Όταν τα μάτια δεν μιλούν

Όταν τα μάτια δεν μιλούν

Υπάρχουν σοβαρές οφθαλμολογικές ασθένειες που μπορεί για αρκετό χρονικό διάστημα να μην εκδηλώσουν καθόλου συμπτώματα, καθιστώντας έτσι πολύ σημαντική την πρόληψη

47256768_l
Η γήρανση, οι κληρονομικοί και οι βιολογικοί παράγοντες, τα φάρμακα, και ο τρόπος ζωής μπορεί να οδηγήσουν σε ασθένειες των ματιών που τον πρώτο καιρό δεν δίνουν έντονα συμπτώματα.

Για παράδειγμα, η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και το γλαύκωμα είναι δυο ασθένειες των ματιών που μπορεί να μην παρουσιάσουν για καιρό συμπτώματα. Η ωχρά κηλίδα είναι μια μικρή περιοχή του αμφιβληστροειδούς στο πίσω μέρος του ματιού. Όταν υπολειτουργεί, όταν δηλαδή υπάρχει εκφύλιση, τότε η όρασή μας είναι θολή και εμφανίζει περιοχές σκοτεινές ή παραμορφωμένες. Η βλάβη συνήθως ξεκινάει από τον ένα οφθαλμό και λόγω του ότι οι ανάγκες της όρασης καλύπτονται από τον άλλο οφθαλμό τα πάσχοντα άτομα δεν το αντιλαμβάνονται. Καθοριστικό ρόλο στη βέλτιστη θεραπευτική ανταπόκριση των ασθενών παίζει πρωτίστως η έγκαιρη διάγνωση, κατόπιν η έγκαιρη αντιμετώπιση, και οπωσδήποτε ο τακτικός επανέλεγχος.

Το γλαύκωμα είναι μια πάθηση του οφθαλμού, η οποία οδηγεί σε προοδευτική βλάβη του οπτικού νεύρου. Προκαλείται συνήθως από αυξημένη ενδοφθάλμια πίεση σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες. Τις περισσότερες φορές, το γλαύκωμα δεν δίνει κανένα σύμπτωμα. Είτε βρίσκεται τυχαία κατά τη διάρκεια οφθαλμολογικής εξέτασης, είτε ο ασθενής προσέρχεται στο τελευταίο στάδιο της νόσου. Η πάθηση αυτή αν δεν αντιμετωπισθεί έγκαιρα, καταλήγει σε τύφλωση που πρακτικά δεν είναι αναστρέψιμη.

Παρατηρούμε ότι και στις δυο περιπτώσεις σημαντικό ρόλο παίζει η πρόληψη. Η οφθαλμίατρος Μαρία Μελισουργάκη, συνεργάτης των Πολυϊατρείων Medifirst μας εξηγεί ότι «Υπάρχουν δυνητικά σοβαρές οφθαλμολογικές παθήσεις, όπως είναι το γλαύκωμα, η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, κ.α. οι οποίες στα αρχικά στάδια είναι ασυμπτωματικές. Ένας προληπτικός οφθαλμολογικός έλεγχος (οφθαλμολογικό Check Up) που πραγματοποιείται χωρίς απαραίτητα να υπάρχουν συμπτώματα, είναι πολύ σημαντικός καθώς μπορεί να αξιολογηθεί η υγεία των ματιών ενώ ταυτόχρονα μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσα από την ανακούφιση ενοχλήσεων που οι ασθενείς συχνά δε συνειδητοποιούν ότι οφείλονται στα μάτια (πονοκέφαλος - κούραση μετά την εργασία στον υπολογιστή κ.α.)».
Κλείσιμο
53596781_l



Φροντίστε τα μάτια σας

Στα Εξωτερικά Οφθαλμολογικά Ιατρεία της Αθηναϊκής Mediclinic υπάρχει η δυνατότητα πλήρους οφθαλμολογικού check-up από υψηλού επιπέδου οφθαλμιάτρους της κλινικής μας και με τη χρήση σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού.

Η Αθηναϊκή Κλινική και τα πολυιατεία Medifirst Αμαρουσίου και Αλίμου σας προσφέρουν οφθαλμολογικό έλεγχο, στην προνομιακή τιμή των 30€. Ισχύει για κάθε ραντεβού που κλείνετε μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου 2020 και ανεξάρτητα από το αν είστε πελάτης της INTERAMERICAN ή όχι.

Ο οφθαλμολογικός έλεγχος περιλαμβάνει:

-Έλεγχο Οπτικής Οξύτητας
-Έλεγχο Σχισμοειδούς Λυχνίας
-Έλεγχο Διάθλασης
-Έλεγχο χρωματικής αντίληψης
-Τονομέτρηση
-Κλινική εξέταση από τον Οφθαλμίατρο
-Συνταγογράφηση φαρμάκων ή γυαλιών μυωπίας

Κλείστε το ραντεβού σας απευθείας στα εξής τηλέφωνα:

Αθηναϊκή Mediclinic 2106475000
Medifirst Αργυρούπολης 2109919222
Medifirst Αμαρουσίου 2111054900

Αν θέλετε να προσέχετε τα μάτια σας δια βίου δεν έχετε παρά να το κάνετε με τη βοήθεια της INTERAMERICAN, καθώς είναι η μοναδική ασφαλιστική εταιρεία που διαθέτει ιδιόκτητες υποδομές υγείας παρέχοντας μοναδικά προνόμια στους ασφαλισμένους της.

Μάλιστα, με το πρόγραμμα ασφάλισης Υγείας «bewell» μπορείτε για πρώτη φορά να «χτίσετε» ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα Υγείας που καλύπτει εσάς και κάθε μέλος της οικογένειά σας, ξεχωριστά. Ενώ ειδικά για τα παιδιά, η ασφάλιση Υγείας «bewell» προσφέρει μοναδικά προνόμια σε κάθε στάδιο ανάπτυξης τους.

Ζητήστε, λοιπόν, σήμερα να μάθετε ποιο πρόγραμμα της INTERAMERICAN ταιριάζει αποκλειστικά στις δικές σας ανάγκες και φροντίστε την υγεία σας όπως της αξίζει!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης