Νεκρός ο άνδρας που συνελήφθη στην Αμφιλοχία έπειτα από... 31 χρόνια για τη στυγερή δολοφονία 25χρονης στη Γερμανία!

Νεκρός ο άνδρας που συνελήφθη στην Αμφιλοχία έπειτα από... 31 χρόνια για τη στυγερή δολοφονία 25χρονης στη Γερμανία!

Η απίστευτη ιστορία της δολοφονίας μιας 25χρονης Ελληνίδας στο Πλέτενμπεργκ της Γερμανίας από 'Ελληνα μετανάστη, ο οποίος διέφυγε και κατάφερε να φτάσει στην Αμφιλοχία όπου συνελήφθη τρεις δεκαετίες μετά την πράξη του

egklima_main
Η απόρριψη στην ερωτική πολιορκία του 37χρονου τότε Σπύρου που πέθανε σε νοσοκομείο της Αθήνας έφερε την εν ψυχρώ εκτέλεση της Γαρυφαλλιάς μέσα στο αυτοκίνητο της με οχτώ σφαίρες, την ώρα που έφευγε για το σπίτι της επιστρέφοντας στην οικογένειά της. 

Το Πλέτενμπεργκ δεν φημιζόταν ποτέ για τις ηλιόλουστες μέρες του. Είναι μια τυπική γερμανική κωμόπολη στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας που το 1989 είχε περίπου 15.000 κατοίκους και κάποιους Έλληνες μετανάστες, που ζούσαν και εργαζόντουσαν εκεί.

Ανάμεσα τους και ο Σπυρίδων Κ., ένας 38χρονος τότε συμπατριώτης μας, «γκασταρμπάιτερ» στην Γερμανία πρωταγωνιστής και θύτης σε μια δολοφονία που συγκλόνισε την ήσυχη γερμανική πόλη.

Μια δολοφονία με θύμα μια νέα γυναίκα, Ελληνίδα στην καταγωγή, η οποία ζούσε παντρεμένη και ευτυχισμένη στο Πλέτενμπεργκ, μαζί με τον σύζυγο και τα μικρά παιδιά τους.

egklima-4


Κλείσιμο
Ο έρωτας του Σπύρου,  όπως τον έλεγαν φίλοι και γνωστοί για την Γαρυφαλλιά Αλεξίου, τον οδήγησε αρχικά στην «πολιορκία» της νέας γυναίκας μέσα από την φιλική γνωριμία τους και σε ένα έντονο φλερτ.

Μόνο που το φλερτ του Έλληνα μετανάστη δεν βρήκε ποτέ ανταπόκριση στην 25χρονη νεαρή, που απέρριψε ευγανικά τις προτάσεις του να έρθουν πιο κοντά.

Κάτι που δεν άρεσε καθόλου στον Σπύρο ή Σπυρίδων Κ., ο οποίος όπλισε τον θιγμένο του εγωισμό με ένα περίστροφο και έστησε καρτέρι θανάτου στην νεαρή Ελληνίδα.

Το ημερολόγιο έγραφε 6 Απριλίου του 1989, όταν η Γαρυφαλλιά πυροβολήθηκε σχεδόν εξ επαφής από τον Έλληνα που θεωρούσε γνωστό της, την ώρα που ετοιμαζόταν να φύγει από ένα πάρκινγκ σε ένα χωριό εννια χιλιόμετρα έξω από το Πλέτενμπεργκ.

Ο δολοφόνος της εξαφανίστηκε κυριολεκτικά από προσώπου γης την ίδια ημέρα, τα ίχνη του χάθηκαν και οι έρευνες της γερμανικής αστυνομίας δεν οδήγησαν πουθενά.

egklima-3


Τριάντα ένα χρόνια μετά, η επιληπτική κρίση ενός 68χρονου στην Αμφιλοχία στάθηκε η αφορμή για να εξιχνιαστεί η δολοφονία της άτυχης γυναίκας, σε αυτό που μέχρι τα τέλη του περασμένου Απριλίου παρέμενε ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία.

Η εκτέλεση

Το χωριουδάκι του Ντίνγκερινγκχαουσε είναι ένα ήσυχο μέρος σαράντα χιλιόμετρα μακριά από το Πλέτενμπεργκ, ιδανικό για μια βόλτα την άνοιξη.

Εκεί αποφάσισαν να πάνε την Παρασκευή 6 Απριλίου του 1989, η Γαρυφαλλιά Αλεξίου -το πατρικό της επίθετο- και μια ελληνίδα φίλη της, όχι όμως για να χαλαρώσουν ή να τα πουν.

Η νεαρή έπρεπε να συναντήσει τον Σπύρο Κ.

Ο τελευταίος της είχε ζητήσει να συναντηθούν για μια τελευταία φορά. Ήθελε να της πει κάποια πράγματα, αλλά το κορίτσι από τη Βρυσέλλα Φιλιατών, δεν ήθελε να πάει μόνη της και είχε κάθε λόγο να το κάνει.

Ο Σπύρος Κ. τις περίμενε αποφασισμένος για όλα, κυρίως όμως «θολωμένος» από την απόρριψη του έρωτα του για την νεαρή κοπέλα.

Ως φίλος του συζύγου της τελευταίας, είχε την άνεση να πηγαίνει συχνά στην κατοικία του ζευγαριού και πολύ γρήγορα φέρεται να ερωτεύθηκε την γυναίκα του φίλου του.

egklima-2


Όντας ένας παθιασμένος άνθρωπος σύμφωνα με τα Γερμανικά ΜΜΕ, ο Σπύρος είχε απασχολήσει την Αστυνομία, όταν τραυμάτισε το 1984 τον γαμπρό του, επειδή τον έπιασε να πίνει καφέ με την γυναίκα του.

Άρρωστος από ζήλια τον μαχαίρωσε 24 φορές με ένα ψαλίδι, μια ιστορία που έγινε γνωστή στους Έλληνες του Πλέτενμπεργκ, και έστειλε για ένα χρονικό διάστημα τον θύτη στην φυλακή.

Όπως αποδείχτηκε στα χρόνια που ακολούθησαν, όταν αποφυλακίσθηκε και επέστρεψε σε αυτό που θα μπορούσε κάποιος να αποκαλέσει κανονικότητα, αυτό δεν διήρκησε πολύ.

Η γνωριμία με την γυναίκα του φίλου του γέννησε προσδοκίες και ένα πάθος χωρίς ανταπόκριση, που ήταν αρκετό για να βγάλει στην επιφάνεια τον άλλο του εαυτό.
 
Η Γαρυφαλλιά που του είχε ξεκαθαρίσει ευγενικά πριν λίγες ημέρες, ότι ήταν ευτυχισμένη δίπλα στον άντρα της και τα δύο κοριτσάκια που είχαν αποκτήσει μετά τον γάμο τους, φοβόταν να τον συναντήσει μόνη της.

Γι' αυτό πήρε μαζί της και την φίλη της, ώστε να αισθάνεται ότι δεν είναι μόνη της με τον Σπύρο, ότι έχει έναν δικό της άνθρωπο μαζί, για την περίπτωση που ο τελευταίος χάσει τη ψυχραιμία του.

Μόνο που ο Σπύρος δεν ήταν ψύχραιμος. Ήταν θυμωμένος, οργισμένος και τυφλωμένος από το πάθος του για την γυναίκα του φίλου του, η οποία έμελλε να πληρώσει πολύ ακριβά την άρνηση της να ενδώσει.

Όταν συναντήθηκαν η φίλη της απομακρύνθηκε για να τους αφήσει να μιλήσουν, χωρίς να φαντάζεται αυτό που θα ακολουθούσε μέσα σε λίγα λεπτά, από αυτά που φαίνεται ότι διαρκούν μια αιωνιότητα.

