Σάντα Κρους ντελ Ισλότε: Το πιο πυκνοκατοικημένο νησί στον κόσμο

Σάντα Κρους ντελ Ισλότε: Το πιο πυκνοκατοικημένο νησί στον κόσμο

Έχει μέγεθος όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου – Πεντακόσια άτομα στεγάζονται σε 115 σπίτια

Στις ανατολικές ακτές της Καραϊβικής στην Κολομβία υπάρχει ένα νησάκι,μεγέθους όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου,που βουλιάζει από κόσμο... Κι αυτό επειδή μόλις πεντακόσιοι κάτοικοι διαμένουν σε 115 σπίτια. 

Το Σάντα Κρους ντελ Ισλότε είναι το πιο πυκνοκατοικημένο νησί στον κόσμο με το BBC να προβάλει στην ιστοσελίδα του φωτογραφίες που δείχνουν του λόγου το αληθές... Τα σπίτια,που είναι σχεδόν το ένα πάνω στο άλλο, είναι πρόχειρες κατασκευές.

Είναι απορίας άξιο πώς χωράνε τόσοι πολλοί άνθρωποι σ΄ ένα τόσο μικρό νησί...Στο Σάντα Κρους ντελ Ισλότε δεν υπάρχουν αυτοκίνητα και μηχανάκια. Οι κάτοικοι κυκλοφορούν πεζή. Το 60% του πληθυσμού είναι παιδιά. Πέρυσι, για παράδειγμα,γεννήθηκαν επτά παιδιά. Υπάρχει ένα σχολείο με 12 δασκάλους και δύο βάρδιες- η καθεμία καλύπτει 170 μαθητές.
 

Πόσιμο νερό και η δαπάνη για ρεύμα τα μεγαλύτερα προβλήματα 

Σχεδόν κάθε οικογένεια έχει τη δική της βάρκα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο νησί είναι το πόσιμο νερό, εξηγούν οι κάτοικοι στο βρετανικό δίκτυο. 

Υπάρχουν γεννήτριες στο νησί με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται ότι πληρώνουν πολλά χρήματα για να έχουν ρεύμα. 

Σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν τουρίστες για να αυξήσουν τα έσοδά τους, οι κάτοικοι δημιούργησαν δύο ενυδρεία όπου εκεί μπορεί να δει κανείς από θαλάσσιες χελώνες μέχρι καρχαρίες. 

Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται τα νησιά Τιντιπάν και Μούκουρα, τα οποία είναι πολύ μεγαλύτερα σε έκταση αλλά διαθέτουν λιγότερο πληθυσμό.


Οι κάτοικοι συγκεντρώνονται στην κεντρική πλατεία 


Μοναδική βλάστηση αποτελούν τα ελάχιστα δέντρα που έχουν απομείνει, ενώ μία κεντρική πλατεία συγκεντρώνει τις βασικές δραστηριότητες των κατοίκων, οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με την αλιεία.

Η πρόσβαση στο νησί γίνεται με πλοίο από το λιμάνι της πόλης Τολού. Το νησί διαθέτει μόνο ένα ξενοδοχείο για τους επισκέπτες που συγκεντρώνονται τους καλοκαιρινούς μήνες εκεί, καθώς και ένα κέντρο υγείας και ελάχιστα μικρά μαγαζιά. 

Δεν λειτουργούν υπηρεσίες και καταστήματα, κάτι που αναγκάζει αρκετούς από τους ντόπιους να μετακινούνται στην ηπειρωτική χώρα για να εργαστούν. Επιπλέον, το νησί δεν διαθέτει κοιμητήριο ή χώρους αναψυχής και έτσι η μετακίνηση σε γειτονικά νησιά κρίνεται πολλές φορές αναγκαία.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Ελληνικό δαιμονιο

Πάμε να τους χτίσουμε πολυκατοικίες και να παρουμε αντιπαροχή.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

podariko01

Στον απόηχο της Πρωτοχρονιάς θα μας απασχολήσει σήμερα μια από τις πιο διαδεδομένες προλήψεις του λαού μας: Το Ποδαρικό...

1
turkey_arthro

Η γενετική σύσταση των Τούρκων - Μερικά στοιχεία για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) - Το δόγμα της «γαλάζιας πατρίδας» και οι τουρκικές απειλές - Νέα στοιχεία για την καταγωγή των Τούρκων και τη γενετική τους σύσταση-Έλληνες και Σλάβοι

46
ezerites_arthro

Πότε εγκαταστάθηκαν στον Μοριά και σε ποιες περιοχές του – Η ανταρσία τους και η πολιορκία της Πάτρας – Οι βυζαντινοί στρατηγοί δίνουν τέλος στις εξεγέρσεις Εζεριτών και Μηλιγγών – Ο εκχρισταινισμός τους και η αφομοίωση τους από τους Έλληνες

96
maison0

Η ευφυής στρατηγική του Καποδίστρια – Ο ρωσοτουρκικός  πόλεμος και η απόφαση για αποστολή γαλλικού εκστρατευτικού σώματος στον Μοριά – Η Συνθήκη της Αλεξάνδρειας μεταξύ Κόδριγκτον και Μοχάμετ Άλι – Ο Μεζόν στην Πελοπόννησο – Η ταπεινωτική αποχώρηση του Ιμπραήμ

23
tzavelas0

Άγνωστες λεπτομέρειες για τις περιπέτειες του γιου του θρυλικού Κίτσου Τζαβέλα – Ο «Captain George Costentenus», γνωστός και ως Djordgi Konstantinus ή Georgius Constanine - Πώς ο «κατάστικτος άνθρωπος» έγινε διάσημος στις Η.Π.Α. – Τι απέγινε τελικά ο Δημήτρης Τζαβέλας;

2
io8

Διαβάστε αποσπάσματα από το βιβλίο «Ιόλας» που κυκλοφορεί τις επόμενες μέρες και περιλαμβάνει άγνωστα περιστατικά και ανέκδοτες φωτογραφίες από τη ζωή του συλλέκτη που καθιέρωσε παγκόσμια τον Άντι Ουόρχολ και γνώρισε την χλεύη στην ίδια του την πατρίδα

4