Νεροχύτης: Ο φυσικός τρόπος για να τον κάνουμε να αστράφτει σε λίγα λεπτά

Νεροχύτης: Ο φυσικός τρόπος για να τον κάνουμε να αστράφτει σε λίγα λεπτά

Το σημείο που συχνά χαλάει την εικόνα της τέλειας κουζίνας είναι ο ανοξείδωτος νεροχύτης

Νεροχύτης: Ο φυσικός τρόπος για να τον κάνουμε να αστράφτει σε λίγα λεπτά
Μια προσεγμένη κουζίνα δεν είναι μόνο χώρος μαγειρέματος αλλά και σημείο όπου περνάμε στιγμές καθημερινότητας. Η τάξη και η καθαριότητα δίνουν αίσθηση αρμονίας, ενώ οι επιφάνειες χωρίς ακαταστασία κάνουν το περιβάλλον πιο ευχάριστο και λειτουργικό.

Ο πάγκος που παραμένει καθαρός και τα σκεύη στη θέση τους συνθέτουν μια εικόνα οργάνωσης. Ένας νεροχύτης που διατηρεί τη λάμψη του χωρίς σημάδια και θαμπάδες ολοκληρώνει αυτή την εικόνα φροντίδας.

Κι όμως, όσο κι αν προσπαθούμε, το σημείο που συχνά χαλάει την εικόνα της τέλειας κουζίνας είναι ο ανοξείδωτος νεροχύτης.

Ακόμα κι αν δεν αφήνουμε ποτέ άπλυτα πιάτα και καθαρίζουμε συστηματικά, οι λεκέδες, τα άλατα και οι θαμπάδες στον νεροχύτη μπορούν να χαλάσουν την αισθητική του χώρου. Το ανοξείδωτο ατσάλι, αν και ανθεκτικό, έχει την τάση να κρατάει σημάδια από το νερό και τα υπολείμματα σαπουνιού, κάνοντάς τον να φαίνεται βρώμικος ακόμη κι όταν είναι καθαρός. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι περισσότεροι στρεφόμαστε σε ειδικά καθαριστικά ή σκληρά χημικά, τα οποία όμως δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση.

Νεροχύτης: Ο φυσικός τρόπος για να τον κάνουμε να αστράφτει σε λίγα λεπτά

Πώς καθαρίζει ο νεροχύτης;


Σύμφωνα με το Reader’s Digest, υπάρχει ένας πολύ πιο απλός, οικονομικός και φυσικός τρόπος να κάνουμε τον νεροχύτη μας να αστράφτει μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, χωρίς χημικά προϊόντα. Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι κάτι που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας: αλεύρι, μαζί με ένα μαλακό πανί και λίγο ζεστό νερό με σαπούνι.

Κλείσιμο
Η διαδικασία είναι εύκολη: αρχικά, ξεπλένουμε τον νεροχύτη με χλιαρό νερό και υγρό πιάτων ώστε να απομακρυνθούν τα λίπη και τα υπολείμματα τροφών. Στη συνέχεια, τον σκουπίζουμε πολύ καλά με μία καθαρή πετσέτα κουζίνας, ώστε να μην μείνει καθόλου υγρασία. Μετά, ρίχνουμε μικρή ποσότητα αλευριού πάνω στην επιφάνεια και τρίβουμε με το μαλακό πανί. Το αλεύρι λειτουργεί σαν φυσικό γυαλιστικό, απομακρύνοντας τις θαμπάδες και τους λεκέδες. Τέλος, ξεπλένουμε ξανά και αφήνουμε τον νεροχύτη να στεγνώσει φυσικά.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό: ένας νεροχύτης που λάμπει σαν καινούριος, χωρίς περιττά έξοδα και χωρίς χημικά. Έτσι, η κουζίνα μας αποκτά ξανά τη φρεσκάδα και τη λάμψη που της αξίζει.

Πηγή: cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης