Συνεργασία ιδιωτικού κέντρου αποκατάστασης με δημόσια νοσοκομεία

Συνεργασία ιδιωτικού κέντρου αποκατάστασης με δημόσια νοσοκομεία

Ο «Φιλοκτήτης» θα διαθέσει τον καινοτόμο ρομποτικό εξοπλισμό του για τις ανάγκες των ασθενών του Εθνικού Ιδρύματος Αποκατάστασης Αναπήρων (ΕΙΑΑ).

Συνεργασία ιδιωτικού κέντρου αποκατάστασης με δημόσια νοσοκομεία
Συνεργασία ιδιωτικού κέντρου αποκατάστασης με δημόσια νοσοκομεία
Ενα σημαντικό «βήμα» για την αποκατάσταση των ασθενών με κινητικά προβλήματα θα αποτελέσει η συνεργασία του μεγαλύτερου ιδιωτικού κέντρου αποκατάστασης της χώρας, του «Φιλοκτήτη», με τα δημόσια νοσοκομεία.

Σε πρώτη φάση, και όπως ανακοίνωσε την Τρίτη στη διάρκεια εκδήλωσης ο επιστημονικός διευθυντής του «Φιλοκτήτη», κ. Γιώργος Βησσαράκης, το κέντρο θα διαθέσει τον καινοτόμο ρομποτικό εξοπλισμό του για τις ανάγκες των ασθενών του Εθνικού Ιδρύματος Αποκατάστασης Αναπήρων (ΕΙΑΑ).

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, οι ασθενείς του ΕΙΑΑ θα μπορούν να χρησιμοποιούν το σύστημα ρομποτικής υποβοήθησης βάδισης του «Φιλοκτήτη» εφόσον έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες και χρειάζονται το σύστημα αυτό, προκειμένου να επανεκπαιδευτούν να βαδίζουν και να εξυπηρετούν αντίστοιχες σχετικές λειτουργίες.

«Ακινητοποιημένοι» οι πάσχοντες με κινητικά προβλήματα
Κλείσιμο
Κατά  τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Βησσαράκης περίγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στην Ελλάδα σε ότι αφορά την αποκατάσταση ασθενών με κινητικά προβλήματα, αφού, όπως είπε, ακόμη και σήμερα πολλοί αναγκάζονται να καταφύγουν στο εξωτερικό για την αποκατάστασή τους.

«Το κράτος είναι σχεδόν εχθρικό προς τον πάσχοντα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βησσαράκης, ενώ ο γενικός διευθυντής του «Φιλοκτήτη» κ. Ν. Παπαευσταθίου  έκανε λόγο για «κανάλια  που σπρώχνουν τους ασθενείς σε αντίστοιχα κέντρα στο εξωτερικό, αυξάνοντας τις δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων».

Οι επικεφαλής του Κέντρου επισήμαναν ότι καλύπτει χρόνια περιστατικά κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, σκλήρυνσης κατά πλάκας, εγκεφαλικών επεισοδίων, ορθοπεδικά, τετραπληγίες, αναπηρίες κλπ, ενώ είναι το μοναδικό πιστοποιημένο κέντρο για την κάλυψη παιδιών με αναπηρίες, προσελκύοντας μάλιστα και παιδιά - ασθενείς από τη γειτονική Κύπρο.

Οπως ανέφεραν, το 2012 ο «Φιλοκτήτης» κάλυψε 939 εσωτερικούς ασθενείς με 36.000 ημέρες νοσηλείας, καθώς και 693 εξωτερικούς ασθενείς. Το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, οι εσωτερικοί ασθενείς ήταν 299 και κάλυψαν 17.000 ημέρες νοσηλείας, ενώ οι εξωτερικοί ασθενείς έφτασαν του 334. Το Κέντρο απασχολεί 185 άτομα.

Ζητούμενο η προσέλκυση ιατρικών επισκεπτών
Εχοντας ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τη Λιβύη και άλλες χώρες για την αποκατάσταση αλλοδαπών ασθενών, ο «Φιλοκτήτης» που σημειωτέον ανήκει στον Όμιλο ΙΑΣΩ, σχεδιάζει πλέον την οργανωμένη είσοδό του στο πεδίο του ιατρικού τουρισμού.

Στο άμεσο μέλλον ξεκινά συνεργασίες με ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικά πρακτορεία. Ο κ. Παπαευσταθίου τόνισε πως η χώρα μας είναι ιδιαίτερα ελκυστική στον τομέα του ιατρικού τουρισμού, καθώς συνδυάζει υψηλό επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών και δελεαστικές τιμές για τους Ευρωπαίους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης