Σάντα Κρους ντελ Ισλότε: Το πιο πυκνοκατοικημένο νησί στον κόσμο

Σάντα Κρους ντελ Ισλότε: Το πιο πυκνοκατοικημένο νησί στον κόσμο

Έχει μέγεθος όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου – Πεντακόσια άτομα στεγάζονται σε 115 σπίτια

Στις ανατολικές ακτές της Καραϊβικής στην Κολομβία υπάρχει ένα νησάκι,μεγέθους όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου,που βουλιάζει από κόσμο... Κι αυτό επειδή μόλις πεντακόσιοι κάτοικοι διαμένουν σε 115 σπίτια. 

Το Σάντα Κρους ντελ Ισλότε είναι το πιο πυκνοκατοικημένο νησί στον κόσμο με το BBC να προβάλει στην ιστοσελίδα του φωτογραφίες που δείχνουν του λόγου το αληθές... Τα σπίτια,που είναι σχεδόν το ένα πάνω στο άλλο, είναι πρόχειρες κατασκευές.

Είναι απορίας άξιο πώς χωράνε τόσοι πολλοί άνθρωποι σ΄ ένα τόσο μικρό νησί...Στο Σάντα Κρους ντελ Ισλότε δεν υπάρχουν αυτοκίνητα και μηχανάκια. Οι κάτοικοι κυκλοφορούν πεζή. Το 60% του πληθυσμού είναι παιδιά. Πέρυσι, για παράδειγμα,γεννήθηκαν επτά παιδιά. Υπάρχει ένα σχολείο με 12 δασκάλους και δύο βάρδιες- η καθεμία καλύπτει 170 μαθητές.
 

Πόσιμο νερό και η δαπάνη για ρεύμα τα μεγαλύτερα προβλήματα 

Σχεδόν κάθε οικογένεια έχει τη δική της βάρκα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο νησί είναι το πόσιμο νερό, εξηγούν οι κάτοικοι στο βρετανικό δίκτυο. 

Υπάρχουν γεννήτριες στο νησί με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται ότι πληρώνουν πολλά χρήματα για να έχουν ρεύμα. 

Σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν τουρίστες για να αυξήσουν τα έσοδά τους, οι κάτοικοι δημιούργησαν δύο ενυδρεία όπου εκεί μπορεί να δει κανείς από θαλάσσιες χελώνες μέχρι καρχαρίες. 

Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται τα νησιά Τιντιπάν και Μούκουρα, τα οποία είναι πολύ μεγαλύτερα σε έκταση αλλά διαθέτουν λιγότερο πληθυσμό.


Οι κάτοικοι συγκεντρώνονται στην κεντρική πλατεία 


Μοναδική βλάστηση αποτελούν τα ελάχιστα δέντρα που έχουν απομείνει, ενώ μία κεντρική πλατεία συγκεντρώνει τις βασικές δραστηριότητες των κατοίκων, οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με την αλιεία.

Η πρόσβαση στο νησί γίνεται με πλοίο από το λιμάνι της πόλης Τολού. Το νησί διαθέτει μόνο ένα ξενοδοχείο για τους επισκέπτες που συγκεντρώνονται τους καλοκαιρινούς μήνες εκεί, καθώς και ένα κέντρο υγείας και ελάχιστα μικρά μαγαζιά. 

Δεν λειτουργούν υπηρεσίες και καταστήματα, κάτι που αναγκάζει αρκετούς από τους ντόπιους να μετακινούνται στην ηπειρωτική χώρα για να εργαστούν. Επιπλέον, το νησί δεν διαθέτει κοιμητήριο ή χώρους αναψυχής και έτσι η μετακίνηση σε γειτονικά νησιά κρίνεται πολλές φορές αναγκαία.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Ελληνικό δαιμονιο

Πάμε να τους χτίσουμε πολυκατοικίες και να παρουμε αντιπαροχή.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

peirates_main01

Μια απάντηση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - Η δράση των Τούρκων πειρατών στο Αιγαίο από τον 14ο ως τον 18ο αιώνα - Οι συναλλαγές τους με την Πύλη και τον Σουλτάνο - Τα δεινά των Ελλήνων από τους μουσουλμάνους πειρατές

12
karagwg_arthro

Η συνάντηση των περιπόλων στον Έβρο και η εν ψυχρώ εκτέλεση του στρατιώτη Ζήση Καραγώγου – Η κλιμάκωση της έντασης – Μια πραγματική μάχη Ελλήνων και Τούρκων με πολλά θύματα από τουρκικής πλευράς – Η παρέμβαση ανώτερων στρατιωτικών και πολιτικών και το τέλος της «μάχης του Έβρου»

63
galvanika

Ποιος ήταν ο Ιούλιος Γαλβάνης και γιατί εξόργισε τους φοιτητές του – Οι αιματηρές συγκρούσεις φοιτητών και Αστυνομίας – Ο Αστυνομικός Διευθυντής Αθηνών Δημήτριος Μπαϊρακτάρης – Οι εκδηλώσεις συμπαράστασης προς τους φοιτητές – Το τέλος των συγκρούσεων

2
athens_arthro

Ένα αγαπημένο θεατρικό είδος που ξεσήκωνε πάντα τους Παλιούς Αθηναίους και Αθηναίες ήταν η επιθεώρηση. Ο κόσμος ξεχνούσε τα καθημερινά του βάσανα και γελούσε αβίαστα. Συγγραφείς πρωτοκλασάτοι όπως ο Χρήστος Χαιρόπουλος, ο Χρήστος Γιαννακόπουλος, ο Αλέκος Σακελλάριος έδιναν με τα κείμενά τους και την απαιτούμενη ποιότητα.