Κανείς δεν γνωρίζει μέχρι σήμερα τι είπαν ο Σπύρος και Γαρυφαλλιά, όμως η τελευταία λέξη ανήκε στον Έλληνα μετανάστη.

Για την ακρίβεια δεν ήταν λέξη, ήταν σφαίρες, έξι στον αριθμό οι οποίες έφυγαν από το πιστόλι του και καρφώθηκαν στο σώμα της Γαρυφαλλιάς, δύο στο κεφάλι της και τέσσερις στον θώρακα.

Η φίλη της έτρεξε, τρελή από αγωνία και βρήκε την νεαρή κοπέλα νεκρή, στην θέση του οδηγού, με το πόδι της στο γκάζι του αυτοκινήτου -ένα Opel Kadett- και τον δολοφόνο της να έχει εξαφανιστεί.

Το χρονικό της μεγάλης φυγής

Ο αστυνομικός Γουίλφριντ Μπόκερ  ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στον τόπο του εγκλήματος και αυτός που ανέλαβε να ξεδιαλύνει την υπόθεση της αποτρόπαιης δολοφονίας.

Μιας δολοφονίας που άφησε δυο μικρά κορίτσια ορφανά,έναν απαρηγόρητο σύζυγο και τους γονείς της νεαρής να θρηνούν για την απώλεια της κόρης τους.

Η κηδεία της λαμβάνει χώρα στη Βρυσέλλα, λίγες ημέρες μετά, ενώ η γερμανική αστυνομία αναζητάει παντού τον καταζητούμενο πλέον Σπύρο Κ., όμως ο τελευταίος όμως είναι ήδη πολύ μακριά.

Αμέσως μετά το έγκλημα ο δολοφόνος φεύγει με ιλιγγιώδη ταχύτητα από το πάρκινγκ με μια κόκκινη Mercedes και δεν σταματάει παρά μόνο για βενζίνη.

Γνωρίζει ότι αν καταφέρει να περάσει τα σύνορα, μετά πολύ δύσκολα θα τον εντοπίσουν γι' αυτό οδηγεί περίπου 700 χιλόμετρα μέχρι την πόλη του Κίφερσφελντεν.

Απο εκεί εισέρχεται στην Αυστρία μέσω της πόλης του Τυρόλου και φτάνει οδικώς μέχρι το Μπάρι, όπου επιβιβάζεται σε πλοίο για την Ελλάδα.

Η διαδρομή της μεγάλης φυγής καταλήγει στην Αμφιλοχία, όπου και εγκαθίσταται μόνιμα, δηλώνοντας ότι είναι μετανάστης από την Αυστραλία, ξεκινώντας ουσιαστικά μια νέα ζωή, 2,500 χιλιόμετρα μακριά από το Πλέτενμπεργκ.

Εκεί όπου ο Γουίλφριντ Μπόκερ κάνει τα πάντα για να εξιχνιάσει την δολοφονία της Γαρυφαλλιάς, φτάνοντας την υπόθεση ακόμη και στην Γερμανική τηλεόραση, μέσω του καναλιού ZDF.

Ο αδερφός της άτυχης Γαρυφαλλιάς που μίλησε σε γερμανική εφημερίδα επαίνεσε την δουλειά του Γερμανού ντετέκτιβ λέγοντας: «Η αστυνομία και ο κύριος Μπόκερ στάθηκαν δίπλα μας από την πρώτη στιγμή και έκαναν ότι μπορούσαν για να βρουν τον δολοφόνο».

Έναν δολοφόνο που ζούσε πλέον μια νέα ζωή στην Ελλάδα, μέχρι πριν τέσσερις μήνες, όταν μια επιληπτική κρίση στάθηκε η αφορμή για την σύλληψή του, τριάντα ένα χρόνια μετά το έγκλημα του.

Οι Γερμανοί τον αναζητούσαν ακόμη

Αντίθετα με την Ελλάδα, όπου μετά την 25ετία τα εγκλήματα παραγράφονται στην Γερμανία κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ο φάκελος για την δολοφονία της Γαρυφαλλιάς ήταν πάντα ανοιχτός.

Στις 29 Απριλίου ο Σπύρος Κ. ένας 68χρονος πλέον άνδρας έπαθε επιληπτική κρίση και ένας γείτονας του ειδοποίησε την αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας της Αμφιλοχίας και κατόπιν στο νοσοκομείο Αγρινίου, αφού κατά την πτώση του είχε χτυπήσει το κεφάλι του.

Λίγες ώρες μετά οι αστυμομικοί που πληκτρολόγησαν το όνομα του είδαν έκπληκτοι ότι υπάρχει διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Σπύρο Κ. που έχει εκδοθεί από τις γερμανικές αρχές.

Οι τελευταίες ενημερώθηκαν άμεσα για την απρόσμενη αυτή εξέλιξη, ειδοποίησαν αμέσως τους συγγενείς της Γαρυφαλλιάς και ξεκίνησαν αμέσως τις διαδικασίες έκδοσης του συλληφθέντα πλέον Έλληνα φυγόδικου.

Ο Γρηγόρης Αλεξίου, αδερφός της άτυχης γυαίκας μάλλον έπεσε από τα σύννεφα, όταν έμαθε τις εξελίξεις στην Ελλάδα που αφορούσαν την δολοφονία της με έξι σφαίρες.

Οι μνήμες ξύπνησαν πάλι, τριάντα ένα χρόνια μετά για όλους.

Για τον σύζυγο της Γαρυφαλλιάς και τις δύο κόρες της, με τις οποίες έμεινε για κάποια χρόνια στην Ελλάδα, πριν επιστρέψει στην Στουτγκάρδη όπου κατοικεί πλέον.

Ο κουνιάδος του ηταν αυτός που τον ενημέρωσε για την σύλληψη του Σπύρου Κ. και την επικείμενη έκδοση του στην Γερμανία, προκειμένου να δικασθεί.
Αμέσως μετά ο Αλεξίου τηλεφώνησε στον συνταξιούχο πια αστυνομικό Γουίλφριντ Μπόκερ-είναι 73 ετών-για να μάθει και αυτός τα νέα.

«Μια τέτοια εξέλιξη, μόνο ικανοποιημένο σε κάνει να νοιώθεις» δήλωσε σε Γερμανική ιστοσελίδα συμπληρώνοντας: «Εγώ αλλά και όλοι όσοι ασχολήθηκαν με την υπόθεση, νοιώθουμε ωραία που διελευκάνθηκε έστω και μετά από τόσα χρόνια».

Σε ότι αφορά τον συλληφθέντα, η έκδοσή του δεν έγινε ποτέ αφού έφυγε από την ζωή σε νοσοκομείο της Αθήνας όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα.

Αρχικά το αιμάτωμα που είχε στο κεφάλι του σε συνδυασμό με τα μεγάλα αναπνευστικά προβλήματα, τον οδήγησαν διασωληνωμένο στην Μονάδα Ενατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Όταν η κατάσταση του βελτιώθηκε αισθητά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού τον περασμένο Ιούνιο, όμως πριν από λίγες ημέρες πέθανε και κηδεύτηκε στην ιδιαίτερη πατρίσα του την Πρέβεζα.

Η μοίρα θέλησε να μην επιστρέψει τελικά στην Γερμανία ο Σπύρος Κ. την οποία εγκατέλειψε πριν από τρεις δεκαετίες για να γλιτώσει από τις συνέπειες της πράξης του, έχοντας δολοφονήσει μια 25χρονη γυναίκα η οποία τον απέρριψε.

Κάτι που του ήταν αρκετό για να την σκοτώσει.

Ειδήσεις σήμερα: 

Εκλογές στην ΕΠΟ τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο ζήτησε ο Αυγενάκης από τον Γραμμένο

Πάπας Φραγκίσκος: Ανησυχώ για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο

Ιωάννα Μαλέσκου: Η γκάφα συνεργάτη της στο «Love it» και η αντίδραση της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης