Σταύρος Λιβανός - Μαριέλλα Τσαβλίρη: «Πριγκιπικά» βαφτίσια στην Κορωνίδα

Σταύρος Λιβανός - Μαριέλλα Τσαβλίρη: «Πριγκιπικά» βαφτίσια στην Κορωνίδα

Jet setters, γαλαζοαίματοι και τραπεζίτες  αγκυροβόλησαν στο ιδιωτικό νησί 

Σταύρος Λιβανός - Μαριέλλα Τσαβλίρη: «Πριγκιπικά» βαφτίσια στην Κορωνίδα
Πριν από περίπου έναν χρόνο ο γάμος του Σταύρου Λιβανού και της Μαριέλλας Τσαβλίρη, μελών δύο πανίσχυρων εφοπλιστικών οικογενειών, αποτέλεσε το κοσμικό γεγονός του αριστοκρατικού Λονδίνου. Χθες, βάφτισαν τον μοναχογιό τους στο ιδιωτικό τους νησί, την Κορωνίδα, που πλημμύρισε από γιοτ και βαρυσήμαντες αφίξεις. Τέτοιο γκλάμουρ έχει να ζήσει η Κορωνίδα, το μικρό νησί της Ερμιονίδας, από την εποχή του δημιουργού της εφοπλιστικής δυναστείας Σταύρου Λιβανού. Τότε που οι κόρες του Τίνα Ωνάση και Ευγενία Νιάρχου περνούσαν εκεί ανέμελα καλοκαίρια, με κοσμικά καλέσματα και βεγγέρες. Μόλις πριν από ένα 24ωρο ο αδελφός τους, Γιώργος Λιβανός, είχε τη χαρά να παρακολουθήσει τη βάπτιση του εγγονού του, Λιβανού junior, συνεχιστή της οικογένειας. Από το πρωί του Σαββάτου οι ακρογιαλιές του νησιού πλημμύρισαν από μυθικές θαλαμηγούς και εντυπωσιακά γιοτ.

Για όσους έτυχε να βρίσκονται σε κοντινά νησιά ή ακόμη και εν πλω ένας τέτοιος θαλάσσιος συνωστισμός μόνο συνηθισμένος δεν ήταν. Το ζεύγος Σταύρου Λιβανού και Μαριέλλας Τσαβλίρη θέλησε να καλέσει τους συγγενείς αλλά και τους στενούς του φίλους στην πιο ευτυχισμένη στιγμή της κοινής ζωής του, που δεν είναι άλλη από τη βάπτιση του μοναχογιού τους. Η λίστα των καλεσμένων ξεπερνά σε αίγλη ακόμη και τα πιο γκλάμορους καλέσματα που διοργανώνονται τα τελευταία χρόνια στη Γηραιά Αλβιώνα. Οι Φίλιππος και Σπύρος Νιάρχος διέκοψαν για λίγο τις διακοπές τους στη Σπετσοπούλα για να παρευρεθούν στα βαφτίσια, όπως βέβαια συνέβη και με την κόρη του Φίλιππου, την Ευγενία, η οποία εγκατέλειψε την κοσμική Μύκονο για την Κορωνίδα, στην οποία έδωσε το «παρών» έχοντας ως συνοδό τον αγαπημένο της Χρήστο Οικονόμου.

Κλείσιμο


Μαρίνα Λιβανού και Κίκος Μαρτίνος



Οι ηχηρές αφίξεις σαφώς και δεν σταματούν εδώ. Η Αριέττα Λιβανού και ο Γιώργος Βαρδινογιάννης φρόντισαν να είναι παρόντες, όπως βέβαια και η άλλη αδελφή του Σταύρου, η Μαρίνα, η οποία βρίσκεται ήδη στο ιδιωτικό νησί των Λιβανών έχοντας μαζί της και τον σύζυγό της Κίκο Μαρτίνο. Στο νησί έπλευσαν ακόμη η Μαριάννα και ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος με την Αννα-Μαρία, η Σήλια Κριθαριώτη και ο Νίκος Τσάκος, η Ευγενία Λιβανού και ο Γάλλος σύζυγός της, ο τραπεζίτης Nicholas Clive Worms, καθώς και μέλη γνωστών ελληνικών εφοπλιστικών οικογενειών Βαφειά, Μαρτίνου, Εμπειρίκου και Πολέμη.









