Kορωνοϊός: Στην εντατική νοσηλεύεται 13χρονος Βρετανός

Kορωνοϊός: Στην εντατική νοσηλεύεται 13χρονος Βρετανός

Τα συμπτώματά του παραπέμπουν στο φλεγμονώδες σύνδρομο που σχετίζεται με τη νόσο Covid- 19

bret12
Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 13χρονος Βρετανός Λιούις Γκρέιγκ ο οποίος παρουσίασε ξαφνικά υψηλό πυρετό και, μέσα σε λίγα 24ωρα, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία. Μέσα σε λίγες ώρες, παρουσίασε και άλλα συμπτώματα όπως κατακόκκινα μάτια, εξανθήματα στα χέρια και εμετό.

Οι γιατροί έχουν σοβαρές υποψίες ότι ο μαθητής έχει νοσήσει από το νέο φλεγμονώδες σύνδρομο που φέρεται να σχετίζεται με τον κορωνοϊό κι έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο μερικών παιδιών στη Βρετανία.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ο 13χρονος νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και έχει αναπνευστήρα.

Αρχικά ο Λιούις αρρώστησε με υψηλό πυρετό αλλά η οικογένειά του νόμιζε ότι ήταν μία απλή ίωση αφού δεν είχε ξηρό βήχα. Ωστόσο, η κατάσταση του παιδιού επιδεινώθηκε ραγδαία. Μέσα σε λίγες ώρες άρχισε να εμφανίζει και άλλα συμπτώματα, όπως εξανθήματα σαν αυτά της ιλαράς, κόκκινα πρησμένα μάτια και εμετό, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Ο 13χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στο Αμπερντίν και στη συνέχεια σε ΜΕΘ στη Γλασκόβη όπου βγήκε θετικός στην νόσο Covid-19 που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

Η οικογένεια του Λιούις κρούει τον κώδωνα συμβουλεύοντας τους γονείς να μην εφησυχάζουν και να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στα συμπτώματα που μπορεί να παρουσιάσουν τα παιδιά τους.

Κλείσιμο
Όπως εξηγεί η μητέρα του Βρετανού μαθητή , Κάρεν Σίμσον, «Όλα ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο όταν έκανε πυρετό. Ήταν πολύ υψηλός, είχε περίπου 40,5. Στην αρχή δεν νομίζαμε ότι ήταν κάτι σημαντικό. Υποθέσαμε ότι είχε μία ίωση κι ότι θα περάσει. Την Κυριακή όμως, τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα και ο Λιούις άρχισε να χειροτερεύει... πονούσε το κεφάλι του κι ένιωθε απίστευτη κόπωση. Την Πέμπτη, εμφάνισε ένα εξάνθημα στα χέρια του σαν αυτό της ιλαράς και τα μάτια του έδειχναν κατακόκκινα και ερεθισμένα»...
«Θέλω να βοηθήσω άλλους γονείς να καταλάβουν πώς να εντοπίσουν το πρόβλημα. Μπορεί τα παιδιά τους να παρουσιάζουν κάποια πραγματικά περίεργα συμπτώματα που δεν ταιριάζουν με τα συνήθη συμπτώματα του κορωνοιού .Βεβαιωθείτε ότι τα ελέγχετε και συνεχίζετε να πιέζετε να κάνουν τεστ.Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Ήταν τόσο τρ
ομακτικό».

Η περίπτωση του 13χρονου μαθητή βλέπει το φως της δημοσιότητας την ώρα που το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας βρίσκεται σε επαγρύπνηση μετά τον εντοπισμό ενός νέου συνδρόμου που πιστεύεται ότι συνδέεται με τον κορωνοϊό.

Οι γιατροί στη Βρετανία έχουν προειδοποιήσει για αύξηση των παιδιών που φέρεται να καταλήγουν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσώντας από ένα φλεγμονώδες σύνδρομο, παρόμοιο με το σύνδρομο τοξικού σοκ και της άτυπης νόσου Kawasaki.

Ειδήσεις σήμερα:

Μισοί- μισοί και μέρα παρά μέρα οι μαθητές πίσω στα θρανία

Κορωνοϊός - Ισπανία: 325 νέοι θάνατοι και 2.144 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο


«Διαβατήρια ανοσίας»: Τι είναι και γιατί μπορούν να βοηθήσουν στο restart της οικονομίας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης