεί εάν πατούσε το πόδι του στην Ρωσία. Του προσάπτουν ότι δεν παρουσιαζόταν στις αρχές δύο φορές τον μήνα, όπως επιβάλλουν οι όροι ποινής φυλάκισης πέντε ετών με αναστολή στην οποία είχε καταδικασθεί το 2014.

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους που επέβαιναν στο αεροσκάφος που απογειώθηκε από το Βερολίνο, ο πιλότος ανέφερε αρχικά καθυστέρηση προσγείωσης τριάντα λεπτών εξαιτίας «τεχνικού προβλήματος».

Στην συνέχεια, ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο, και όχι στο αεροδρόμιο Βνούκοβο, όπου τον Αλεξέι Ναβάλνι περίμεναν οι υποστηρικτές του και ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας.

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε συμμάχους του επικριτή του Κρεμλίνου στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας, την ώρα που τον περίμεναν να φθάσει εκεί, αργότερα σήμερα, καθώς ταξιδεύει με αεροπλάνο από τη Γερμανία, έγινε γνωστό από το παρατηρητήριο διαδηλώσεων OVD-Info.



Ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Συναγερμός από την Πολιτική Προστασία για Αττική, Κρήτη, Πελοπόνησσο

Κορωνοϊός: Στα 237 τα νέα κρούσματα - 28 νέοι θανάτοι από Covid-19


Αγωνία σε όλο τον πλανήτη για τις μεταλλάξεις κορωνοϊού - «Είναι πολύ επιθετικές», λένε κορυφαίοι επιστήμονες 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης