Κορωνοϊός - Βέλγιο: Σε επταήμερη καραντίνα οι κάτοικοι που έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό

Κορωνοϊός - Βέλγιο: Σε επταήμερη καραντίνα οι κάτοικοι που έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό

Νέα αυστηρά μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Βελγίου για την αναχαίτιση της πανδημίας - Ενισχύεται η τηλεργασία - Τι ισχύει για τα Χριστούγεννα

german-belgium_covid_airport
Σε νέες ανακοινώσεις σχετικά με τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού προχώρησε το βράδυ της Παρασκευής η κυβέρνηση του Βελγίου.

Οι κάτοικοι του Βελγίου που επιστρέφουν από το χώρα του εξωτερικού, στην οποία βρέθηκαν για περισσότερες από 48 ώρες, θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα επτά ημερών. Η αστυνομία θα κάνει αυστηρούς ελέγχους έτσι ώστε να επιβεβαιώνει ότι τηρείται το μέτρο.

Οι μη κάτοικοι που εισέρχονται στο Βέλγιο πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση του Βελγίου προτρέπει για την αποφυγή των ταξιδιών. 

Η κάθε πόλη καλείται να συνεχίσει αδιάκοπα τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση μη εξουσιοδοτημένων συγκεντρώσεων, ψυχαγωγικών αγορών και διασυνοριακών αγορών.

Επιπροσθέτως, ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντερ Ντε Κρόο ανακοίνωσε ότι η τηλεργασία θα ενισχυθεί, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Ο κανόνας των τεσσάρων ατόμων παραμένει σε ισχύ για τις συγκεντρώσεις σε εξωτερικό χώρο.

Την παραμονή των Χριστουγέννων και την ημέρα των Χριστουγέννων, όσοι ζουν μόνοι τους μπορούν να προσκαλέσουν τις δύο στενές επαφές τους.

Επίσης, δεν θα ανοίξουν ξανά τα επαγγέλματα που περιλαμβάνουν επαφή φέτος. Η αξιολόγηση θα επαναληφθεί στις αρχές Ιανουαρίου, ανάλογα με τα στοιχεία.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 4.000 οι θάνατοι - 916 τα νέα κρούσματα

Πρόγραμμα μαζικών rapid test - Δηλώσεις στην πλατφόρμα testing.gov.gr

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Τη Δευτέρα απολογούνται οι επτά ανήλικοι για τον βιασμό μαθήτριας της Γ’ Γυμνασίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