Ο ευτυχής παππούς Ανδρέας Τσαβλίρης με τη σύζυγό του Μιλένα















Φίλιππος και Σπύρος Νιάρχος

Η οικογενειακή παράδοση των Λιβανών
Η Κορωνίδα είναι συνυφασμένη με τις ευτυχισμένες στιγμές των Λιβανών. Πριν από τρία χρόνια η Μαρίνα Λιβανού και ο Κίκος Μαρτίνος βάφτισαν εκεί τον μονάκριβο γιο τους, συνδυάζοντας το μυστήριο με τα γενέθλια της Ευγενίας Λιβανού. Το μυστήριο του Σαββάτου είχε, όμως, ιδιαίτερη σημασία για την οικογένεια, αφού ο πατέρας Σταύρος -ως ο μοναδικός μέχρι πρότινος ανήρ της οικογένειας βρίσκεται ήδη στο τιμόνι του οικογενειακού ναυτιλιακού κολοσσού S. Livanos Hellas- έδωσε στον γιο του και συνεχιστή της δυναστείας πια το όνομα του παππού του Γιώργου Λιβανού. Ο Αλέξανδρος Τσαβλίρης, αδελφός της μητέρας του νεοφώτιστου, ο οποίος πάντρεψε το ζευγάρι, ήταν ένας από τους νονούς, μαζί με άλλους συγγενείς. Ο Γιώργος Λιβανός και η αριστοκρατικής καταγωγής σύζυγός του Λίτα θέλησαν το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο να μείνει αξέχαστο στους προσκεκλημένους.

Το art de la table και το μενού του event το επιμελήθηκε η οικογένεια Λιβανού με τη βοήθεια του προσωπικού που διαθέτουν στο νησί και παρόλο που το dress code έκανε λόγο για ένδυμα τύπου cocktail και επομένως κάτι χαλαρό, οι οίκοι Dior, Chanel, Οscar de la Renta και Carolina Herrera -αγαπημένη σχεδιάστρια της Λίτας Λιβανού- είχαν την τιμητική τους. Ομορφα στολισμένα τραπέζια στήθηκαν δίπλα στη θάλασσα, ενώ οι καλεσμένοι, εκτός από τα προγραμματισμένα γεύματα, απόλαυσαν όλο το Σαββατοκύριακο μπραντς και κοκτέιλ. Η μόνη παράκληση που έκαναν οι οικοδεσπότες ήταν να μη διαρρεύσει καμία φωτογραφία αλλά και πληροφορία στον Τύπο.












Μαριάννα και Βαρδής Βαρδινογιάννης


Το who is who των γονέων
Ο Σταύρος, αν και μόνο 35 ετών, είναι ο συνεχιστής του ονόματος αλλά και της αυτοκρατορίας των Λιβανών, ως μοναχογιός του Γιώργου Λιβανού. Ο ίδιος δεν έχει μόνο του όνομα του παππού του, αλλά και την ιδιοσυγκρασία του. Μεγαλωμένος στο Λονδίνο, είναι ένας καθαρόαιμος κοσμοπολίτης που κινείται με άνεση μεταξύ Μόντε Κάρλο, Νέας Υόρκης και Αθήνας, κυκλοφορεί με μπλέιζερ και συχνάζει σε κοσμικά στέκια όπως το «Annabel’s» και τα φημισμένα εστιατόρια «Zuma» και «Cipriani». Φίλοι του είναι όλη η αφρόκρεμα της παγκόσμιας next generation, με τους περισσότερους εκ των οποίων υπήρξαν συμφοιτητές στα πανεπιστήμια του Λονδίνου αλλά και της Νέας Υόρκης, όπου και φοίτησε.

Η Μαριέλλα, από την άλλη, είναι η πρωτότοκη κόρη της Μιλένας και του εφοπλιστή Ανδρέα Τσαβλίρη, ιδιοκτήτη της ναυτιλιακής εταιρείας ρυμουλκών A.G. Tsavliris & Sons. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο και όσοι τη γνωρίζουν ισχυρίζονται ότι έχει κληρονομήσει από τη μία τη γοητεία, τις αρχές και τη φινέτσα της μητέρας της και από την άλλη τον δυναμισμό και την αποφασιστικότητα του πατέρα της. Εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση και, όπως όλα τα κορίτσια του κύκλου της, ασχολείται με την τέχνη και τη φιλανθρωπία, αφού είναι ενεργό μέλος του Greek Orthodox Charity Organization.



Η Ευγενία Νιάρχου εγκατέλειψε τη Μύκονο για να παραβρεθεί με τον αγαπημένο
 της Χρήστο Οικονόμου στο μυστήριο



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης