Τι έχουν πάθει οι Ελληνες με τις Μαλδίβες; 15 ξενοδοχεία σε έναν προορισμό που ζει δόξες
maldives-000

Τι έχουν πάθει οι Ελληνες με τις Μαλδίβες; 15 ξενοδοχεία σε έναν προορισμό που ζει δόξες

Οι διακοπές σε εξωτικά σημεία του πλανήτη είναι μια παλιά ιστορία για τους Ελληνες που ξεκινάει στη δεκαετία του ’90 - Σήμερα, πολλά χρόνια μετά, υπάρχουν λόγοι που ο προορισμός έχει επιστρέψει δυναμικά

Οι Μαλδίβες, η νησιωτική χώρα που συχνά χαρακτηρίζεται ως ο τελευταίος παράδεισος επί γης, είναι ένας αγαπημένος προορισμός διακοπών για τους Έλληνες ταξιδιώτες μια σχέση που δεν προέκυψε τυχαία ή ξαφνικά, αλλά εξελίσσεται από τις αρχές της δεκαετίας του ‘90. Αρχικά ήταν ένας προορισμός κυρίως για ταξίδια του μέλιτος. Η έλευση της ιδιωτικής τηλεόρασης και η έκρηξη των περιοδικών έβαλαν τα θεμέλια, μέσα από τις ιλουστρασιόν σελίδες τους, παρουσιάζοντας έναν τοπίο που αξίζει να δεί κάποιος μια φορά στη ζωή του και στο οποίο η εξυπηρέτηση χαλαρώνει σε τιμές που φαίνεται να είναι ελκυστικές.

Οι Μαλδίβες είναι το μικρότερο σε πληθυσμό ασιατικό κράτος και αποτελείται από 1150 νησιά – ατόλες από τα οποία τα 123 είναι ξενοδοχεία. Πρόκειται για ένα μουσουλμανικό κράτος, ωστόσο επειδή το βασικό τους έσοδο είναι ο τουρισμός έχουν υιοθετήσει ένα υβριδικό μοντέλο. Στα 123 νησιά υπάρχει πλήρης ελευθερία και επιτρέπονται όλα, όπως το αλκοόλ και η topless ηλιοθεραπεία, όμως στην υπόλοιπη χώρα ισχύουν οι νόμοι και οι παραδόσεις όπως σε κάθε άλλο ισλαμικό κράτος, με τις ανάλογες απαγορεύσεις. Έτσι, όλες οι συνθήκες είναι κατάλληλες για όσους επιλέξουν να επισκεφτούν τις Μαλδίβες και να δοκιμάσουν για λίγο τη ζωή του Ροβινσώνα Κρούσου, περπατώντας ξυπόλητοι στην πάλλευκη άμμο, τριγυρνώντας όλη την ημέρα μα αδαμιαία περιβολή και πλατσουρίζοντας στα γαλαζοπράσινα νερά παρέα με baby sharks που έχουν ξεστρατίσει μακριά από τις μητέρες τους.

Ο Αλέξανδρος Ρεπαπής Ταξιδιωτικός Σύμβουλος της Travelgate (travelgate.gr) και “γκουρού” των εξωτικών ταξιδιών και ένας από τους ανθρώπους που ευθύνεται εδώ και χρόνια για το κύμα των τουριστών σε τροπικά μέρη και νησιά, αφηγείται τί ακριβώς έχει συγκινήσει τους Ελληνες ταξιδευτές στην καρδιά του Ινδικού Ωκεανού.

Οι Έλληνες

«Τα πρώτα χρόνια που άρχισαν οι Έλληνες να ταξιδεύουν προς τις Μαλδίβες, προτιμούσαν την περίοδο των γιορτών, όπως Χριστούγεννα και Πάσχα, όμως σήμερα πλέον η ροή είναι συνεχόμενη. Ο μέσος όρος των ταξιδιωτών προς τις Μαλδίβες είναι περίπου 5.000 άτομα ετησίως, αλλά κάθε έτος είναι διαφορετικό καθώς συχνά προκύπτουν αστάθμητοι παράγοντες που αλλάζουν τα δεδομένα και τα στατιστικά, όπως ήταν μέχρι πρόσφατα η πανδημία. Η εποχή που σημειώθηκαν ποσοστά ρεκόρ, ήταν λίγο πριν η παγκόσμια οικονομική ύφεση χτυπήσει την Ελλάδα, την περίοδο 2000 με 2008, που έχει σημειωθεί ακόμα και ο αριθμός ρεκόρ, 10.000 άτομα το χρόνο». |

Φέτος, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι μόνο μέχρι το τέλος Απριλίου του 2023, επισκέφθηκαν τις Μαλδίβες 1471 Ελληνες, ενώ οι κρατήσεις τρέχουν με άνοδο που ενδεχομένως η επίδοση να πλησιάσει παλαιότερες καλές εποχές.

Και για οικογένειες

«Οι Μαλδίβες είναι ένας προορισμός για κάθε ηλικία. Παρέες, ζευγάρια, οικογένειες με μικρά παιδιά – ακόμα και λίγων μηνών – μπορούν να πραγματοποιήσουν το ταξίδι των ονείρων τους, καθώς οι συνθήκες είναι πολύ ευνοϊκές και τα resorts έχουν φροντίσει να καλύψουν όλες τις ανάγκες. Ειδικά όσον αφορά στα παιδιά, διαθέτουν ειδικές υπηρεσίες, όπως kids club, παιδικές χαρές, baby sitting κ.α. Οι υποδομές των ξενοδοχείων αλλά και ο περιβάλλοντας χώρος, προσφέρουν απόλυτη ελευθερία και ασφάλεια για τις μικρές ηλικίες, προσφέροντας στους γονείς την ηρεμία που χρειάζονται και να απολαύσουν τις διακοπές τους.

Η εμπειρία του Ροβινσώνα Κρούσου

«Η ευκαιρία να ζήσει κανείς σαν τον Ροβινσώνα Κρούσο, σε συνθήκες απόλυτης ελευθερίας σε ένα εξωτικό σκηνικό, είναι το δέλεαρ για κάθε ταξιδιώτη που επιλέγει τις Μαλδίβες. Η φράση “No shoes, no news” αποτυπώνει με ακρίβεια τη διάθεση όσων χαλαρώνουν στις χρυσαφένιες αμμουδιές ή ξαπλώνουν κάτω από ψηλούς φοίνικες και πίνουν το κοκτέιλ τους στο ηλιοβασίλεμα. Σε αυτή τη φιλοσοφία, πολλά από τα θέρετρα έχουν υιοθετήσει τον όρο Friday (Παρασκευάς) για το προσωπικό τους δίνοντας στο όνειρο άλλη μια πινελιά εξωτισμού».

Αξέχαστη εμπειρία

«Αυτό που πρέπει να δοκιμάσουν όλοι όσοι επισκέπτονται τις Μαλδίβες είναι οι θαλάσσιες δραστηριότητες και γενικά, ότι έχει σχέση με τα γαλαζοπράσινα νερά. Ο βυθός των Μαλδίβων είναι μοναδικός στο είδος του, γεμάτος από κοραλλιογενείς υφάλους με υπέρλαμπρα χρώματα που πάλλονται από ζωή. Δοκιμάστε καταδύσεις, snorkeling ή απλά κάντε μακροβούτι για να θαυμάσετε ένα παράλληλο αλλά υπέροχο, κάτω από το νερό».

Ανταγωνιστικές τιμές

«Μετά από μια μακρά περίοδο απαγορεύσεων λόγω πανδημίας, τα resorts και οι αεροπορικές εταιρίες έχουν ανταγωνιστικές τιμές προκειμένου να αναθερμανθεί η τουριστική κίνηση και να ανακάμψουν. Για να επισκεφτεί ένα ζευγάρι τις Μαλδίβες για 10 ημέρες, με διαμονή σε ένα πολυτελές θέρετρο, θα διαθέσει περίπου 3.000 ευρώ και σε αυτήν την τιμή περιλαμβάνονται τα πάντα, αεροπορικά εισιτήρια, φαγητό, μετακινήσεις κ.λπ. Ωστόσο, υπάρχουν και πιο οικονομικές προτάσεις, με αξιόλογα ξενοδοχεία. Έτσι όπως είναι διαμορφωμένη η αγορά, οι Έλληνες διαπιστώνουν συχνά ότι οι διακοπές στο εξωτερικό είναι πιο συμφέρουσα επιλογή από ότι λίγες ημέρες σε ένα ελληνικό νησί. Έτσι, προτιμούν πολύ τις Μαλδίβες και διατίθενται να βάλουν λίγο πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να ζήσουν ολοκληρωμένη την εμπειρία, χωρίς να στερηθούν τίποτα».

Χωρίς γραφειοκρατία

«Οι Μαλδίβες έχουν φροντίσει να διευκολύνουν όσο το δυνατόν τους ταξιδιώτες απλοποιώντας τις απαραίτητες διαδικασίες. Μια σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι ενώ για να ταξιδέψει κάποιος σε άλλους προορισμούς χρειάζεται να έχει διαβατήριο με 6μηνη ισχύ, οι Μαλδίβες δέχονται και διαβατήρια που λήγουν σε ένα μήνα. Επιπλέον, το μόνο που χρειάζεται να κάνει όποιος επισκεφτεί τη χώρα είναι να συμπληρώσει online ένα έντυπο με τα στοιχεία του».

Ταξίδι και μετακινήσεις

«Η καλύτερη εποχή για να επισκεφτούμε τις Μαλδίβες είναι από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο και ο χρόνος που χρειάζεται να ταξιδέψουμε κυμαίνεται από 12 έως 14 ώρες. Κατά τη διαμονή τους στα resort, οι ταξιδιώτες μπορούν να μετακινηθούν με τρεις τρόπους. Ο ένας είναι με υδροπλάνο, το οποίο όμως δεν πετάει τη νύχτα για λόγους ασφαλείας και έχει αυξημένο κόστος. Ο δεύτερος τρόπος είναι με αεροπλάνα μικρού μεγέθους για την την εξυπηρέτηση των εσωτερικών πτήσεων με χαμηλότερο κόστος. Για αυτόν το σκοπό έχουν κατασκευαστεί 6 μικρότερα αεροδρόμια τα οποία καλύπτουν σχεδόν όλες τις ατόλες. Τέλος, μετακινήσεις γίνονται και με speed boat των 15 με 20 μέτρων».

Μερικά κορυφαία resorts

Fairmont Maldives: Διαθέτει 120 βίλες επάνω στο νερό, με design εμπνευσμένο από το παραδοσιακό ύφος και δίνει έμφαση στη βιωσιμότητα. Πρωταγωνιστεί το Coralarium, η καλλιτεχνική εγκατάσταση του καλλιτέχνη Jason deCaires Taylor, ο οποίος φημίζεται για τα υποβρύχια έργα τέχνης που δημιουργεί. (www.fairmont.com)

Gili Lankanfushi: Βίλες που μοιάζουν να αιωρούνται επάνω από τα γαλαζοπράσινα νερά που απλώνονται μέχρι εκεί φτάνει το μάτι. Κορυφαίο ξενοδοχείο για χρόνια στις διεθνείς λίστες όπου οι ταξιδιώτες ψηφίζουν αγαπημένους προορισμούς. (https://gili-lankanfushi.com)

The Standard: To resort διαθέτει 115 βίλες πάνω από το νερό ή στην παραλία, κάθε μία με τη δική της πισίνα. Προσφέρει υπηρεσίες, όπως spa, χαμάμ, αρωματικό ατμόλουτρο, γιόγκα και εννέα ιδιωτικές αίθουσες περιποίησης. (www.standardhotels.com/maldives)

Anantara Kihavah: Το Anantara Kihavah Maldives βρίσκεται σε ένα καταφύγιο όπου διατηρείται ανέπαφη η βλάστηση. Διαθέτει 80 κατοικίες και βίλες πάνω στο νερό, ενώ χαρακτηριστική είναι η εμπειρία του δείπνου σε υποθαλάσσιο εστιατόριο. (www.anantara.com)

Finolhu: To resort διαθέτει 125 ιδιωτικές βίλες, οι 79 με δική τους πισίνα, τέσσερα εστιατόρια και ειδικούς χώρους για να απασχολούνται και να διασκεδάζουν τα παιδιά. Ιδιαίτερη πινελιά, είναι η διαμονή στην Beach Bubble Tent, ένα γυάλινο σπίτι όπου μπορεί κανείς να κοιμηθεί κυριολεκτικά κάτω από τον έναστρο ουρανό. (www.finolhu.com)

Fushifaru Maldives: Το θέρετρο προσφέρει 44 παραθαλάσσιες βίλες μέσα σε πυκνή βλάστηση και 19 βίλες επάνω στο νερό, σχεδιασμένες για να αποπνέουν άνεση και πολυτελή οικολογική αισθητικής. Ένας ιδιωτικός παράδεισος με λευκή άμμο και κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά. (www.fushifaru.com)

Banyan Tree Maldives: Ενα brand που ξέρει πολύ καλά τους εξωτικούς προορισμούς, αλλά και να δημιουργεί value for money εμπειρίες με έναν natural και sustainable τρόπο. (www.banyantree.com/maldives/vabbinfaru)

Soneva Jani: Πολυτελείς και ευρύχωρες βίλες επάνω στο νερό σχεδιασμένες να προσφέρουν ιδιωτικότητα και αξέχαστη θέα. Διαθέτει 51 Water Villas, όλες με ιδιωτική πισίνα, νεροτσουλήθρες στη λιμνοθάλασσα και αναδιπλούμενη οροφή πάνω από το κύριο υπνοδωμάτιο. (https://soneva.com)

Emerald Maldives Resort: Το resort είναι χτισμένο σε αρμονία με το περιβάλλον, χρησιμοποιώντας υλικά όπως μπαμπού, πέτρες και φύλλα Langhi Langhi και βρίσκεται στην ατόλη Raa. Διαθέτει 120 βίλες, από τις οποίες οι 60 είναι παραθαλάσσιες και οι υπόλοιπες 60 είναι πλωτές. (www.emerald-maldives)

JW Marriott Maldives Resort & Spa: Με εξήντα βίλες πάνω στο νερό, αλλά και πάνω στην άμμο με θέα στον ωκεανό το JW Mariott που ανεβάζει διαρκώς τις μετοχές του προσελκύοντας τουρίστες που αναζητούν ιδιωτικότητα και υπηρεσίες wellness. Είναι χαρακτηριστικό ότι το design των κατοικιών βασίζεται στον σχεδιασμό των τοπικών παραδοσιακών αλιευτικών, αλλά στην ανάποδη εκδοχή τους. (https://www.marriott.com/en-us/hotels/mlejs-jw-marriott-maldives-resort-and-spa/overview/)

Four Seasons Resort Maldives Landaa Giraavaru: Το θέρετρο διαθέτει πολυτελείς βίλες επάνω στο νερό, ή βίλες χαμένες στην πυκνή βλάστηση της ατόλης. Μοναδικές υπηρεσίες, fine dining κουζίνα και επαφή με την εξωτική φύση των Μαλδίβων από ένα υψηλού κύρους resort. (https://www.fourseasons.com/maldiveslg/)

Niyama Private Islands: Σε ένα μαγικό σκηνικό όπου δύο νησάκια ενώνονται μεταξύ τους με μια γέφυρα, οι βίλες του Niyama διατίθενται σε πολλές διαφορετικές εκδοχές για να καλύψουν ανάγκες ζευγαριών και οικογενειών, είτε με κατοικίες πάνω στη θάλασσα, είτε στην παραλία, μέσα στη βλάστηση. (https://www.niyama.com/)

Kandima Maldives: Το resort διαθέτει 264 βίλες και studios, 10 χώρους εστίασης και πολλές δραστηριότητες. Το Kandima είναι ένα θέρετρο το οποίο προσφέρει υψηλές υπηρεσίες σε χαμηλή τιμή, κάνοντας το όνειρο πιο προσιτό χωρίς εκπτώσεις στην απόλαυση. Βρίσκεται στην Ατόλη Dhaalu, σε απόσταση 30 λεπτών πτήσης από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μάλε και ακολουθείται από 20 λεπτά βόλτα με πλοίο στο νησί. (https://kandima.com)

Angsana Velavaru Maldives: Το resort βρίσκεται στην ατόλη South Nilandhe σε απόσταση 40 λεπτών με υδροπλάνο από το αεροδρόμιο του Μάλε. Το Angsana Velavaru διαθέτει 5 πακέτα all-inclusive, σχεδιασμένα για κάθε ανάγκη και για κάθε budget. (www.angsana.com)

Grand Park Kodhipparu: Το θέρετρο βρίσκεται στη Βόρεια ατόλη του Μάλε, σε απόσταση 20 λεπτά με ταχύπλοο από το Διεθνές Αεροδρόμιο Velana. Είναι σχεδιασμένο με βάση την παραδοσιακή τοπική αρχιτεκτονική σε συνδυασμό με σύγχρονα στοιχεία. Διαθέτει παραθαλάσσιες και πλωτές βίλες, βραβευμένους χώρους εστίασης, χώρους αναψυχής και σπα. Ιδανικό για οικογένειες με εγκαταστάσεις φιλικές για τα παιδιά και τιμές για κάθε budget. (www.parkhotelgroup.com)

Αλέξανδρος Ρεπαπής, travelgate.gr

Ειδήσεις σήμερα:

15 + 2 εκλογικά αποτελέσματα: Γιατί νίκησε η ΝΔ στις εργατικές συνοικίες της Αττικής (πίνακες)

Έκανε photobombing σε φωτογραφία της, έγιναν ζευγάρι και παντρεύονται στην Ελλάδα μετά από 10 χρόνια!

Αδέσποτη βολίδα στην Θεσσαλονίκη χτύπησε όχημα 40χρονης με το παιδί της

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης