Καλή όραση σε κάθε ηλικία

Καλή όραση σε κάθε ηλικία

Η Παγκόσμια Ημέρα Όρασης πλησιάζει και αποτελεί μία καλή ευκαιρία να φροντίσουμε περισσότερο για τα μάτια μας!

interamerican_1
Η Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Κατά της Τύφλωσης) γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Πέμπτη του Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Επιτροπής για την Πρόληψη της Τύφλωσης, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας. Ο στόχος είναι να στραφεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον στο πρόβλημα της τύφλωσης και των επιπτώσεών του στον πάσχοντα και το περιβάλλον του και να ενισχυθούν οι προληπτικοί έλεγχοι αφού όπως δείχνουν τα στοιχεία, οι περισσότεροι επισκέπτονται τον οφθαλμίατρο μόνο όταν η όρασή τους έχει μειωθεί σημαντικά.

Ακόμα όμως κι αν δεν έχουμε κανένα σύμπτωμα είναι σημαντικό να επισκεπτόμαστε τον οφθαλμίατρό μας μία φορά τον χρόνο αφού πολλές σοβαρές ασθένειες των ματιών δεν έχουν έντονα συμπτώματα στην αρχή. Οι προληπτικοί έλεγχοι είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για όσους έχουν αυξημένους παράγοντες κινδύνου (για παράδειγμα κληρονομικότητα σχετικά με προβλήματα των ματιών, όπως είναι το γλαύκωμα), και όσοι έχουν νοσήματα που μπορεί να επηρεάσουν και την όραση (π.χ. σακχαρώδη διαβήτη).

Ο Παναγιώτης Ν. Μπούσαλης, Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Οφθαλμολογικού Τμήματος της Αθηναϊκής Mediclinic, σημειώνει ότι όπως σε όλες τις ιατρικές ειδικότητες έτσι και στην οφθαλμολογία η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη θεραπεία για μια σειρά παθήσεων όπως το γλαύκωμα, οι αμφιβληστροειδοπάθειες, η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας κ.ά. Τονίζει δε το γεγονός ότι σε κάθε ηλικία υπάρχουν άλλες ανάγκες και ελέγχονται συγκεκριμένες λειτουργίες.

Προληπτικός έλεγχος για τα μάτια μας σε κάθε ηλικία
Για τα παιδιά: «Ξεκινώντας από τα παιδιά ο προληπτικός οφθαλμολογικός έλεγχος πρέπει να γίνεται από την προσχολική ηλικία για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της αμβλυωπίας (τεμπέλικο μάτι) η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί σε μικρή ηλικία οδηγεί σε μόνιμη και μη αναστρέψιμη μείωση της οράσεως. Επίσης για την καλή οπτική λειτουργία αλλά και την γενικότερα σωστή ψυχοκινητική ανάπτυξη του παιδιού είναι σημαντικό να γίνει έγκαιρη διάγνωση κάποιας διαθλαστικής πάθησης (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμός) και αντιμετώπιση με τη χορήγηση κατάλληλων γυαλιών από μικρή ηλικία».

Για τους ενήλικες: «Στους ενήλικες ο προληπτικός έλεγχος πρέπει να γίνεται απαραίτητα σε άτομα με οικογενειακό ιστορικό γλαυκώματος, καθώς επίσης και σε άτομα με συστηματικές παθήσεις όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση, οι αυτοάνοσες παθήσεις, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, οι θυρεοειδοπάθειες, κ.ά..
Άτομα άνω των 60 ετών θα πρέπει να ελέγχονται προληπτικά -ιδιαίτερα οι γυναίκες- για την εμφάνιση της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας ιδιαίτερα συχνή πάθηση και απειλητική για την όραση, ενώ η παρουσία καταρράκτη θα πρέπει να αντιμετωπίζεται χειρουργικά έγκαιρα, σε πρώιμες φάσεις και όχι όπως παλιά που έλεγαν ότι πρέπει να ωριμάσει».

Περισσότερα για τη φροντίδα των ματιών σας, τώρα!
Στα Εξωτερικά Οφθαλμολογικά Ιατρεία της Αθηναϊκής Mediclinic υπάρχει η δυνατότητα πλήρους οφθαλμολογικού check-up από υψηλού επιπέδου οφθαλμιάτρους της κλινικής μας και με τη χρήση σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού.

Κλείσιμο
Η Αθηναϊκή Κλινική και τα πολυιατεία Medifirst Αμαρουσίου και Αλίμου σας προσφέρουν οφθαλμολογικό έλεγχο, στην προνομιακή τιμή των 30€. Ισχύει για κάθε ραντεβού που κλείνετε μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου 2020 και ανεξάρτητα από το αν είστε πελάτης της INTERAMERICAN ή όχι.

Ο οφθαλμολογικός έλεγχος περιλαμβάνει:
  • Έλεγχο Οπτικής Οξύτητας
  • Έλεγχο Σχισμοειδούς Λυχνίας
  • Έλεγχο Διάθλασης
  • Έλεγχο χρωματικής αντίληψης
  • Τονομέτρηση
  • Κλινική εξέταση από τον Οφθαλμίατρο
  • Συνταγογράφηση φαρμάκων ή γυαλιών μυωπίας


interamerican_2_2

Κλείστε το ραντεβού σας απευθείας στα εξής τηλέφωνα:
  • Αθηναϊκή Mediclinic 2106475000
  • Medifirst Αργυρούπολης 2109919222
  • Medifirst Αμαρουσίου 2111054900


Αν θέλετε να προσέχετε τα μάτια σας δια βίου δεν έχετε παρά να το κάνετε με τη βοήθεια της INTERAMERICAN, καθώς είναι η μοναδική ασφαλιστική εταιρεία που διαθέτει ιδιόκτητες υποδομές υγείας παρέχοντας μοναδικά προνόμια στους ασφαλισμένους της.

Μάλιστα, με το πρόγραμμα ασφάλισης Υγείας «bewell» μπορείτε για πρώτη φορά να «χτίσετε» ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα Υγείας που καλύπτει εσάς και κάθε μέλος της οικογένειά σας, ξεχωριστά. Ενώ ειδικά για τα παιδιά, η ασφάλιση Υγείας «bewell» προσφέρει μοναδικά προνόμια σε κάθε στάδιο ανάπτυξης τους.
Ζητήστε, λοιπόν, σήμερα να μάθετε ποιο πρόγραμμα της INTERAMERICAN ταιριάζει αποκλειστικά στις δικές σας ανάγκες και φροντίστε την υγεία σας όπως της αξίζει!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης