Γιώργος Καράβας : Ενας πάτερ φαμίλιας στις διεθνείς πασαρέλες

Γιώργος Καράβας : Ενας πάτερ φαμίλιας στις διεθνείς πασαρέλες

Θεωρείται ο πιο ακριβοπληρωμένος Ελληνας στον χώρο της μόδας και αγαπημένο μοντέλο για τον σπουδαίο οίκο Hermès με τον οποίο συνεργάστηκε φέτος για 7η φορά. Ωστόσο, το μεγάλο στοίχημα του Γιώργου Καράβα είναι να συνδυάσει τη διεθνή καριέρα με τη ζωή του ως οικογενειάρχη και πατέρα δύο παιδιών

Γιώργος  Καράβας : Ενας πάτερ φαμίλιας  στις διεθνείς πασαρέλες
Η ελληνική μετοχή που κάνει διαρκώς limit up στο διεθνές χρηματιστήριο του ανδρικού μόντελινγκ έχει το όνομα του Γιώργου Καράβα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εξαιρετικά εκλεκτικός γαλλικός οίκος Hermès συνεργάστηκε μαζί του για έβδομη συνεχόμενη χρονιά. Ετσι το γνωστό μοντέλο κατέκτησε ένα μοναδικό ρεκόρ σε σερί εμφανίσεων, ενώ κάποιες νέες εταιρείες ανδρικών ρούχων σε Αμερική και Πολωνία δια-γκωνίζονται μεταξύ τους προκειμένου να κλείσουν αποκλειστική συνεργασία μαζί του, επιλέγοντάς τον ως κεντρικό πρόσωπο για την καμπάνια τους.

«Η αλήθεια είναι ότι τους τελευταίους μήνες βρέθηκα πολλές φορές από το ένα μέρος του κόσμου στο άλλο χωρίς καλά-καλά να το αντιληφθώ», εξομολογείται στο «thema people» ο Γιώργος Καράβας. Και εξηγεί ότι «αυτά συμβαίνουν όταν υπάρχουν δυνατά συμβόλαια και ισχυροί μηχανισμοί προώθησης. Για παράδειγμα, σε παίρνει τηλέφωνο το πρακτορείο που σε εκπροσωπεί στο εξωτερικό και σε ενημερώνει ότι σε λίγες ώρες πετάς για τις ΗΠΑ. Και απλώς φεύγεις».



Πρόσφατα βρέθηκε στο Μαϊάμι για λογαριασμό της εταιρείας ρούχων MQ και φωτογραφήθηκε σε διάφορα μέρη της περιοχής. «Δυστυχώς οι ώρες δουλειάς είναι πολλές, οι απαιτήσεις υψηλές και ο ελεύθερος χρόνος ελάχιστος. Δεν υπάρχει δυνατότητα να συνδυάσεις, π.χ., τη δουλειά με ένα μπάνιο. Τις παραλίες στο Μαϊάμι δεν τις είδα ούτε με το κιάλι», μας λέει, και συμπληρώνει: «Αξέχαστη θα μου μείνει η βίλα στο Μαϊάμι όπου πραγματοποιήθηκε η φωτογράφηση των ρούχων MQ. Είναι η έπαυλη όπου γυρίστηκε η ταινία “Μεγάλες Προσδοκίες” με την Γκουίνεθ Πάλτροου και τον Ιθαν Χοκ. Μιλάμε για έναν ονειρικό χώρο που θυμίζει σε κάθε του σημείο τους δύο γνωστούς πρωταγωνιστές».
Κλείσιμο

Στο Μαϊάμι έμεινε τρεις ημέρες. Αντιθέτως στη Ρώμη, όπου μετέβη για λογαριασμό της πολωνικής εταιρείας Recman, η διαμονή του κράτησε περισσότερο. Επρόκειτο για μια πολυέξοδη καμπάνια, η παραγωγή της οποίας, με φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση, έγινε σε διάφορες περιοχές της Πολωνίας και της Ιταλίας.  Στη Ρώμη ο γοητευτικός Ελληνας έζησε μοναδικές στιγμές, καθώς φωτογραφήθηκε σε μέρη που αποτελούν σήμα κατατεθέν για την ιταλική πρωτεύουσα, όπως στο Κολοσσαίο και στη Φοντάνα ντι Τρέβι, ποζάροντας με εντυπωσιακά κοστούμια.



Το σινεμά και τα δύο παιδιά


O Γιώργος Καράβας διαθέτει ένα βιογραφικό που πιθανότατα θα ζήλευαν ακόμη και διεθνείς σταρ της πασαρέλας, καθώς έχει συνεργαστεί κατά καιρούς με κορυφαίους δημιουργούς, όπως οι Ζαν-Πολ Γκοτιέ, Τζιανφράνκο Φερέ, Νίνο Τσερούτι, Βιβιέν Γουέστγουντ. Η συνεργασία όμως που τον έκανε πραγματικά περιζήτητο στα μεγάλα σαλόνια της ανδρικής υψηλής ραπτικής ήταν αυτή με τον δυσπρόσιτο -ενίοτε έως και σνομπ- Hermès. Πριν από περίπου τρία χρόνια, οι υπεύθυνοι του φημισμένου γαλλικού οίκου ενθουσιάστηκαν τόσο με τον Γιώργο Καράβα ώστε αποφάσισαν να τον χρησιμοποιήσουν ως κεντρικό πρόσωπο στην παγκόσμια καμπάνια τους - εκτός βέβαια από τις επιδείξεις. Μετά τον Hermès και τις άλλες μεγάλες συνεργασίες, η φήμη του Γιώργου εκτινάχθηκε στα ύψη. Και το κασέ του, βέβαια, δεν έμεινε πίσω, αφού δέχτηκε βροχή προτάσεων.



Πριν από λίγους μήνες, ο Γιώργος πρωταγωνίστησε στην καμπάνια του αρώματος Β.U., στο πλευρό της Gemita Samarra, μιας νεαρής καλλονής, μοντέλου, ηθοποιού και κασκαντέρ σε πολλές μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες. Ο Γιώργος λέει ότι η Gemita, η οποία αν και νεαρή έχει συμμετάσχει σε πολύ μεγάλες και απαιτητικές δουλειές, είναι πολύ απλή, κάτι που φυσικά δεν τον εντυπωσίασε, αφού το ξένο star system διαφέρει πολύ από το ελληνικό. «Οι ξένοι είναι ανεπιτήδευτοι, γι’ αυτό και αντιμετωπίζουν την επιτυχία τους ή την αναγνωρισιμότητά τους πολύ φυσιολογικά, ως μέρος της δουλειάς και τίποτα περισσότερο».



Το γκελ του Γιώργου Καράβα στη διεθνή σκηνή του μόντελινγκ συνέβαλε στο να διευρυνθούν περαιτέρω οι επαγγελματικοί του ορίζοντες και να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην υποκριτική. Οπως αποκαλύπτει ο ίδιος, «πρόσφατα είχα μια πρόταση να συμμετάσχω σε μια μικρού μήκους ευρωπαϊκή ταινία, στην οποία θα έπαιζαν μόνο μοντέλα. Δέχτηκα την πρόταση παίρνοντας το βάπτισμα του πυρός. Το σινεμά δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή οικείο, φαντάζει όμως ιδιαίτερα ενδιαφέρον, γι’ αυτό και δεν αποκλείω τίποτα. Αλλωστε υπάρχουν περιπτώσεις μοντέλων που μεταπήδησαν από τον έναν χώρο στον άλλον».




Φημολογείται μάλιστα ότι αυτός ήταν ουσιαστικά και ένας πιλότος για μια ταινία μεγάλου μήκους που θα ακολουθήσει.
«Δεν επιλέγω το εξωτερικό λόγω κρίσης», λέει αναφερόμενος στα σχόλια κάποιων συναδέλφων του που ισχυρίζονται ότι δεν κινείται τίποτα στον χώρο και συνεχίζει: «Εγώ βρέθηκα στο εξωτερικό πολύ πριν από την κρίση, όταν μου δόθηκε η ευκαιρία για διεθνείς συνεργασίες. Δεν μπορείς να ζητάς μια διεθνή καριέρα και να μένεις κολλημένος στον τόπο σου».
Μπορεί να αγαπά τα ταξίδια, τώρα όμως που η οικογένειά του μεγάλωσε, οι προτεραιότητές του άλλαξαν: «Κάποτε μου άρεσε να παίρνω τη βαλίτσα μου και τη μία μέρα να βρίσκομαι εδώ και την άλλη αλλού. Τώρα όμως έχω δύο παιδιά, τον Φίλιππο (3 ετών) και την Καλλιόπη (1,5 έτους), που είναι και η προτεραιότητά μου. Θέλω να τελειώνω γρήγορα την όποια επαγγελματική υποχρέωση και να επιστρέφω κοντά τους. Ξέρω ότι σε μια τέτοια τρυφερή ηλικία με έχουν ανάγκη».



Ο Γιώργος δεν κρύβει ότι η γυναίκα του είναι πιστή συνοδοιπόρος στη ζωή του και πως όταν εκείνος αναγκάζεται να ταξιδεύει μακριά από την Ελλάδα, νιώθει ότι η οικογένειά του τού λείπει. «Πριν παντρευτώ, και κυρίως πριν κάνω παιδιά, ήμουν ένα παρτάλι», λέει χαριτολογώντας και καταλήγει: «Η πατρότητα μάλλον μου πήγε κοστούμι - για να το εξηγήσω με όρους ανδρικής μόδας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης