Αμαζόνιος - Προειδοποίηση: Η παρέμβαση στο δάσος ίσως προκαλέσει νόσο που θυμίζει κορωνοϊό

Αμαζόνιος - Προειδοποίηση: Η παρέμβαση στο δάσος ίσως προκαλέσει νόσο που θυμίζει κορωνοϊό

Ο κορωνοϊός έχει μειώσει σημαντικά την ανθρώπινη δραστηριότητα σε όλο τον κόσμο, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν διαπιστώνεται και στο θέμα της αποψίλωσης του Αμαζονίου

amazone_wildfires
Εντείνεται τον τελευταίο χρόνο, ύστερα και από την καταστροφή μεγάλων τμημάτων του «πνεύμονα του πλανήτη», η ανησυχία για το μέλλον του Αμαζονίου.

Όπως προειδοποιεί, συγκεκριμένα, ο οικολόγος Ντέιβιντ Λάπολα το δάσος του Αμαζονίου ενδέχεται να αποτελέσει σοβαρή εστία μόλυνσης από τη στιγμή που συντελείται καταπάτηση της γης από τους ανθρώπους.

Η αστικοποίηση, όπως εξηγεί ο Λάπολα, περιοχών της άγριας ζωής είναι πιθανό να συμβάλλει στην εμφάνιση νόσων συνδεδεμένων με ζώα, ασθενειών - για την ακρίβεια - που περνούν από ζώα στον άνθρωπο. Δεν αποκλείεται, δε, επισημαίνει το συγκεκριμένο γεγονός να προκαλέσει ένα νέο ξέσπασμα κορωνοϊού.

Το «καμπανάκι» του κινδύνου χτυπά δυνατά αφότου η αποψίλωση των δασών στον Αμαζόνιο αυξήθηκε κατά 85% σε σχέση πέρυσι, με περισσότερα από 3.900 τετραγωνικά μίλια της πολύτιμης γης να έχουν καταστραφεί από υλοτόμους.

Ο κορωνοϊός έχει μειώσει σημαντικά την ανθρώπινη δραστηριότητα σε όλο τον κόσμο, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν διαπιστώνεται και στο θέμα της αποψίλωσης του Αμαζονίου.

Το μεγαλύτερο κομμάτι, περίπου το 60%, του Αμαζονίου βρίσκεται στη Βραζιλία, που αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας στη Λατινική Αμερική, με πάνω από 10.000 θανάτους από κορωνοϊό.

Ειδήσεις σήμερα:

Κοινός δανεισμός χωρίς ευρωομόλογα: Τι προτείνουν Μέρκελ και Μακρόν για το Ταμείο Ανάκαμψης

Δίκη Τοπαλούδη: Ο 23χρονος Ροδίτης «δεν είναι ικανοποιημένος με την απόφαση»

Στίβεν Κινγκ κατά Τραμπ: «Σχεδόν 90.000 νεκροί στη βάρδια του... ηλίθιου που κυβερνά την Αμερική - Σας φτάνουν ή θέλετε κι άλλους;»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης