To Ρέθυμνο έγραψε ιστορία με το ISOMAN

To Ρέθυμνο έγραψε ιστορία με το ISOMAN

Αθλητισμός, ψυχαγωγία, πολιτισμός, και τουρισμός αντάμωσαν σε μια διοργάνωση που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός 

ρεθυμνο
Τη δική της περίοπτη θέση κατέκτησε η Κρήτη στο χώρο των Multisports Events mε το ISOMAN.

Αθλητισμός, ψυχαγωγία, πολιτισμός, και τουρισμός αντάμωσαν σε μια διοργάνωση που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός αποκτώντας εθνικό και διεθνή χαρακτήρα.

Τριαθλητές, κολυμβητές, δρομείς και λάτρεις του αθλητισμού όλων των ηλικιών και επιπέδων, μαζί με τις οικογένειες τους έζησαν μοναδικές στιγμές στον δυναμικό και πρωτόγνωρο στίβο του Ρεθύμνου.

Το αγωνιστικό μενού ξεκίνησε το Σάββατο με την Κολύμβηση Ανοιχτής Θάλασσας. Με πολλές διακρίσεις Κρητικών και ιδιαιτέρως Ρεθεμνιωτών. Στα 500μ πρώτος τερμάτισε ο 15χρονος Ρεθεμνιώτης Δημήτρης Καφφάτος ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι Μάνος Μοίρας και Σπύρος Γκοτζιάς. Στις γυναίκες η τριάδα του βάθρου ήταν: η Ρεθεμνιώτισα Αικατερίνη Βραβορίτη, η Ουρανία Σφακιανάκη και η Κέλλυ Ζαράνη.

Στην απόσταση των 2.5χλμ νικητής ήταν ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου ενώ τον ακολούθησαν τερματίζοντας μαζί οι Γιάννης Κουρής και Γιώργος Μητρόπαπας. Στις γυναίκες πρώτη βγήκε από τη θάλασσα η 14χρονη Ρεθεμνιώτισα Αναστασία Διακουμάκου. Στο βάθρο των νικητών στη δεύτερη θέση ανέβηκε η Νέλλη Δελιαλή και στη τρίτη θέση η Γεωργία Μπατάκη.

Κλείσιμο
Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος ήταν ο νικητής της απόστασης των 5χλμ. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Μανούσος Βιζυράκης ενώ τρίτος ήταν ο Μάρκος Μωραϊτάκης. Στις γυναίκες πρώτη πέρασε την αψίδα του τερματισμού η Εύα Μπέκα και την ακολούθησαν στο βάθρο των νικητών η Κωνσταντίνα Συγγενιώτη και η Νικολέτα Αγγελέτου.

Η Κολύμβηση Ανοικτής Θαλάσσης δεν θα μπορούσε ασφαλώς να μην περιλαμβάνει και τα παιδιά, τα οποία αγωνίστηκαν στα 100 και 200 μέτρα και με ιδιαίτερο πάθος και δυναμισμό έδειξαν το δρόμο του αθλητισμού σε όσους τους παρακολούθησαν και θαύμασαν.

Eπίσης, πραγματοποιήθηκε City Running 5χλμ με τη διαδρομή να περνάει από τον εμβληματικό φάρο και τα στενά της παλαιάς πόλης. Στους άνδρες νικητές ο Μανούσος Βιζυράκης, ο Δημήτρης Σαραγάς και ο Μάνος Μοίρας. Στις γυναίκες η συναρπαστική κούρσα έστεψε νικήτρια την Ευα Μπέκα. Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσαν η Αμάντα Λεμονοτζόγλου και η Μαρία Ζαραφωνίτη.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα επεφύλασσε μια δυναμική πρεμιέρα. Την τριαθλητική αναμέτρηση που έγραψε ιστορία. ISOMAN presented by G vs Triathlon Half Olympic Distance, με την κοινή εκκίνηση των τριαθλητών για πρώτη φορά. Στο ISOMAN presented by G πρώτος νικητής ήταν ο Παναγιώτης Δημόπουλος, με δεύτερο τον Γρηγόρη Σουβατζόγλου και τρίτο τον Σπύρο Γκοτζιά.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Εύα Μπέκα , δεύτερη η Νίκη Σκλαβούνου και τρίτη η Δέσποινα Κόρακα.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε και για τα παιδιά, τα οποία με ζήλο και πάθος έδωσαν το παρόν στο ξεκίνημα αυτού του σπορ στην Ελλάδα.

Στην Half Olympic Distance νικητής ήταν ο Γιώργος Πρωτοπαπαδάκης, δεύτερος τερμάτισε ο Γιώργος Σιλιγάρδος και τρίτος ο Κωνσταντίνος Βροντάκης. Στις γυναίκες νικήτριες ήταν η Νάντια Σιντζανάκη , Έφη Κατραντζή και η Κέλλυ Ζαράνη.

Στην άτυπη τριαθλητική μονομαχία (ISOMANvsTRIATHLON) νικητής αναδείχθηκε στου άντρες το ISOMAN presented by G αφού ο Παναγιώτης Δημόπουλος τερμάτισε με χρόνο 56min., σπάζοντας το ρεκόρ διαδρομής που είχε ο ίδιος από την κούρσα της Καστοριάς. Ο Γιώργος Πρωτοπαπαδάκης τερμάτισε την Half Olympic Distance σε χρόνο 01:05:16.

Στις γυναίκες Εύα Μπέκα και Νάντια Σιντζανάκη έκοψαν μαζί (χέρι - χέρι χαμογελώντας αμφότερες) την κορδέλα του τερματισμού με χρόνο 01:09:14 δίνοντας με τον τρόπο αυτό υπέροχα μηνύματα αθλητικής αβρότητος και ευγενούς ανταγωνισμού!

Οι γενναίοι της Κρήτης

Ρεθυμνο_2


Ξεχωριστή και δυναμική κατηγορία αποτέλεσαν οι Braves. Αθλητές που συμμετείχαν σε όλα τα αγωνίσματα (O.W.S. 5χλμ, City Running 5 χλμ και ISOMAN presentedby G sprintdistance), δοκιμάζοντας αντοχές και όρια.

Στους άντρες πρώτος ο Σπύρος Χρυσικόπουλος, στη δεύτερη θέση ο Μανούσος Βιζυράκης και τρίτος ο Βασίλης Κορκονδείλας.

Στις γυναίκες στις τρεις θέσεις του βάθρου ανέβηκαν με σειρά η Εύα Μπέκα, η Άννα Καλλιμάχου και η Λένα Μπρεγιάννη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης