Κορωνοϊός - Μάσκες: Ποια είναι η «πιο επικίνδυνη γυναίκα της Μεγάλης Βρετανίας»

Κορωνοϊός - Μάσκες: Ποια είναι η «πιο επικίνδυνη γυναίκα της Μεγάλης Βρετανίας»

Είναι  το νέο πρόσωπο του κινήματος κατά του εμβολιασμού  για τον Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζοντας ότι η πανδημία είναι μια «απάτη» που έχει σχεδιαστεί για να προκαλέσει φόβο - Η πιο τρομακτική προοπτική είναι ωστόσο ότι ο κόσμος την πιστεύει…

bretania
Απόγευμα Σαββάτου, 19 Σεπτεμβρίου 2020. Στη πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου στη Βρετανία χιλιάδες αρνητές του κορωνοϊού διαμαρτύρονται ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ανάμεσα σε συνωμοσιολόγους,  πολεμίους εμβολίων και διαδηλωτές 5G, αποφασισμένους να συγκρουστούν με την αστυνομία, βρίσκεται μία γυναίκα: η Κέιτ Σεμιράνι. Ανεβασμένη στο βάθρο των διοργανωτών του κινήματος «Resist and Act» χαρακτηρίζει τους αστυνομικούς «Γελοία βρωμόσκυλα με μάσκες», δίνει το σύνθημα «Διαλέξτε με ποιον είστε» και το παρασύνθημα «Το εμβόλιο θα μας κάνει όλους τρανς!». Λίγο μετά, προτρέπει τους διαδηλωτές να «πολεμήσουν», μπουκάλια και κουτιά μπύρας εκσφενδονίζονται σε κεφάλια, ακολουθεί χάος και συλλήψεις, το πλήθος διαλύεται σε αντίθεση με την παράνοια της κυρίας Σεμίρανι ή αλλιώς της ξανθιάς πρώην νοσοκόμας από το Νότινγχαμ…
1_2

«Δεν έχουμε pandemic αλλά… scandemic»

Έχει χαρακτηριστεί από τον Τύπο, ως «Η πιο επικίνδυνη γυναίκα της Μεγάλης Βρετανίας». Είναι Βρετανίδα, από το Ανατολικό Sussex, 54 ετών, θεωρητικά η επιτομή της εκπροσώπου της συμβατικής μεσαίας τάξης - πρώην διπλωματούχος νοσοκόμα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, διαζευγμένη και μητέρα τεσσάρων παιδιών τα οποία φοίτησαν σε ιδιωτικά σχολεία, και με  εμφάνιση που, αν μη τι άλλο, τραβάει τα βλέμματα. Τις τελευταίες εβδομάδες έχει αναδειχθεί ως το νέο πρόσωπο του κινήματος κατά του εμβολιασμού  για τον Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Για το κίνημα κατά του εμβολιασμού, η Σεμιράνι είναι  ξεκάθαρη όταν πρόκειται να μεταδώσει τις απόψεις της σχετικά με την πανδημία του Covid-19 - ή «scamdemic» όπως την αποκαλεί - συνδυασμός από το scam (απάτη) και pandemic (πανδημία). Στο τέλος του περασμένου μήνα, προσχώρησε στην ομάδα του ΝΟ1 συνωμοσιολόγου αυτή τη στιγμή παγκοσμίως, Ντέιβιντ Άικ καθώς και του Πίερς Κόρμπιν (μεγαλύτερος αδελφός του πρώην ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν), σε μια διαμαρτυρία ενάντια στους περιορισμούς  που θεσπίζει το Κράτος για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19 και τα σχέδια για εμβόλιο. Πριν από μερικές εβδομάδες, εμφανίστηκε ξανά έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ όπου έδωσε ομιλία  στους εκεί συγκεντρωμένους σχετικά με τον «μύθο Covid-19» προτού συλληφθεί για λίγη ώρα.
2
Κλείσιμο

Η Σεμιράνι, η οποία συγκρίνει τους συνεχιζόμενους περιορισμούς  και το lockdown με το Ολοκαύτωμα (!), δήλωσε πριν από λίγες ημέρες σε συνέντευξη της στην Daily Mail, πως  ο Covid-19 δεν υπάρχει ενώ ισχυρίστηκε ότι τα συμπτώματά του συνδέονται με την ανάπτυξη της νέας ασύρματης τεχνολογίας 5G. «Δεν υπάρχει πανδημία - είναι μια συνωμοσία για τον έλεγχο των μαζών. Ο επερχόμενος εμβολιασμός Covid-19 είναι, στην πραγματικότητα, ένα πολιτικό εργαλείο για την πρόσβαση και την αλλαγή του DNA των ανθρώπων».

Αυτοί οι αλλόκοτοι ισχυρισμοί την έβαλαν σε μπελάδες τόσο με το Συμβούλιο Νοσηλευτικής και Μαιευτικής (NMC), το οποίο ανέστειλε την  άδεια εργασίας της τον περασμένο Ιούλιο όσο και με το  Facebook και το Instagram  που της έκαναν φραγή για διάδοση παραπληροφόρησης. Είναι όμως αυτοί που τριπλασίασαν τους ακολούθους της στο Twitter της τις τελευταίες τρεις εβδομάδες… Παρά τα 35 χρόνια ως διπλωματούχος νοσοκόμα, η Σεμιράνι δε νοιάστηκε και πολύ  για την αναστολή  της αδείας εργασίας που της επέβαλε το  NMC, λέγοντας πως ο οργανισμός αυτός είναι «εγκληματικό όργανο διοίκησης» με «τρομοκρατική ατζέντα για διάπραξη γενοκτονίας»: «Αυτές δεν είναι απόψεις. Αυτή είναι η αλήθεια», λέει στη συνέντευξή της προσθέτοντας – όχι για τελευταία φορά-  το πολυφορεμένο «έχω κάνει την έρευνά μου και, αν με δυσφημήσετε, θα σας μηνύσω».
4

Συνεχίζοντας την έκθεση των επιχειρημάτων της ισχυρίζεται πως το νέο εμβόλιο Covid-19, περιέχει σωματίδια που τροφοδοτούνται με στρατιωτική τεχνολογία Darpa. «Θα μπορούν να δουν κάθε πτυχή του τι συμβαίνει στον εγκέφαλό μας. Όχι μόνο μπορούν να σου πάρουν το μυαλό, αλλά μπορούν να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν ό,τι θέλουν μέσα σε αυτό».

Στην ερώτηση ποιος θα ήθελε να το κάνει αυτό, η  απάντησή της περιορίζεται στην αναφορά για ένα  παγκόσμιο «αφήγημα» - μια ισχυρή ελίτ που χρησιμοποιεί την πανδημία για να δημιουργήσει μια νέα παγκόσμια τάξη. Στη συνέχεια έρχεται ο πιο εκπληκτικός ισχυρισμός της: «Κανένα εμβόλιο δεν έχει αποδειχθεί ποτέ ασφαλές ή αποτελεσματικό». Στο σχολιασμό της δημοσιογράφου πως αυτό είναι παράλογο, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της πολιομυελίτιδας, όπου οι περιπτώσεις μειώθηκαν μετά από ένα πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού στη δεκαετία του 1950, χωρίς κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο από τα μέσα της δεκαετίας του 1980, η Σεμιράνι απάντησε:  «Τι είναι η πολιομυελίτιδα;» πριν ξεκινήσει μια άλλη θεωρία συνωμοσίας για το ότι η ασθένεια αυτή  προκαλείται από… το εντομοκτόνο DDT.
5

Η γυναίκα που χαρακτηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας της «νέο Άουσβιτς»

Η συνομιλία με τη Σεμιράνι, γράφει η Daily Mail, είναι μια ανησυχητική εμπειρία. Όταν απευθύνεται σε πλήθη σε μια συγκέντρωση, εκτός από την μεσοαστική της ζωή, μπορεί επίσης να επικαλεσθεί  τις ρίζες της εργατικής τάξης:  Η κόρη του ταχυδρόμου από το Νότινγχαμ, που εγκατέλειψε το σχολείο πριν ολοκληρώσει το λύκειο, εργάστηκε σε ένα εργοστάσιο, ένα μπαρ στην Ισπανία και στην επιχείρηση λιανικών πωλήσεων  Argos και, αφού  εκπαιδεύθηκε ως νοσοκόμα στο Royal Infirmary της Γλασκόβης το 1984, συμπλήρωνε τον μισθό της ως νοσοκόμα θεάτρου και διάφορες δουλειές μοντέλου. Από το 1990 έως το 1998 εργάστηκε ως αεροσυνοδός μεγάλων αποστάσεων στη British Airways .

Μετά τη γέννηση των παιδιών της, δημιούργησε τη δική της επιχείρηση διαχείρισης προϊόντων Botox, fillers  και peeling  και ήταν μια διάγνωση καρκίνου του μαστού το 2012 που την οδήγησε να κάνει στροφή 180 μοιρών σε ό, τι αφορά τη στάση της έναντι της κλασσικής ιατρικής. Αφού υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή και  προσθετική στήθους αρνήθηκε τη χημειοθεραπεία μετά από τη συμβουλή του τότε συζύγου της- και  ο ίδιος ήταν οπαδός θεωριών  συνωμοσίας, που πίστευε ότι η 11/9 ήταν «εσωτερική δουλειά». Ξεκίνησε  μια διατροφή vegan χωρίς λιπαρά, χωρίς αλάτι, χωρίς ζάχαρη, συμπεριλαμβανομένων υψηλών δόσεων βιταμινών, καθώς και 13 χυμούς την ημέρα, πέντε κλύσματα καφέ και γκι που έβαζε με σύριγγα στο στομάχι της.
3

Εννέα χρόνια μετά και σε μεγάλο βαθμό ακολουθώντας αυτή τη διαδικασία , η ασθένεια δεν έχει υποτροπιάσει. Τώρα, περιγράφει τον εαυτό της ως διατροφολόγο,  αφού έλαβε σχετικό δίπλωμα με σπουδές on line, και συνιστά την ίδια θεραπεία σε άλλους καρκινοπαθείς. Ανησυχεί για  το γεγονός ότι δεν υπάρχουν κλινικές δοκιμές για να υποστηρίξουν  τις προτάσεις της  και αμφισβητεί οποιαδήποτε απόπειρα παροχής αποδεικτικών στοιχείων, με επιχείρημα εκ του αντιθέτου: «Δεν υπάρχουν μελέτες στην ογκολογία που να σας λένε ότι θα πεθάνετε εάν δεν  κάνετε τη θεραπεία (χημειοθεραπεία)». Υπάρχει, ωστόσο, μια πληθώρα στοιχείων που δείχνουν ότι τα ποσοστά επιβίωσης των ασθενών με καρκίνο βελτιώνονται όταν υποβάλλονται σε θεραπεία. Λεπτομέρειες.

Η Daily Mail  επισημαίνει πως κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η Σεμιράνι έπαιρνε συχνά μεμονωμένες πληροφορίες και τις συγκέντρωνε  για να παρουσιάσει μια νέα «αλήθεια» της. Τα εμβόλια, για παράδειγμα, περιέχουν πράγματι αλουμίνιο. Αλλά οι ποσότητες είναι πολύ μικρές για να είναι επιβλαβείς - το αλουμίνιο είναι ένα από τα πιο κοινά μέταλλα που βρίσκονται στη φύση και υπάρχει στον αέρα, στα τρόφιμα και στο νερό. Αυτό όμως δεν έχει σημασία για εκείνην- το εμβόλιο περιέχει αλουμίνιο. Τελεία.

Στον κόσμο της Σεμιράνι, κατά την Daily Mail , όποιος διαφωνεί μαζί της λέει ψέματα, είναι παραπληροφορημένος  ή ζηλιάρης. Οι υπέρβαρες, ζηλιάρες νοσοκόμες έχουν την τιμητική τους στην κριτική. «Το γεγονός ότι  έχω ευλογηθεί με μια ωραία  εμφάνιση και είμαι πάντα πολύ λεπτή έχει προκαλέσει ζήλια καθ 'όλη τη διάρκεια της καριέρας μου», έχει πει  σε άλλη συνέντευξη. Και σίγουρα δεν έχει χρόνο για επίσημες οργανώσεις υγείας ή για μελέτες καθώς όπως ισχυρίζεται: «Η Δημόσια Υγεία της Αγγλίας είναι ένα σωρό εγκληματίες. Το Cancer Research UK  είναι απατεώνες και το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το νέο Άουσβιτς».
6

Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, οι ισχυρισμοί της την έφεραν αντιμέτωπη με μπελάδες. Ως εμπειρογνώμονας «υγείας και ευεξίας» του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού Sussex Uckfield FM, πέρασε 20 λεπτά λέγοντας στους ακροατές «την αλήθεια» για το Covid-19. Η περίληψή της για αυτήν την εκπομπή είναι αλλοπρόσαλλη: «Μίλησα για το Covid-19 - πώς υπήρξε αντιστροφή στην ακολουθία του γονιδιώματος, ενδεικτική της τεχνολογίας του φορέα. Ότι η Ουχάν, σύμφωνα με το δίκτυο τηλεπικοινωνιών στην Κίνα, ήταν η πόλη δοκιμής για 5G από το φθινόπωρο του 2019, ότι οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί τέθηκαν σε ισχύ τον Δεκέμβριο του 2019 στην Κίνα». Μετά από παράπονα ακροατών, το Uckfield FM επιπλήχθηκε από τον Ofcom (Κανονιστικός και Ρυθμιστικός Κυβερνητικός Οργανισμός για Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα και εκπομπές)  και διέταξε τον σταθμό  να ζητήσει συγγνώμη.
7

Φυσικά,  το κίνημα των πολέμιων των εμβολίων κάνουν  τέτοιου είδους δημόσιες δηλώσεις εδώ και χρόνια. Η Βρετανία υπήρξε κόμβος ψευδών ισχυρισμών σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων από τότε που ο γαστρεντερολόγος Άντριου Γουέικφιλντ  ισχυρίστηκε ψευδώς μια σχέση μεταξύ του εμβολίου MMR  (εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας) και του αυτισμού, στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Αργότερα κατηγορήθηκε για σοβαρό παράπτωμα και ερευνητική απάτη. Ωστόσο, η Σεμιράνι περιγράφει τον 61χρονο Γουέικφιλντ , ο οποίος συνεχίζει να προωθεί τις απόψεις του στις ΗΠΑ –και βρίσκεται σε σχέση με το διάσημο supermodel  Ελ Μακφέρσον- ως «καταπληκτικό» άνθρωπο. Το τραγικό στην όλη ιστορία δεν είναι ωστόσο το τι πιστεύει η κυρία Σεμοράνι, αλλά ότι υπάρχει κόσμος που την πιστεύει και την ακολουθεί: σε πορείες, συγκεντρώσεις, social media και κυρίως… στην παράνοια!

Ο_πιο_εμβληματκος__αντεμβολιαστης_του_UK_Andrew_Wakefield_μαζι_με_Elen_MacPHERSON

8_2
9_2

Ειδήσεις σήμερα: 

«Σαρώνει» ο κορωνοϊός στους μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας!

Μπαμπινιώτης στο podcast του protothema.gr: Η τηλεκπαίδευση είναι υποκατάστατο, δεν αντικαθιστά τη ζωντανή διδασκαλία

Χρυσοχοΐδης στο ΘΕΜΑ: Θα κάτσω στη Μόρια μέχρι να βάλουμε τάξη, όπως στα Εξάρχεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης