Κορωνοϊός: Πάνω από 400 «μωρά της 2ης καραντίνας» αναμένονται το καλοκαίρι στο Βέλγιο
Οι μαιευτικές κλινικές είναι έτοιμες να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις
Τετρακόσια με πεντακόσια περισσότερα μωρά, σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, αναμένεται να γεννηθούν μέσα στο 2021 στο Βέλγιο, σύμφωνα με τις προβλέψεις της μεγαλύτερης μαιευτικής μονάδας της χώρας που βρίσκεται στην Αμβέρσα.
Τα «μωρά της δεύτερης καραντίνας» προβλέπεται ότι θα «φτάσουν» τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ενώ ήδη γεννιούνται αυτά της πρώτης περιόδου του κορωνοϊού.
«Συνήθως δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τέτοιες εκρήξεις σε μια ακριβή περίοδο, αλλά αυτός ο αριθμός των 400 έως 500 είναι μια πρόγνωση με βάση τις περιπτώσεις εγκυμοσύνης που βρίσκονται σε εξέλιξη», αναφέρει ο Δρ Γιόχαν Βίμερχ, εκπρόσωπος της Φλαμανδικής Ένωσης Μαιευτικής και Γυναικολογίας.
Παράλληλα αναφέρει ότι «είχαμε οικονομικές κρίσεις στο πρόσφατο παρελθόν, μια τρομοκρατική απειλή που διήρκεσε πολύ και γενικά περιόδους αβεβαιότητας για πολλούς ανθρώπους. Κανένα από αυτά δεν είχε καμία επίδραση στα ποσοστά εγκυμοσύνης. Αλλά αυτή τη φορά έχουμε μια κρίση κατά την οποία μένουμε στο σπίτι. Κανονικά, οι άνθρωποι δεν μένουν μέσα κατά τη διάρκεια μιας κρίσης. Υποψιαζόμαστε έντονα ότι αυτό το αποτέλεσμα είναι ένας παράγοντας τώρα».
Τέλος ο δρ Βίμερχ σημειώνει ότι οι μαιευτικές κλινικές είναι έτοιμες να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις.
Η Mapei Hellas, εταιρεία δομικών και χημικών προϊόντων, μέλος του γνωστού Ιταλικού Ομίλου Mapei, που φέτος κλείνει 25 χρόνια στην Ελλάδα, έχει εισέλθει δυναμικά σε μια νέα φάση βιώσιμης ανάπτυξης, με τη σειρά προϊόντων «Zero Line» να αποτελεί την αιχμή του δόρατος και να την οδηγεί σε ένα ακόμη καλύτερο μέλλον.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.