Ιαπωνία: Καταδικάστηκε σε θάνατο ο διαβόητος «δολοφόνος του Twitter»

Ιαπωνία: Καταδικάστηκε σε θάνατο ο διαβόητος «δολοφόνος του Twitter»

Επέλεγε τα ευάλωτα θύματά του μέσω των social media, εκμεταλλευόμενος την άσχημη ψυχολογική τους κατάσταση

twitter_killer
Την θανατική ποινή επέβαλε ένα ιαπωνικό δικαστήριο στον διαβόητο «δολοφόνο του Twitter», γράφοντας τον επίλογο σε πολύκροτη υπόθεση που είχε σοκάρει τη χώρα.

Ο 30χρονος Τακαχίρο Σιραΐσι συνελήφθη το 2017, όταν στο σπίτι του ανακαλύφθηκαν κομμένα μέλη από ανθρώπινα σώματα. Ο Σιραΐσι, που σκότωσε συνολικά εννέα ανθρώπους, προσέγγιζε τα θύματά του μέσω Twitter, εξ ου και το «παρατσούκλι» που του δόθηκε από τον Τύπο.

Σύμφωνα με το BBC, οκτώ από τα θύματα του αδίστακτου άνδρα ήταν γυναίκες, και μια από αυτές ήταν μόλις 15 ετών όταν έχασε τη ζωή της στα χέρια του.

Nine Dismembered Bodies Found In Tokyo Apartment: Japan Has Rare Serial Killer On Its Hands | TIME


Ο Σιραΐσι είχε δηλώσει ένοχος για τα εγκλήματα του τον περασμένο Οκτώβριο, χαρακτηρίζοντας «ακριβείς» τις κατηγορίες που είχαν απαγγελθεί εις βάρος του. Οι δικηγόροι του είχαν ζητήσει μειωμένη ποινή, ισχυριζόμενοι ότι τα θύματα του πελάτη τους είχαν αυτοκτονικές τάσεις και έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για να τα σκοτώσει ο 30χρονος, ωστόσο το αίτημά τους απορρίφθηκε, δεδομένου ότι τα ιατροδικαστικά ευρήματα έδειχναν ξεκάθαρα σημάδια αντίστασης.

Κλείσιμο
Ο Σιραΐσι προσέγγιζε άτομα που αντιμετώπιζαν ψυχολογικά προβλήματα και σκέφτονταν την αυτοκτονία, λέγοντάς τους ότι θα τα βοηθούσε να πετύχουν τον σκοπό τους. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα υποσχόταν να αυτοκτονήσει και αυτός μαζί τους.

shiraisi



Πώς δρούσε ο Σιραΐσι

Σύμφωνα με τους Japan Times, ο νεαρός άνδρας προσέγγιζε άτομα, κυρίως γυναίκες, που πόσταραν σκοτεινές σκέψεις στα social media και έδειχναν ότι θα ήθελαν ενδεχομένως να βάλουν τέρμα στη ζωή τους.

Εμφανιζόμενος με ένα ψευδώνυμο που μεταφράζεται περίπου ως «δήμιος», καλούσε αυτά τα άτομα στο διαμέρισμά του, όπου έβρισκαν μαρτυρικό θάνατο.

Από τον Αύγουστο μέχρι τον Οκτώβριο του 2017 Σιραΐσι στραγγάλισε και διαμέλισε οκτώ γυναίκες και έναν άνδρα, από 15 έως 26 ετών.

Τα θύματά του προέρχονταν από το Τόκιο και άλλες τέσσερις περιφέρειες. Κατηγορήθηκε επίσης ότι επιτέθηκε σεξουαλικά σε όλες τις γυναίκες που σκότωσε.

Η δράση του αποκαλύφθηκε το 2017 όταν οι αστυνομικοί επισκέφθηκαν το διαμέρισμά του στο πλαίσιο της έρευνας για την εξαφάνιση μιας 23χρονης γυναίκας, που αποδείχτηκε ότι ήταν θύμα του. Οι αστυνομικοί βρήκαν κομμένα ανθρώπινα μέλη μέσα σε μικρά ψυγεία στο διαμέρισμα του αδίστακτου δολοφόνου.

Η έρευνα που ακολούθησε ξεδίπλωσε σε όλη της την φρικιαστική έκταση τη δράση του τους περασμένους μήνες.

Οι ισχυρισμοί των συνηγόρων του το 2018 ότι ο πελάτης τους δεν είχε σώας τας φρένας απορρίφθηκαν πετά από πεντάμηνη ψυχιατρική παρακολούθησή του την ίδια χρονιά.


Δείτε βίντεο: Ιαπωνία: Καταδικάστηκε σε θάνατο ο διαβόητος «δολοφόνος του Twitter»
Ιαπωνία: Καταδικάστηκε σε θάνατο ο διαβόητος «δολοφόνος του Twitter»



Ειδήσεις σήμερα

«Είμαι super-spreader κορωνοϊού»: Η 22χρονη αδερφή της Κέιτ Μος, τα φιλιά με τη φίλη της και η συγγνώμη (βίντεο)

Πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα - Τι δείχνει το crash test του click away

Εμβόλια από τη Ρωσία προμηθεύτηκε η Βόρεια Κορέα για τον κορωνοϊό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης