Μόνος στο σπίτι για πρώτη φορά: Αυτά τα συλλεκτικά έπιπλα και αντικείμενα σε αφορούν

Μόνος στο σπίτι για πρώτη φορά: Αυτά τα συλλεκτικά έπιπλα και αντικείμενα σε αφορούν

Εμπνεύσου από τη νέα σειρά επίπλων που σχεδίασε ο καλλιτεχνικός διευθυντής των ανδρικών ρούχων Louis Vuitton και ιδρυτής της μάρκας streetwear Off-White, Virgil Abloh, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την ΙΚΕΑ και φτιάξε το πιο ντιζαϊνάτο  σπίτι που φαντάζεσαι

markerad_ikeaxvirgilabloh_8
Συνήθως χαρακτηρίζεται ως αξέχαστη «πρώτη φορά». Σε κάποιους συμβαίνει νωρίς, σε άλλους αργότερα. Όποτε κι αν είναι η στιγμή της, όμως, είναι πραγματικά μοναδική. Γιατί είναι η πρώτη φορά που έχεις τον απολύτως προσωπικό σου χώρο. Το μέρος που θα διαμορφώσεις ακριβώς όπως το θέλεις εσύ και μέσα στο οποίο θα ανακαλύπτεις τον εαυτό σου, αλλά και θα τον εκφράζεις.

Το πρώτο σπίτι σου, είναι μια εμπειρία από μόνη της. Και οφείλεις να της δώσεις τον χρόνο που απαιτείται για να απολαύσεις κάθε λεπτό της. Μην κάνεις το λάθος να αγχωθείς στη διαδικασία της επίπλωσης και της διακόσμησής του. Θα βιαστείς, θα επηρεαστείς λανθασμένα και το αποτέλεσμα μάλλον δεν θα σε ικανοποιήσει. Μην αντιγράψεις έτοιμες ιδέες περιοδικών. Τελικά δεν θα αντιπροσωπεύουν την προσωπικότητά σου. Πάρε ιδέες και εμπνεύσου. Αναζήτησε την ατμόσφαιρα που σε κάνει να ηρεμείς και δημιούργησέ τη… στο πρώτο, δικό σου, σπίτι. Με καθημερινά έπιπλα και αντικείμενα που έχουν μετατραπεί σε έργα τέχνης. 

markerad_ikeaxvirgilabloh_2


Δες από κοντά τη νέα πολυαναμενόμενη, συλλεκτική,  σειρά MARKERAD, για την οποία συνεργάστηκε η ΙΚΕΑ με τον Virgil Abloh, έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους στη μόδα τα τελευταία χρόνια, για εκείνους που μετακομίζουν για πρώτη φορά.

Καθημερινά αντικείμενα και έπιπλα που κινούνται στα όρια μεταξύ λειτουργικότητας και τέχνης. Στοιχεία σκανδιναβικού design του 1950, μοντέρνες λύσεις αποθήκευσης και παρουσίασης. Παπλωματοθήκη και μαξιλαροθήκη, καλύμματα κρεβατιού και μαξιλαριού, φτιαγμένα από βαμβάκι που παράγεται από βιώσιμες πηγές καλλιέργειας και ενισχύει τη φιλοσοφία της ΙΚΕΑ γύρω από τη βιωσιμότητα. Εκκεντρικά χαλιά με ιδιαίτερα μοτίβα, που ταιριάζουν τόσο στο πάτωμα όσο και στον τοίχο.

Κλείσιμο
markerad_ikeaxvirgilabloh_3


Ένας ιδιαίτερος καθρέπτης με  μια ρωγμή που δημιουργείται στην πάνω αριστερή γωνία του και οδηγεί σε οπτική παραμόρφωση, πώς θα σου φαινόταν για το σπίτι σου;

Η σειρά ολοκληρώνεται με τις statement τσάντες μεταφοράς MARKERAD, την εργαλειοθήκη της σειράς, το ρολόι, αλλά και τη φωτιζόμενη Mona Lisa, εμπνευσμένη από τον εμβληματικό πίνακα του Leonardo da Vinci, συνδυάζοντας το κλασικό και το σύγχρονο με πρωτοποριακό τρόπο.

markerad_ikeaxvirgilabloh_4


«Η φιλοσοφία μου γύρω από το design ταιριάζει απόλυτα με τον Δημοκρατικό Σχεδιασμό ΙΚΕΑ και την άποψη ότι το design δεν είναι μόνο για τους λίγους» σχολιάζει σχετικά ο Abloh, καλλιτεχνικός διευθυντής της σειράς ρούχων Louis Vuitton για άνδρες και ιδρυτής της μάρκας streetwear Off-White.

Από την πλευρά του ο Henrik Most, Υπεύθυνος Δημιουργικού ΙΚΕΑ λέει: «Ο Virgil δεν περιορίζει τον εαυτό του και δεν θεωρεί τον εαυτό του μόνο σχεδιαστή μόδας. Αυτό έχει ενδιαφέρον για εμάς, γιατί έχουμε δει ότι οι πελάτες μας αναζητούν διαφορετικές σειρές με ιδιαίτερα προϊόντα».

markerad_ikeaxvirgilabloh_5


Η συλλεκτική σειρά MARKERAD θα διατίθεται σε περιορισμένα κομμάτια από 1η Νοεμβρίου 2019 αποκλειστικά στο κατάστημα ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο στην Αθήνα.  Ειδικά για την 1η Νοεμβρίου οι πόρτες του καταστήματος θα ανοίξουν στις 08.00 π.μ. και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ κάθε ενδιαφερόμενος θα έχει τη δυνατότητα να αγοράσει ένα τεμάχιο ανά προιόν, λόγω τους συλλεκτικού χαρακτήρα της σειράς και των περιορισμένων κομματιών . 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης