Πρωθυπουργός Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας: Δεν έκανα τεστ γιατί κανένα μέρος της Ελλάδας δεν ανήκει στις «περιοχές κινδύνου»

Πρωθυπουργός Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας: Δεν έκανα τεστ γιατί κανένα μέρος της Ελλάδας δεν ανήκει στις «περιοχές κινδύνου»

Ο Άρμιν Λάσετ μετά την επιστροφή του στην Γερμανία απάντησε στις δηλώσεις του Σοσιαλδημοκράτη Τόμας Κουτσάτι σύμφωνα με τις οποίες θα έπρεπε να είχε μπει σε καραντίνα τόσο ο ίδιος όσο και η αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε την χώρα μας

5124875
«Ούτε η Λέσβος ούτε το προσφυγικό κέντρο ούτε οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδας αποτελεί "περιοχή κινδύνου"», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας 'Αρμιν Λάσετ, επισημαίνοντας ότι δεν υπήρχε λόγος μετά την επιστροφή του, χθες, από την Ελλάδα να υποβληθεί σε τεστ για κορωνοϊό ή να τεθεί σε καραντίνα.

Νωρίτερα σήμερα ο επικεφαλής του Σισιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στο κρατίδιο, Τόμας Κουτσάτι, με δηλώσεις του στην "Neue Westfaelische», είχε ασκήσει κριτική στον κ. Λάσετ, λέγοντας ότι «θα περίμενε κανείς ότι ένας πρωθυπουργός και η αντιπροσωπεία του θα έπρεπε με την επιστροφή τους να υποβληθούν υποχρεωτικά σε τεστ ή να τεθούν σε καραντίνα».

«Αυτή η δήλωση είναι λάθος. Δεν επιτρέπεται να συνδέει κανείς τόσο σοβαρά θέματα με μικροπολιτικά παιχνίδια, όπως κάνει σήμερα το SPD», δήλωσε ο κ. Λάσετ, χαιρετίζοντας ταυτόχρονα την απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για υποχρεωτικά τεστ στους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από «περιοχές κινδύνου». Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, με ανάρτησή της στο facebook, εξηγούσε ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να υποβληθούν σε τεστ ο πρωθυπουργός ή η αντιπροσωπεία του, καθώς ούτε η Λέσβος ούτε το προσφυγικό κέντρο ούτε οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδας ανήκουν στις "περιοχές κινδύνου"».

Ο κ. Λάσετ πραγματοποίησε τετραήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα, στην διάρκεια της οποίας είχε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ενώ επισκέφθηκε και κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Λέσβο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κύθνος: Συνέλαβαν έναν άνδρα για εμπρησμό από αμέλεια

Κορωνοϊός: Νέο «άλμα» με 153 κρούσματα - Τα 40 στην Αττική

Κατερίνη: Χειροπέδες σε 23χρονο και πρόστιμο 5.000 ευρώ - Ήταν σε καραντίνα και τον τσάκωσαν να οδηγεί ταξί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